-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015-ųjų Rio de Žaneiro karnavalo dalyvius ir žiūrovus prausė lietus

„Niekas nesugadins karnavalo, net lietus!“ – šypsojosi kasmetinės fiestos Rio de Žaneire dalyviai. Kaip ir kasmet vasario 13-17 dienomis šiame Brazilijos mieste ir kitur siaučia spalvingasis Užgavėnių karnavalas. Skambant sambos ritmams tūkstančiai dalyvių – sambos šokių mokyklų nariai – demonstravo nugludintus judesius, dalyvavo tradicinėse eisenose ir triukšminguose vakarėliuose.
Rio de Žaneiro karnavalas
Rio de Žaneiro karnavalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įspūdingas reginys kasmet privilioja daugybę turistų. Dešimtys tūkstančių jų, šiemet atvykę į Rio de Žaneirą, galėjo išvysti ne tik spalvingus šešių sambos mokyklų pasirodymus, bet ir teniso žvaigždę Rafaelį Nadalį.

Tarp plunksnomis ir blizgučiais gausiai dekoruotais kostiumais pasipuošusių karnavalo dalyvių pasirodęs sportininkas buvo apsirengęs vandeniui atsparų lietpaltį – karnavalo dalyvius ir žiūrovus prausė netikėtai prapliupęs lietus.

Ryškiaspalvis karnavalas šiemet buvo ypač laukiamas pačių brazilų, kurių šalį kankina ekonominiai sunkumai, susiję su korupcijos skandalu didžiausioje šalies naftos gavybos įmonėje „Petrobras“.

Valstybę taip pat užklupo ir didžiausia per pastaruosius 80 metų sausra, kurią ypač stipriai pajuto regionas aplink Rio de Žaneirą bei San Paulą.

Dėl to kai kuriuose mažesniuose miestuose net buvo atšaukti suplanuoti karnavalai, o šeštadienį karnavalo metu Rio de Žaneire prapliupęs lietus buvo sutiktas džiaugsmo šūksniais, rašo „Dailymail“. Kai kurie dalyviai džiaugėsi, kad palijus nebe taip karšta. Kiti tai priėmė kaip dar vieną pramogą – taškėsi balose ir purve.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Rio de Žaneiro karnavalas
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Rio de Žaneiro karnavalas

Gamtos dovanos šventinės dvasios nesugadino, tačiau tai padarė mirtinas incidentas Parati, tarp Rio ir San Paulo. Šeštadienį čia vienas žmogus buvo nušautas, dar devyni (iš jų trys turistai iš San Paulo) sužeisti. Vietos žiniasklaida skelbė, kad nelaimė įvyko per karnavalą, žmonių minioje, tad aukų galėjo būti ir daugiau. 

Nepaisant to, karnavalas šalyje tęsėsi iki šiandien. Jį užbaigs tradiciniai apdovanojimai – bus išrinkta geriausią pasirodymą surengusi sambos mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius