Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pietų Afrikos Respublika – vieną kartą išvydęs, niekada nepamirši

Kuo jau kuo, bet gamtos nuostabumu ir įvairove Pietų Afrikos Respublika tikrai gali didžiuotis. Jei jūsų tobulos atostogos susideda iš aktyvaus ir pasyvaus poilsio suderinimo bei egzotiškos aplinkos grožybių – šalis skirta būtent jums.
Gerosios vilties kyšulys
Gerosios vilties kyšulys / Shutterstock nuotr.

Ryškios spalvos, gigantiški kalnai, kriokliai ir žaliuojantys miškai, tik dalelė to, kas jūsų laukia. Šį kartą pristatome puikias Pietų Afrikos vietas, kurias tikrai verta aplankyti.

1. Ryškiausių spalvų kvartalas

Shutterstock nuotr./Bo-Kaap kvartalas
Shutterstock nuotr./Bo-Kaap kvartalas

Pirmajame europiečių Pietų Afrikos Respublikoje įkurtame Keiptauno mieste, driekiasi unikalus itin spalvingas rajonas. Dar kaip Malaiziečių kvartalas žinoma vieta yra išsidėsčiusi viename iš megapolio priemiesčių. Kadaise čia glaudėsi dar XVI-XVII a. iš Malaizijos, Indonezijos ir net pačios Afrikos atgabenti vergai, pabėgėliai ir daugybė ieškomų bei įtartinų asmenų. Dėl to, kad teritorijoje susimaišė visa galybė skirtingų tautų ir atsirado ypatingasis kvartalas. O jis atrodo išties nepakartojamai – ryškių ir pastelinių spalvų namukus supa žaliuojančios kalvos, tad pasigrožėti galima ne tik iš arti, bet ir žvelgiant iš tolo. Prieš maždaug 500 m. sukurtoje vietovėje šiuo metu daugiausia gyvena musulmonai, kurie yra vergų ir kitų Bo-Kaape gyvenusių žmonių palikuonys. Tiesa, keliautojai pasakoja, kad pati gražiausia gatvė – Chiappini, taigi jei turėsite galimybę apsilankyti Keiptaune, nepraleiskite progos ja pasivaikščioti.

2. Dangų siekiantis gamtos kampelis

Shutterstock nuotr./Drakeno kalnai
Shutterstock nuotr./Drakeno kalnai

Atlanto ir Indijos vandenynų baseinus skiriantys Drakeno kalnai, smalsuolius vilioja ne tik įstabiais gamtos peizažais, bet ir daugybe aktyvių lauko pramogų, kurios atostogaujant neleis nė akimirkai nuobodžiauti.

Čia organizuojami įvairių sudėtingumų žygiai į viršukalnes, galima išraižyti padanges malūnsparniu, pajodinėti žirgais ir net žvejoti upėtakius. Taip pat randami kadaise gyvenusios Sen genties uolų piešiniai, kurie gali nukelti į akmens amžiaus laikus.

Taigi, Ukwahlamba-Drakensberg parkas visai ne šiaip sau 2000 m. buvo įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą – teritorijoje driekiasi didingi kalnai, gilių upių išraižyti tarpekliai ir pompastiški kriokliai. Parke yra ne viena žymi savo aukščiu ir grožiu viršūnė, bet pačia populiariausia laikoma Milžino pilis, kuri siekia 3,3 km aukštį, tad, patikėkite, vaizdai į horizontą nuo jos privers aikčioti net didžiausius skeptikus.

3. Vieta, kur susijungia du vandenynai

Pietų Afrikos Respublikos pietvakariuose, netoli Keiptauno miesto galima aplankyti išties išskirtinę vietovę, kuri buvo atrasta dar XV a. Gerosios vilties kyšulys tai ne tik didžiulė 256 m uola, bet ir absoliučiai unikali dviejų vandenynų susikirtimo vieta. Svečiuojantis Keip pusiasalyje tiesiog būtina pėsčiomis arba funikulieriaus pagalba pakilti į viršūnę, kur matosi kaip susilieja Indijos ir Atlanto vandenynai. Tiesa, nors vaizdai pritrenkiantys, tačiau kad galėtumėte jais tinkamai mėgautis, apsirenkite šiltais drabužiais, kadangi teritorijoje pučia nemaži vėjai, taip pat kyla ir milžiniškos bangos.

Be pasakiškų aplinkos reginių, turėsite galimybę aplankyti seną, dar XIX a. pastatytą švyturį, kuris turėdavo padėti laivams rasti reikalingą kelią ir prieplauką. Tačiau dėl dažnai supamo rūko, tai pavykdavo toli gražu ne visada. Tad ir šiandien, pakrantėje dar mėtosi sudužusių laivų nuolaužos.

Egzotinių kelionių į Pietų Afrikos Respubliką specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius