Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji kelionė į Kiniją: vietos, kurias rekomenduojame pamatyti

Viena didžiausių pasaulio valstybių pagal plotą bei didžiausia pagal gyventojų skaičių – Kinija – šalis, stebinanti savo nepaprasta gamta, giliu istoriniu ir kultūriniu palikimu. Tai, tikras lobynas keliautojams, mat šalyje – be galo daug kontrastų. Turistus žavi didieji Kinijos megapoliai, ramūs ir itin jaukūs miesteliai. Konservatyvumas čia persipina su šiuolaikišku veržlumu, tūkstantmečių istorija su naujausiomis technologijomis.
Kinija
Uždraustasis miestas / 123RF.com nuotr.

„Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai nuoširdžiai rekomenduoja aplankyti šią šalį! Žinoma, pirmojo apsilankymo metu visko, ką siūlo ši šalis, pamatyti neįmanoma. Todėl rekomenduojame paskaityti apie Kinijos objektus, kuriuos tikrai verta aplankyti pirmosios kelionės į šią šalį metu.

Didžioji kinų siena

Tikriausiai nenuostabu, jog į šį sąrašą įtraukėme Didžiąją kinų sieną. Juk tai tarsi visos Kinijos simbolis, menantis begales istorijų ir legendų! Iš akmenų, žemės, medžių, plytų ir kitokių medžiagų pastatytos sienos paskirtis buvo gynybinė, skirta apsaugoti Kinijos teritoriją šiaurinėje dalyje, o taip pat kontroliuoti migraciją. Sieną stengtasi statyti ant kalvų ir uolų, tam, jog ši atrodytų kuo aukštesnė. Įdomu tai, jog garsiausia Didžiosios kinų sienos dalis pradėta statyti maždaug 220 metais prieš mūsų erą! Šios sienos išliko labai nedaug. Visgi, po to, Didžioji kinų siena buvo perstatoma, plečiama ir tobulinama, o didžioji dalis iki šiol išlikusių sienos fragmentų yra iš Mingų dinastijos laikų. Visos sienos ir jos atšakų ilgis net 21196 kilometrai! Tai – ilgiausias rankų darbo statinys pasaulyje.

Šiandien Didžioji kinų siena – UNESCO saugomas objektas, kuris yra vienas iš populiariausių ir labiausiai lankomų architektūrinių paminklų visame. Todėl jei keliausite į Kiniją, nepraleiskite progos pasigrožėti šiuo žmonių rankų darbo šedevru!

Shutterstock.com nuotr./Didžioji kinų siena
Shutterstock.com nuotr./Didžioji kinų siena

Geltonasis kalnas

Geltonasis kalnas, dar kitaip vadinamas Huan Šanu, – kalnas rytinėje Kinijos dalyje, į pietvakarius nuo Šanchajaus. Jei kelionės į Kiniją metu norite pasigrožėti nepaprasta gamta, šią vietą aplankyti tiesiog būtina. Geltonąjį kalną sudaro ne viena viršūnė, o net 72-ų viršukalnių grupė! Aukščiausios trys iškilusios daugiau nei 1,8 kilometrą! Visos kalno viršūnės – granitinės, apaugusios įstabaus grožio pušynais. Bet tai dar ne viskas!

Esminė šio kraštovaizdžio dalis – debesys, kurie beveik visą laiką sukasi aplink kalnų viršūnes, tai jas uždengdami, tai vėl atidengdami. Vietiniai gyventojai Geltonojo kalno grožį garbina šimtmečius. Pasigrožėkite šia nepaprasta vieta ir jūs!

Shutterstock.com nuotr./Geltonasis kalnas
Shutterstock.com nuotr./Geltonasis kalnas

Dziudžaigou slėnis

Dar viena Kinijos vieta, kuri sužavės gamtos mylėtojus – Dziudžaigou slėnis. Tai pietinėje Kinijos dalyje esantis gamtos rezervatas, priklausantis Mino kalnams, išsidėsčiusiems Tibeto kalnyno pakraštyje. Kraštovaizdis čia iš tiesų nepakartojamas! Vešlios eglių, gluosnių, topolių ir pušų girios, spalvingi ežerai, šniokščiantys kriokliai, smailios uolos. Rezervate, užimančiame 72 tūkst. hektarų teritoriją, ežerų yra net 114, krioklių – 17, o kalnų karštųjų baseinų – net 47.

Yra suskaičiuota, jog rezervato teritorijoje gyvena 170 stuburinių gyvūnų rūšys. Tad jei jums pasiseks, lankydamiesi Dziudžaigou slėnyje pamatysi riestanosę beždžionėlę, kuoduotąjį elnią, didžiąją pandą ar dūminį leopardą. Esame tikri, jog ši vieta jums tikrai paliks neišdildomą įspūdį!

Shutterstock.com nuotr./Dziudžaigou slėnis
Shutterstock.com nuotr./Dziudžaigou slėnis

Terakotinė armija

Viena iš labiausiai legendomis apipintų vietų Kinijoje – Terakatos armijos kapavietė. 1974-aisiais metais darbininkai, kasdami šulinį viename iš vietinių ūkių, neteko žado, kai žemėje aptiko molines senovines karių galvas! Netrukus atvykę archeologai buvo ne ką mažiau nustebę, kai pradėjus kasinėjimus rado tvarkingai eilėmis išrikiuotą didžiulę molio kariauną, kurią sudaro net 8 tūkst. žmogaus ūgio molinių figūrų (jų aukštis svyruoja nuo 183 cm iki 195 cm). Įdomu tai, jog tarp šių figūrų yra ir molinių arklių, vežimų. Taip pat, ne visos žmonių figūros – kariai. Yra ir muzikantų, akrobatų ir pan.

Teigiama, jog šios figūros daugiau nei du tūkstančius metų stovi sustingusios ir saugo savo imperatorių Čin Ši Huangą. Tai vieta, kurią galime įvardinti kaip valdovo galios bei tautos pasiaukojimo simbolį. Lankantis Kinijoje Terakotinę armiją aplankyti tiesiog būtina!

Shutterstock.com nuotr./Terakotinė armija
Shutterstock.com nuotr./Terakotinė armija

Uždraustasis miestas

Dar viena ypatinga vieta, kurią rekomenduojame aplankyti viešint Kinijoje – Uždraustasis miestas. Tai didžiulis, net 178 akrų plotą užimantis, imperatoriaus rūmų kompleksas esantis Pekine. Kadaise šis miestas mieste buvo skirtas tik imperatoriaus šeimai ir jo dvariškiams. Įdomu tai, jog paprastiems, ne kilmingiems gyventojams, buvo uždrausta ne tik čia lankytis, tačiau taip pat ir tarti komplekso vardą.

Šiandien rūmai įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą kaip Kinijos architektūrinis, istorinis ir meno paminklas. Turistams siūloma apžiūrėti įspūdingus pastatus. Rekomenduojame ir jums!

Shutterstock.com nuotr./Uždraustasis miestas
Shutterstock.com nuotr./Uždraustasis miestas

Jungango urvai

Jungango (Yungang) urvai – budistų šventyklos ir skulptūros, kurios iškaltos olose. Drąsiai galime teigti, jog tai – vienas iš įspūdingiausių ir didžiausių tokių pobūdžio statinių visoje šalyje! Kompleksą sudaro net 252 urvai, kuriuose galima pamatyti daugiau nei 51 tūkst. statulų. Sunku net įsivaizduoti, tiesa? Įdomu dar ir tai, jog lankantis šiuose urvuose akivaizdi ir kaimyninių šalių kultūrų įtaka, mat nėra visiškos architektūrinės vienovės. Pavyzdžiui, kai kur Buda vaizduojamas garbanotais plaukais, kai kur – plikas, o kai kur jo galvą juosia aureolė.

Esame tikri, jog lankydamiesi Jungango urvuose jausitės tarsi apkerėti, mat atmosfera čia iš tiesų nepakartojama.

Shutterstock.com nuotr./Jungango urvai
Shutterstock.com nuotr./Jungango urvai

Šaolino vienuolynas

Jei domitės kovos menais bei meditacija, siūlome suklusti. Šaolino vienuolynas, esantis Kinijoje, Henano provincijoje, – kiniškojo meditacinio budizmo įkūrimo vieta ir žymiausia Rytų kovos menų (wušu) mokykla, jus tikrai sužavės! Plačias vienuolyno apylinkes supa kalnai, o šalia pagrindinio pastato yra įkurtas internatas, kurio auklėtiniai nuo mažų dienų mokosi kovos meno.

Turistams leidžiama pasivaikščioti po vienuolyno teritoriją, o už papildomą mokestį siūloma pažiūrėti parodomąją meistrų kovą bei paragauti vienuolių gamintų vegetariškų patiekalų. Jei tokia patirtis jums atrodo įdomi, nesvarstydami aplankykite šią nepaprastą vietą!

Shutterstock.com nuotr./Šaolino vienuolynas
Shutterstock.com nuotr./Šaolino vienuolynas

Juanjango ryžių terasos

Manote, jog žmogaus rankų nepaliesta gamta – keri labiausiai? Visgi, drįstume pasiginčyti, mat Kinijoje, Juanjange, įsikūrusiame maždaug 50 kilometrų nuo Vietnamo sienos, esančios ryžių terasos – atrodo iš tiesų užburiančiai! Hani tautos žmonės daugiau nei prieš 1300 metų savo rankomis kalvų terasose ėmė auginti ryžius bei sukūrė drėkinimo sistemą.

Žinoma, visas šis darbas buvo atliekamas dėl praktinių paskatų, siekta išnaudoti žemės plotą, visgi, turbūt negalite nesutikti, jog kraštovaizdžiui ryžių terasos suteikia neįtikėtiną prieskonį. Šis, žmogaus ir gamtos vienovės šedevras, vilioja keliautojus, ieškančius romantiškų vaizdų bei netradicinių kadrų. Rekomenduojame aplankyti ir jums!

Shutterstock.com nuotr./Juanjang ryžių terasos
Shutterstock.com nuotr./Juanjang ryžių terasos

Didysis Lešano Buda

Kinijoje tiek įspūdingų lankytinų objektų, jog juos išvardinti viename straipsnyje tiesiog neįmanoma. Visgi, ilgai svarstę, nusprendėme į šį dešimtuką įtraukti Didžiąją Lešano Budos skulptūrą, esančią Mindziango ir Čingji upių santakoje, pietinėje Sičuano provincijos dalyje. Uoloje iškalta Budos skulptūra net 70,7 metrų aukščio! Ji pradėta statyti 713 metais, o skulptūros statybos užtruko 90 metų. Skulptūros didybė tarsi užburia, todėl lankantis Kinijoje rekomenduojame ją aplankyti!

Shutterstock.com nuotr./Didysis Lešano Buda
Shutterstock.com nuotr./Didysis Lešano Buda

Egzotinių kelionių į Kiniją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius