Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsis Azijoje: gražiausi žemyno paplūdimiai

Jau kurį laiką svajojate apie egzotinę kelionę į Azijos žemyną, tačiau dar nesate tikri, kurią šalį norėtumėte aplankyti? Esate iš tų keliautojų, kurie viešėdami tolimoje šalyje nori ne tik aplankyti garsiausius lankytinus objektus bei susipažinti su vietinių kultūra, tačiau taip pat ir pasimėgauti puikiais paplūdimiais? Tada šis straipsnis kaip tik jums.
Gražiausi Azijos žemyno paplūdimiai
Gražiausi Azijos žemyno paplūdimiai / Shutterstock.com/15min montažas

„Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums atrinko net dešimt nuostabių Azijos šalių paplūdimių, kuriuose poilsis neabejotinai primena pasaką. Tikimės, jog šis straipsnis padės apsispręsti, į kurią Azijos šalį norite nuvykti paatostogauti!

Railay paplūdimys, Krabi, Tailandas

Shutterstock.com/Railay
Shutterstock.com/Railay

Tailandas – labai įvairiapusiška šalis, puikiai tinkama įvairaus tipo keliautojams. Įpratusiems prie europietiškos kultūros, čia viskas atrodo kitaip. Vidinė tajų ramybė iš pradžių kiek stebina ir trikdo, aštrokas maistas irgi kiek neįprastas, o kur dar nuostabaus grožio šventyklos, vešlūs atogrąžų miškai, egzotiniai gyvūnai ir augalai. Be viso to, Tailandas keliautojams siūlo ir nepaprasto grožio paplūdimius! Vienas iš jų – Krabi regione esantis Railay paplūdimys, neretai įvardijamas kaip rojaus paplūdimys. Baltas smėlis, smaragdinis Andamanų jūros vanduo bei jo skalaujamos milžiniškos uolos.

Baltasis paplūdimys, Borakajaus sala, Filipinai

Shutterstock.com/Baltasis paplūdimys
Shutterstock.com/Baltasis paplūdimys

Visada svajojote nuvykti į Filipinus? Jei taip, viešint šioje, 7000 salų šalyje, būtų nuodėmė neaplankyti Borakajaus salos.

Klausiate, kuo ji tokia ypatinga? Ši sala gali pasigirti nepaprasto grožio ilgai ir plačiais balto smėlio paplūdimiais, vešliomis atogrąžų džiunglėmis, palmių pavėsiais, įspūdingomis uolomis.

Nors visi salos paplūdimiai atima žadą, mat yra ne tik apdovanoti gamtos, tačiau ir puikiai prižiūrimi vietinių gyventojų, labai rekomenduojame nuvykti į Baltąjį paplūdimį (White Beach), esantį pietinėje Borakajaus salos dalyje. Teigiama, jog šis paplūdimys ne tik geriausias Azijoje, tačiau geriausias ir visame pasaulyje!

Ngapali, Mianmaras

Shutterstock.com/Ngapali
Shutterstock.com/Ngapali

Azijos pietryčiuose esantis Mianmaras – šalis, kuri tik ne per seniausiai įsileido turistus į savo teritoriją, todėl čia galima pajusti daug autentikos, o gražiausios vietos nėra masiškai lankomos būrių turistų. Nuoširdūs žmonės, tikras jų gyvenimas ir nesugadinta egzotika – toks yra Mianmaras.

Šioje šalyje daug įdomių lankytinų vietų: miestų, nuostabaus grožio šventyklų, vienuolynų, rūmų. O ir gamta tiesiog keri. Taigi, jei vyksite į šią šalį, dalį kelionės būtinai skirkite Mianmaro pažinimui. Na, o kelios paskutinės dienos gali būti kiek ramesnės, mėgaujantis idilišku poilsiu gražiame paplūdimyje, tiesa? Rekomenduojame nuvykti į Ngapali paplūdimį, atsigręžusį į Bengalijos įlanką. Civilizacijos nepaliestas balto smėlio paplūdimys idealiai tiks mėgstantiems ramų bei romantišką poilsį prie jūros.

Datai paplūdimys, Langkavis, Malaizija

Shutterstock.com/Datai paplūdimys
Shutterstock.com/Datai paplūdimys

Langkavio (Langkawi) sala – populiariausia poilsio vieta Malaizijoje, esanti šalies šiaurės vakarinėje dalyje. Žinoma, dauguma keliautojų čia vyksta dėl nuostabių paplūdimių, visgi sala gali pasiūlyti kur kas daugiau. Langkavyje yra legendų ola, kurios sienos išpuoštos neiššifruotais senoviniais rašmenimis. Taip pat saloje yra vienas iš didžiausių Azijos okeanariumų, kuriame gyvena virš 5000 įvairiausių jūros gyvūnų! Penkiolikos metrų tunelis suteikia lankytojams galimybę stebėti povandeninio pasaulio gyvenimą natūraliomis sąlygomis.

Vienas iš nuostabiausių salos paplūdimių – Datai. Turistų meilės jis nusipelnė dėl savo puraus smėlio, skaidraus dangaus žydrumo vandens. Greta paplūdimių įsikūrę daug gerų viešbučių, siūlančių turistams puikų aptarnavimą bei pramogas.

Padang Padang, Balis, Indonezija

Shutterstock.com/Padang Padang paplūdimys
Shutterstock.com/Padang Padang paplūdimys

Balis – tai Indonezijos sala, į kurią kasmet vyksta vis daugiau keliautojų. Čia užburia ugnikalnio suformuotas kraštovaizdis, įspūdingos ryžių terasos, paslaptingos šventyklos, malonūs vietiniai gyventojai, atogrąžų miškai, egzotiniai augalai ir gyvūnai bei, žinoma, paplūdimiai!

Vienas iš paplūdimių, kuriame rekomenduojame apsilankyti viešint Balyje – Padang Padang, esantis salos pietvakariuose. Poilsiu jame bus sužavėti tiek tie, kurie nori saulės vonių ir maudynių, tiek vandens sporto entuziastai.

Mui Ne, Vietnamas

Shutterstock.com/Mui Ne paplūdimys
Shutterstock.com/Mui Ne paplūdimys

Vietnamas – valstybė, kuri keliautojams palieka neišdildomą įspūdį, mat tai tarsi pulsuojantis ir kunkuliuojantis Pietryčių Azijos katilas, su džiaugsmingais žmonėmis, savita kultūra ir nuostabia virtuve! Ši šalis stebina dėl to, jog jos šiaurinė ir pietinė dalys tokios skirtingos, jog lankantis jose atrodo, tarsi abi priklausytų skirtingoms šalims.

Vienas iš nuostabiausių Vietnamo kurortų, turintis svaiginančio grožio balto smėlio paplūdimį – Mui Ne. Šis paplūdimys tęsiasi net 25 kilometrus, iš vienos pusės apsuptas šilto smaragdinio jūros vandens, o iš kitos – žalių pušynų bei aukštų palmių. Pats Mui Ne miestelis žavi maisto gurmanus, mat čia įsikūrę daug nedidelių restoranėlių, siūlančių tradicinį vietnamietišką maistą. Tai kurortas, kuriame atostogauti – tikras malonumas!

Nacpan, El Nido, Filipinai

Shutterstock.com/Nacpan
Shutterstock.com/Nacpan

Apie Filipinus jau buvome užsiminę, kai rekomendavo poilsį Borakajaus saloje esančiame Baltajame paplūdimyje. Tačiau, ši šalis turi daugiau perlų, kuriuose poilsis tikrai bus nepamirštamas. Vienas iš jų – Nacpan paplūdimys, esantis Palavano saloje, El Nido regione. Šis regionas – turistų labai pamėgtas Palavano salos užutėkis, pelnęs vienos iš gražiausių pajūrio vietovių Filipinuose reputaciją. Statūs aplink pakrantę išsidėstę kalnai, įlankėlės ir urvai kuria nepakartojamą peizažą.

Nacpan paplūdimys tikrai sužavės nardymo mėgėjus! Povandeninis pasaulis čia tikrai įspūdingas. Pakrantė hipnotizuoja savo grožiu, todėl nedvejodami ją įtraukėme į gražiausių Azijos paplūdimių sąrašą.

Niačangas (Nha Trang), Vietnamas

Shutterstock.com/Nha Trang
Shutterstock.com/Nha Trang

Nors į šį sąrašą jau įtraukėme vieną Vietnamo paplūdimį, negalėjome neįtraukti ir dar vieno – Niačango. Tai miestelis, kuris gali pasigirti puikiu pusmėnulio formos balto smėlio paplūdimiu, krištolo skaidrumo jūra bei paplūdimį juosiančiomis nedidelėmis kalvomis.

Niačangas pritraukia bene daugiausiai nardytojų visoje šalyje, mat užburia ne tik pats paplūdimys, tačiau ir povandeninis pasaulis.

Maya Bay paplūdimys, Phi Phi, Tailandas

Shutterstock.com/Maya Bay
Shutterstock.com/Maya Bay

Ar atsimenate filmą „Paplūdimys“, kurio pagrindinis herojus Ričardas (kurį vaidino Leonardas DiCaprio) nusprendžia surasti rojų žemėje ir išvyksta į Tailandą? Šis filmas buvo filmuojamas būtent Maya Bay paplūdimyje, esančiame vienoje iš dviejų Phi Phi salų. Smėlio paplūdimiai, šiltas vanduo ir įspūdingos klinčių uolos čia sukuria tikrą idilę. Visgi, turime pridurti, jog norintiems ramaus poilsio vykti į Maya Bay paplūdimį nerekomenduojame. Filmas taip išgarsino Phi Phi salas, jog kasdien čia plūsta galybė turistų. Visgi, jei nebijote šurmulio bei manote, jog gražiais vaizdais mėgautis žmonių kompanijoje dar smagiau – ši vieta jus tikrai sužavės.

Kokosų sala (Phu Quoc), Vietnamas

Shutterstock.com/Kokosų sala
Shutterstock.com/Kokosų sala

Na, o jei, ilsėdamiesi paplūdimyje vis dėlto nenorite būrio kitų žmonių, siūlome vykti į Vietname esančią Kokosų salą, kurioje gausu laukinių, smulkaus smėlio paplūdimių. Čia tikrai galėsite atsipalaiduoti, mat nedidukai paplūdimiai tikrai nėra perpildyti žmonių, o jų grožis – tarsi iš atviruko. Baltas smėlis, nulinkusios palmės, žydras jūros vanduo.

Kokosų sala turi turiningą praeitį, todėl tik ne per seniausiai įsileido poilsiautojus. Dauguma čia esančių viešbučių įsikūręs netoli paplūdimio, o likusi salos dalis – retai apgyvendinta. Savo atostogų metu norite pabėgti nuo rutinos ir pasimėgauti ramybe? Rekomenduojame Kokosų salą!

Nuotrauka: 10_Kokosu sala

Egzotinių kelionių į Aziją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius