Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Romantikos išsiilgusiems keliautojams – egzotiški pasaulio kampeliai

Esame tikri, jog dauguma žmonių į klausimą: „Kuris Europos miestas yra romantiškiausias?“, atsakytų, jog tai Paryžius.
Velingtonas
Velingtonas / Shutterstock nuotr.

Iš tiesų Prancūzijos sostinė neabejotinai nusipelnė romantiškiausio miesto titulo. Vis dėlto šį kartą nusprendėme pasvarstyti, kokie kiti pasaulio kampeliai nusipelnė vadintis romantiškiausiomis pasaulio vietomis. Sudarėme egzotiškų krypčių sąrašą, kurios, manome, turėtų patikti romantikos išsiilgusiems keliautojams.

Buenos Airės, Argentina

Shutterstock nuotr./Buenos Airės
Shutterstock nuotr./Buenos Airės

Buenos Airės – vienas iš didžiausių miestų pasaulyje ir, neabejotinai, vienas iš europietiškiausių miestų visoje Pietų Amerikoje.

Nepaisant to, jog čia gausu šiuolaikinio veržlumo, galime drąsiai teigti, jog miestas išsaugojo ir senąsias savo tradicijas. Žavingos, labai spalvingos gatvelės, parkai ir, žinoma, visur lydintys tango ritmai – argi ne romantiška?

Tango dvasia, tiesiogine šio žodžio prasme, vyrauja La Boka rajone. Jis – rytinėje Buenos Airių dalyje. Rajone verda didžioji miesto kultūrinio gyvenimo dalis. Čia vyksta daug parodų, koncertų ir, žinoma, tango festivalių. Šis šokis mums asocijuojasi su romantika ir subtilia aistra, dėl šios priežasties įtraukėme Buenos Aires į romantiškiausių pasaulio egzotinių krypčių sąrašą.

Balis, Indonezija

Shutterstock nuotr./Balis
Shutterstock nuotr./Balis

Indonezijai priklausančios Balio salos grožis užburia visus, kurie joje apsilanko. Salą juosia nepaprasto grožio auksinio smėlio paplūdimiai, o jos viduryje – neaprėpiami atogrąžų miškai, kuriuose gausu egzotinių augalų, paukščių bei gyvūnų. Balyje daug unikalių šventyklų, savo grožiu pakeri ryžių terasos, o bendraujant su vietiniais gyventojais norisi šypsotis – jie labai paslaugūs ir nuoširdūs.

Balį į romantiškiausių pasaulio kampelių sąrašą įtraukėme ne be reikalo. Šioje saloje galite pasirinkti, kokio poilsio norite. Puikių viešbučių yra tiek pakrantėse, tiek džiunglėse. Atsikeliate iš ryto ir gurkšnodami kavą žvelgiate į vešlią atogrąžų miškų augaliją arba į smaragdinę jūrą. Tai – jūsų pasirinkimas. Tačiau ir vienoku, ir kitokiu atveju, tokiais potyriais norisi dalintis su mylimu žmogumi.

Velingtonas, Naujoji Zelandija

Naujosios Zelandijos sostinė Velingtonas – nėra labai didelis miestas. Jis tik vos didesnis už Vilnių. Todėl šis miestas – gana kompaktiškas, labai švarus ir jaukus. Puikiai tinkantis romantiškiems pasivaikščiojimams!

Velingtone daug parkų, tiltų, viadukų. Gausu vertingos architektūros, muziejų, meno galerijų. Yra universitetas, orkestras, operos ir baleto teatras, rotušė, įspūdinga anglikonų katedra. Mieste labai daug jaukių nedidelių kavinukių. Viešint Velingtone rekomenduojame užsukti į vieną iš jų ir paragauti nacionalinio patiekalo – pyragėlių su mėsa. Nenusivilsite.

Maui sala, Havajai

Shutterstock nuotr./Maui sala
Shutterstock nuotr./Maui sala

Jeigu jums romantiškas poilsis asocijuojasi su nepaprasto grožio paplūdimiais, milžiniškomis vandenyno bangomis, linksma muzika ir orchidėjų žiedų kaklo vainikais – jums derėtų apsilankyti Havajuose. Maui sala patiks tiems keliautojams, kuriuos žavi prieš tai išvardinti atributai, tačiau tuo pačiu jie svajoja apie atostogas, kuriose būtų daugiau įvairovės. Maui salos klimatas labai skirtingas, o kiekviena salos pusė unikali. Čia per vieną dieną galima patirti ir svilinančią saulę ir stebėtis „sunkiais“ debesimis šalia ugnikalnių kraterių. Šioje saloje yra nepaprasto grožio krioklių, o taip pat įspūdingas, jau užgesęs ugnikalnis – Haleakala.

Taigi, jei svajojate apie romantiškas atostogas, kurių metų galėtumėte tiek ragauti kokteilius paplūdimiuose, tiek gėrėtis kalnų panorama, miškais ir kriokliais – Maui sala kaip tik jums.

Fesas, Marokas

Shutterstock nuotr./Fezas
Shutterstock nuotr./Fezas

Romantiką žmonės supranta gana skirtingai. Jei jums romantika asocijuojasi su istorine praeitimi, rekomenduojame nuvykti į vieną iš Maroko imperatoriškųjų miestų – Fesą. Jis įsikūręs Atlaso kalnų papėdėje.

Feso senamiestis – nepaprastos vertės ir grožio. Čia susipina tūkstančiai siaurų gatvelių, kurios tikrai primena Viduramžius. Jose gausu ne tik išskirtinės architektūros pastatų, stebinančių savo puošybos elementais, tačiau ir prekeivių bei amatininkų, siūlančių įdomiausių marokietiškų suvenyrų: keramikos dirbinių, audinių. Labai rekomenduojame apsilankyti šiame mieste ir patirti unikalią praėjusių amžių dvasią.

Maldyvų salos

Shutterstock nuotr./Maldyvai
Shutterstock nuotr./Maldyvai

Maldyvai – išskirtinių atostogų kryptis, kuri labai patiks ramaus, tačiau romantiško poilsio išsiilgusiems keliautojams. Ši tūkstančio salų šalis yra unikali dėl to, jog jos teritoriją sudaro net 99 proc. vandens. Likęs vienas procentas – salos, kuriose įsikūrę vieni iš geriausių pasaulio kurortų. Juose beveik nėra šurmulio. Vyrauja tvarka ir ramybė. Balto smėlio pakrantės, turkio mėlynumo spalvos vanduo, lengvas, nuo Indijos vandenyno dvelkiantis vėjelis ir aukštos palmės.

Beje, Maldyvai puikiai tiks ir nardymo aistruoliams. Vanduo čia labai skaidrus, o jame plaukioja galybė įvairiaspalvių žuvų.

Kiotas, Japonija

Shutterstock nuotr./Kiotas
Shutterstock nuotr./Kiotas

Kiotas – senoji Japonijos sostinė, esanti Honšiū saloje. Tai miestas, kuris gali pasigirti turininga istorine praeitimi, nepaprasto grožio senamiesčiu, išvengusiu Antrojo pasaulio karo bombardavimo, todėl galinčiu didžiuotis išlikusiais senoviniais tradiciniais pastatais, šventyklomis, rūmais.

Klausiate, kodėl šį miestą įtraukėme į romantiškiausių pasaulio kampelių sąrašą? Kaip jau tikriausiai supratote, jis puikiai tinkamas ilgiems pasivaikščiojimams, nes mieste tikrai yra ką pamatyti. Tačiau, tai dar ne viskas. Pavasarį miestas atrodo užburiančiai, mat jame auga daug sakurų, kurios pražydusios miesto panoramai suteikia tam tikro švelnumo. O kur dar užburiantis sakurų žiedų kvapas...

Kerala, Indija

Shutterstock nuotr./Kerala
Shutterstock nuotr./Kerala

Kerala – nėra miestas. Tai visa valstija, esanti pietinėje Indijos dalyje. Kerala – vieta, kurioje žmonės gyvena neskubėdami. Jie stengiasi išmokti mėgautis gyvenimu, todėl vertina kiekviena jo minutę, stengiasi joje atrasti viską, kas geriausia.

Tuo pačiu, tai ir turistų pamėgta vieta. Keralą iš vakarų ir iš pietų supa Indijos vandenynas, todėl čia daug smėlio paplūdimių bei nedidelių kurortinių miestelių, siūlančių keliautojams SPA paslaugas, ajurvedinius masažus. Beje, pakrantėje daug kanalų, todėl Kerala neretai vadinama „indiškąja Venecija“. Plaukiodami kanalais keliautojai regi nedidelius kaimelius, pakrantėse augančias palmes, kiek mistifikuotą virš vandens sklandantį rūką. Įdomi patirtis.

Čarlstonas, Pietų Karolina, JAV

Shutterstock nuotr./Čarsltonas
Shutterstock nuotr./Čarsltonas

Turistai, keliaudami po JAV, vienbalsiai teigia, jog vienas iš romantiškiausių šios didžiulės šalies miestų – Pietų Karolinos valstijoje esantis Čarlstonas. Tai – vienas iš draugiškiausių ir geriausią gyvenimo kokybę užtikrinantis miestas visoje šalyje. Jauni niujorkiečiai, kuriems Niujorkas darosi per brangus, kraustosi į Čarlstoną, nes čia juos tenkina puikus kainos-kokybės santykis, jaukumas, miesto ambicingumas.

Mieste daug neprasto grožio vilų. Keri didžiuliai parkai, kuriuose gausu tvenkinių, tiltelių, suoliukų ir šimtamečių medžių. Čarlstone įsikūręs didžiulis dengtas turgus, o taip pat gausu vietinių restoranų, kurie propaguoja atsisakyti JAV taip būdingos greito maisto kultūros ir paragauti kruopščiai gamintų patiekalų.

Bora Bora

Shutterstock nuotr./Bora Bora
Shutterstock nuotr./Bora Bora

Bora Bora – Ramiajame vandenyne esanti sala, kurią daugelis keliautojų vadina tiesiog „rojumi žemėje“. Tai vieta, kurią medaus mėnesiui renkasi jaunavedžiai. Tačiau nebūtina būti ką tik susituokus tam, jog galėtum mėgautis šios salos romantika.

Magiško grožio lagūna, džiunglių žaluma, smaragdinis Ramusis vandenynas, vulkaninės kilmės kalnai, balto smėlio paplūdimių juostos. Bora Bora saloje pasaka pavirsta realybe.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius