-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 keisčiausios ir šiurpiausios vietos pasaulyje

Baisios vietos pritraukia išties daug žmonių, o sumanūs verslininkai iš šių kraupių „įžymybių“ gali gerokai pasipelnyti.
Šiurpiausios vietos pasaulyje
Šiurpiausios vietos pasaulyje / 15min.lt koliažas

Jungtinėse Amerikos Valstijose esanti Namų-vaiduoklių asociacija (The Haunted House Association) atskleidė, kad vien iš bilietų prekybos per metus jie uždirba per 500 mln. JAV dolerių.

Tačiau pasaulyje galima aptikti ir daugiau baisių ir kraupių vietų, kurios nėra tokios komercinės. Portale cnngo.com pateiktos 7 autentiškos ir paslaptingos vietos, kurias aplankyti nėra jau taip lengva.

Černobylio atrakcionų parkas. Pripetė, Ukraina

wikimedia.org nuotr./Černobylio atrakcionų parkas
wikimedia.org nuotr./Černobylio atrakcionų parkas

Apleisti atrakcionų parkai ir taip atrodo kraupiai, tačiau Černobylio atrakcionų parkas, esantis apleistame Pripetės mieste, yra ne tik kraupus, bet ir itin pavojingas.

Dėl 1986 metais įvykusios atominės Černobylio elektrinės katastrofos visas miestas buvo uždarytas, iš jo evakuoti visi gyventojai. Ir nors katastrofa įvyko jau prieš 26-erius metus, šiame regione fiksuojamas vis dar nemažas radiacijos kiekis.

Sedleco kaulų bažnyčia. Čekijos Respublika

wikimedia.org nuotr./Sedleco kaulų bažnyčioje kabo didžiulis ia tikrų žmogaus kaulų padarytas sietynas
wikimedia.org nuotr./Sedleco kaulų bažnyčioje kabo didžiulis iš tikrų žmogaus kaulų padarytas sietynas

Tai nedidelė Romos katalikų koplyčia (osuarijus), esanti Sedleco miestelio (šalia Kutna Horos, Čekija) Visų Šventųjų bažnyčios kapinėse. Koplyčia žymi tuo, kad jos interjeras meniškai dekoruotas 40 tūkst. žmonių skeletais.

Patys žymiausi iš žmonių kaulų sukurti kūriniai šioje koplyčioje yra ant lubų kabantis didžiulis sietynas ir Švarcenbergų (mėlynojo kraujo bohemiškieji aristokratai, – vert. past.) herbas.

Pamačius tokius kūrinius ir susimąsčius, kodėl šiems meno dirbiniams buvo naudojami patys tikriausi žmonių kaulai, vaizduotė gali tiesiog pašėlti. Vis dėlto priežastis labai paprasta – tiesiog tuo metu buvo bandoma sutaupyti vietos.

1278 metais Sedleco abatas nuvyko į Jeruzalę ir parvežė žemės nuo Golgotos kalvos, ant kurios, remiantis Biblija, buvo nukryžiuotas Jėzus Kristus, abatas parsivežtą žemę išpylė kapinėse šalia koplyčios. Vien dėl šios priežasties itin daug pamaldžių žmonių panoro būti palaidoti būtent šioje vietoje. XVI amžiuje visos kapinės buvo pertvarkytos, o iškasti kaulai buvo panaudoti meno dirbiniams ir koplyčios dekoracijoms.

Koplyčią aplankyti galima kiekvieną dieną nuo 9 val. iki 16 val. Už įėjimą reikės sumokėti vos 3 dolerius (maždaug 8 litus).

Aokigaharos miškas (Liūdnųjų medžių jūra). Fudzijamos kalnas, Japonija

wikimedia.org nuotr./Aokigaharos miakas (Liūdnųjų medžių jūra)
wikimedia.org nuotr./Aokigaharos miškas (Liūdnųjų medžių jūra)

Aokigahara, kitaip dar vadinama savižudžių mišku arba Liūdnųjų medžių jūra, yra 35 kv. km miškas ant Fudzijamos kalno, Japonijoje.

Šis miškas tam tikra prasme tapo savižudžių Meka. Vien per 2010-uosius metus didžiulių medžių apsuptyje nusižudė iš viso 54 žmonės. Dėl itin didelio miško tankumo, kaip manoma, visi savižudžių kūnai dar nesurasti.

Negana to, Aokigaharos miško žemės sudėtyje yra didelė geležies koncentracija, dėl šios priežasties čia neveikia jokie kompasai. Kaip pasakoja vietos gyventojai, šiame miške dar ir vaidenasi piktosios japonų dvasios.

Didžiausias amuletų turgus pasaulyje. Lomė miestas, Togas

wikimedia.org nuotr./Didžiausias vudu amuletų turgus pasaulyje
wikimedia.org nuotr./Didžiausias vudu amuletų turgus pasaulyje

Togo Respublikos (Vakarų Afrika) sostinėje Lomėje įsikūrusiame didžiausiame pasaulyje amuletų turguje atsidūręs šamanas tikriausiai pasijustų lyg rojuje. Čia kiekvienas praktikuojantis vudu kultą ras pačių įvairiausių talismanų, skirtingo poveikio žolelių, krokodilų, šimpanzių ar kobrų galvų ir kaulų. Ypač daug kaulų...

Lėlių sala („La Isla de las Muñecas“). Meksika

wikimedia.org nuotr./Lėlių sala
wikimedia.org nuotr./Lėlių sala

„La Isla de las Muñecas“ arba Lėlių sala yra nepaprastai liguistas vieno atsiskyrėlio, kuris šioje saloje gyveno 50 metų, kūrinys. Donas Julianas Santana per 50 metų sukaupė išties didžiulę kraupių, sulaužytų ar tiesiog baisiai atrodančių lėlių kolekciją ir jomis „išpuošė“ visą salą.

Tarsi kokios aukos, lėlės ant medžių šakų kabo iki šiol. Visa tai atrodo itin žiauru ir baisu? Nepatikėsite, tačiau tikroji istorija yra netgi miela...

Visas šias lėles Donas Julianas Santana saloje iškabino kaip auką ežere nuskendusios mažos mergaitės sielai. Vyriškis tiesiog norėjo, kad mergaitės dvasia turėtų su kuo žaisti.

Šiuo metu negyvenama sala yra už 29 kilometrų nuo Meksikos.

Šarvuotlaivių sala (Micukedžima arba Hašima sala). Nagasaki prefektūra, Japonija

wikimedia.org nuotr./`arvuotlaivių arba Haaima sala: Laiptai į pragarą
wikimedia.org nuotr./Šarvuotlaivių arba Hašima sala: „Laiptai į pragarą“

60 tūkst. kv. m dydžio šarvuotlaivio formos salą galima aptikti jūroje netoli Nagasaki prefektūros Japonijoje.

1950 metais šioje saloje gyveno tūkstančiai anglių kasyklos darbuotojų, tačiau po to, kai 1974 metais kasykla buvo uždaryta, sala liko apleista. Šiuo metu Hašima sala atrodo išties kraupiai – apgriuvę pastatai, palikti įvairūs kasyklos darbuotojų daiktai kuria itin baisios ir kraupios salos įvaizdį.

Nors iki 2009-ųjų Hašima buvo visiškai uždaryta, šiuo metu į salą galima nuvykti.

„Gonjiam“ psichiatrijos ligoninė. Pietų Korėja

Flickr.com nuotr./Gonjiam psichiatrijos ligoninė
Flickr.com nuotr./„Gonjiam“ psichiatrijos ligoninė

Šios apleistos psichiatrijos ligoninės istorija – tarsi siaubo filmo siužetas. Anot vietinės legendos, maždaug prieš 10 metų šioje ligoninėje paslaptingomis aplinkybėmis masiškai pradėjo mirti pacientai, dėl to ligoninė buvo uždaryta.

Šiuo metu iš jos beliko apleistas, purvinas pastatas, kurio istoriją primena tik palikti daiktai: aprūdijusios geležinės tvoros ir kraupios kėdės, naudotos įvairiems tyrimams.

Ši ligoninė Pietų Korėjoje yra viena iš trijų populiariausių vietų, kuriose vaidenasi. Šalyje itin didelio populiarumo susilaukia namas-vaiduoklis „Youngdeok“, kuriame galima pamatyti per Korėjos karą žuvusių žmonių vėles, ir „Neulbomo sodas“ – restoranas, kuriame, sakoma, dar ir dabar galima girdėti plaunamų indų tarškesį.

Straipsnį originalo kalba galite skaityti čia.

DAUGIAU NUOTRAUKŲ RASITE FOTOGALERIJOJE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius