Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Viena įspūdingiausių Azijos šalių – Kambodža

Pietryčių Azijoje esanti Kambodžos valstybė daugeliui gerai žinoma dėl politinių ir istorinių vingių, vis dar kankinančių šalį ekonomiškai ir neleidžiančių visiškai atsigauti.
Serendipity paplūdimys
Serendipity paplūdimys / Shutterstock.com

Tačiau tai nė kiek netrikdo keliautojų, plūstančių į šalį, kad galėtų bent akies krašteliu pažvelgti į pompastiškuosius Ankor Vato rūmus ar kitus ten esančius iškilius objektus. Taigi, pristatome jums Kambodžos vietoves, kuriose būtina apsilankyti.

Shutterstock.com/Ankor Vato šventykla
Shutterstock.com/Ankor Vato šventykla

1. Pats didžiausias šventyklų kompleksas visame pasaulyje

Ankor Vatas be abejonės yra vienas iš pagrindinių Kambodžos pasididžiavimų, kadangi tai pats didžiausias religinių šventyklų kompleksas visame pasaulyje. Milžiniški statiniai buvo sukurti dar IX-XIII a., vis dar klestint feodalinei Khmerų valstybei. Į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą įtrauktas žmogaus rankų darbo stebuklas, turintis istorinio draustinio statusą, stebina turistus iš visos planetos. Viena svarbiausių jo puošmenų – Ankgor Vato šventykla, skirta dievui Šivai, tačiau visgi statyta kaip vieno iš valdovų būsima kapavietė. Kita, pagrindinė bažnyčia – Bajonas, turinti net 54 bokštus, didžiules veidų statulas bei galerijose pavaizduotas autentiškas kovų ir tuometinio vietinių gyvenimo scenas.

Shutterstock.com/Kuleno kalnas
Shutterstock.com/Skulptūra Kuleno kalne

2. Piligrimų pamėgta šventa viršūnė

Siem Reapo provincijoje stūksantis Kuleno kalnas laikomas šventu, kadangi tikima jog būtent čia užgimė didinga Khmerų imperija. Pasak legendos, viršūnėje gyveno įžymieji karaliai-dievai, šalį valdę IX a. Šiuo metu vietovę puošia didžiulė gulinčios Budos šventykla, kuriai nusilenkti iš tolimiausių apylinkių ateina piligrimai. Būtent dėl jų kalno uolas teko apstatyti kylančiais laiptais, kad keleiviams būtų lengviau atlikti religinius ritualus.

Jei ten vyksite su vietiniu gidu, šis be vargo praves akmenų tuneliais, o jūs galėsite pabendrauti su šiuolaikiniais šamanais, kiekvienoje properšoje pardavinėjančiais įvairiausius gydomuosius rinkinius: pradedant unikaliais grožio eliksyrais, baigiant sėkmę nešančiais amuletais iš džiovintų žvėrių organų. Beje, netoliese rasite nuostabią vietelę atsigaivinti upės arba žemyn krentančio krioklio vandenyje.

3. Neištaigingas, bet autentiškas vietinis kurortas

Sianukvilio miestas įsikūręs pietvakarių Kambodžoje yra laikomas geriausiu ir populiariausiu šalies kurortu.

Aplink vietovę išties nemažas paplūdimių pasirinkimas, o juose galima rinktis nuo nesibaigiančio šurmulio ir linksmybių iki ramybės atokesnėse pakrantėse. Serendipity paplūdimyje tylos nesitikėkite, jis veikiau primena Palangos Basanavičiaus gatvę su daugybe prekiautojų ir muzikantų.

Tačiau vis vien galėsite patogiai įsitaisyti ant gulto ir mėgautis kaitria saule bei iš šalimais esančių restoranų užsisakytu maistu ar gaiviu gėrimu. Labiau vertinantiems atokesnį poilsį, vertėtų pavažiuoti kiek toliau už miesto, ten rasite daug ramesnius kampelius, kuriuose jūsų lauks ne tik baltas smėlis ir žydras vanduo, bet ir vietinės moterys vos už kelis dolerius siūlančios atlikti masažą arba padaryti manikiūrą.

Egzotinių kelionių į Kambodžą specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius