-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsinė kelionė į Maroką: gražiausi šalies paplūdimiai

Kontrastų kupinas Marokas – šalis, kuri žavi unikalia architektūra, šurmuliuojančiomis turgavietėmis, siauromis gatvelėmis, prieskonių aromatais. Marokas gali pasigirti ne tik autentiškais miestais, bet ir pasakiška gamta: aukštais kalnais ir plačiomis dykumomis.
Agadiras
Agadyras / Shutterstock nuotr.

Tačiau jei esate išvargę nuo darbų gausos ir norite tiesiog atsipalaiduoti ir ištrūkti iš rutinos, Marokas gali pasiūlyti puikių kurortų. Tai nuostabi alternatyva tiems, kurie jau yra pabuvoję daugelyje Europos pajūrio miestų ir nori pajusti Afrikos šiaurės vakarų dvelksmą. Siūlome paskaityti apie gražiausius Maroko paplūdimius, kurie tiesiog kviečia kitoms poilsinėms atostogoms pasirinkti šią autentišką šalį.

Legziros paplūdimys

Shutterstock nuotr./Legzira
Shutterstock nuotr./Legzira

Legzira – vienas iš unikaliausių Maroko paplūdimių. 8 km ilgio ruožas, besitęsiantis palei Atlanto vandenyną – gana vėjuotas, uolėtas ir platus.

Puikiai tinkamas banglenčių sporto entuziastams. Šį paplūdimį iš kitų išskiria akmens arka, natūraliai susiformavusi dėl daug metų pakrantės uolas veikiančios erozijos. Tokių arkų buvo dvi, deja, viena iš jų sugriuvo praėjusių metų rugsėjį. Sakoma, jog tik laiko klausimas, kada pradės byrėti ir antroji, išlikusioji, arka, todėl norintys pamatyti šį Maroke esantį stebuklą, turėtų suskubti ir nuvykti greitu metu. Arka be galo graži saulėlydžio metu, todėl į paplūdimį keliauja ne tik turistai, bet ir fotografai, siekiantys įamžinti šį gamtos stebuklą.

Aplink Legziros paplūdimį įsikūrę nemažai įvairių viešbučių, todėl šį vieta – puikus pasirinkimas planuojantiems poilsines atostogas Maroke.

Saidijos paplūdimys

Shutterstock nuotr./Saidijos paplūdimys
Shutterstock nuotr./Saidijos paplūdimys

Saidija – kurortinis miestas ir tokio pat pavadinimo paplūdimys, įsikūręs visai netoli sienos tarp Maroko ir Alžyro. Kurortas gali pasigirti 14 km auksinio smėlio pakrante bei Viduržemio jūros klimatu, todėl čia atvykta daug turistų iš viso pasaulio. Kurorte yra daugybė įvairių viešbučių: tiek itin prabangių, tiek ekonominės klasės, todėl kiekvienas atras tai, kas priimtiniausia jo kišenei.

Kiekvieną rugpjūtį Saidijoje vyksta kasmetinis festivalis, skirtas tradicinei folklorinei Maroko muzikai, todėl tai puiki galimybė suderinti poilsį su šalies aura.

Savira paplūdimys

Shutterstock nuotr./Savira
Shutterstock nuotr./Savira

Savira (Essaouira) – Atlanto vandenyno uostas, kurį juosia gynybinė siena ir bokštai. Tai miestas, kuris įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą, kaip XVIII a. pabaigos miesto įtvirtinimo pavyzdys. 6-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Savira buvo pagarsėjusi kaip Maroko hipių sostinė, na o šiandien tai banglentininkų ir burlenčių sporto mėgėjų kurortas, dar kartais vadinamas „Afrikos vėjo miestu“. Bangos, žuvėdros, jūros gėrybės, romantiškas uostas, gynybinis fortas bei siauros miesto gatvelės bei šiuolaikiški viešbučiai, susitelkę miesto pakraščiuose. Tai ideali vieta tiek pajusti Maroko dvasią, tiek praleisti aktyvias atostogas.

Agadyro paplūdimiai

Vienas populiariausių kurortų Maroke, esantis Atlaso kalnų papėdėje šalia Atlanto vandenyno – Agadyras.

Šis miestas gali pasigirti puikiais, erdviais smėlio paplūdimiais, maloniu klimatu. Tai Marokas, kuris pritaikytas turistų poreikiams. Geri viešbučiai, daug pramogų šeimoms su vaikais, taip pat galimybė šėlti su draugais iki paryčių. Kurorte siūloma įsigyti tradicinių marokietiškų suvenyrų, jodinėti kupranugariais, išbandyti žvejybos ypatumus jūroje. Taip pat yra teniso kortų, golfo aikštynų.

Agadyras – vienas švariausių Maroko miestų. Tai šiuolaikinio Maroko turizmo perlas. Paplūdimiai tęsiasi net 10 km, todėl puikiai tinkami maloniam poilsiui dieną bei romantiškiems pasivaikščiojimams vakare.

Sidi Kaouki paplūdimys

Shutterstock nuotr./Sidi Kaouki paplūdimys
Shutterstock nuotr./Sidi Kaouki paplūdimys

Sidi Kaouki – Saviros provincija, esanti maždaug 25 km į pietus nuo šio miesto. Tai nedidelis miestelis, kuris po truputį tampa viena populiariausių vietų, į kurias plūsta vandens sporto entuziastai. Laukiniai paplūdimiai, stiprus vėjas, šiltas Atlanto vanduo bei didžiulės bangos! Tai tikras rojus tiems, kurie savo atostogų metu nori pailsėti nuo žmonių gausos bei mėgautis 1–3 metrų bangomis.

Tanžero (Tangier) paplūdimys

Shutterstock nuotr./Tandžero paplūdimys
Shutterstock nuotr./Tandžero paplūdimys

Šiaurinėje Maroko dalyje, vakarinėje Gibraltaro sąsiaurio pakrantėje esantis Tanžero miestas – iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ne itin vertas dėmesio. Visgi, šiame mieste galima pajusti meniška, kiek hipišką Maroko dvasią. Čia yra itin įdomių lankytinų objektų: Didžioji Tanžero mečetė, Tanžero miesto įtvirtinimai, turgaus aikštė, sultono rūmai ir kt.

Tai didmiestis, kuris gali pasigirti puikiais Atlanto vandenyno ir Viduržemio jūros paplūdimiais, kurie džiugina švariu smėliu, erdvumu, siūlomomis pramogomis bei puikiais aplinkui įsikūrusiais viešbučiais.

Asilos paplūdimys

Shutterstock nuotr./Asilos paplūdimys
Shutterstock nuotr./Asilos paplūdimys

Vienas gražiausių Maroko kurortinių miestelių – Asila. Pastelinėmis spalvomis nudažytos gatvelės, menininkų ištapyti pastatai, kvapą gniaužiantys miesto įtvirtinimai, kariniai fortai, bastionai, taip pat XX a. statyti rūmai.

Tai miestelis, kuris verčiasi turizmu, o jo pasididžiavimas, puikus paplūdimys, vietinių vadinamas „Rojaus paplūdimiu“. Iš miestelio centro į paplūdimį galima nuvykti neįprastu būdu – arklio tempiamu vežimu. Jei pasirinksite šią transporto priemonę, galėsite savo akimis išvysti nepakartojamą vaizdą – atsiveriančias Atlanto vandenyno platybes. Švelniai besiridenančios bandos bei gaivus vandenyno kvapas – puikaus poilsio garantija.

Validija

Shutterstock nuotr./Validija
Shutterstock nuotr./Validija

Validija (Oualidia) – nedidelis kurortinis miestelis, įsikūręs maždaug ties Marokui priklausančios pakrantės viduriu. Tai europietiškai švarus, jaukus ir gražios gamtos apsuptas miestelis, kuris yra tikras rojus jūros gėrybių mėgėjams. Miestelyje gyvena daug žvejų, kurie visą dieną iš jūros neša žuvį, krabus, austres restoranams, kurie pagamina kuo puikiausių patiekalų.

Validija gali pasigirti neįtikėtino grožio lagūna. Šalia jos esantis paplūdimys puikiai tiks ramiam poilsiui bei patiks tiems žmonėms, kurie prisibijo atviro Atlanto bangų.

Egzotinių kelionių į Maroką specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius