Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija pasigedo turizmo sektoriaus darbininkų

Australija, kurioje dabar prasideda pavasaris ir artėja vasaros sezonas, skelbia pasigendanti turizmo sektoriaus darbuotojų. Jų trūksta taip, jog šalis ima vilioti užsienio šalių piliečius darbais šioje srityje. Šiuo metu įvairiose turizmo kompanijose ir organizacijose priskaičiuojama per 36 000 laisvų darbo vietų.
Melburnas, Australija
Melburnas, Australija / SXC nuotr.

Iki 2015-ųjų šis skaičius, anot Australijos turizmo ir eksporto tarybos, šoktels dar labiau ir pasieks 56 000. Todėl australų turizmo sektoriaus atstovai net bando įtikinti vietos valdininkus, jog būtina pratęsti darbo vizas visiems norintiems pasilikti, rašo „The Daily Mail“. Kol kas užsieniečiai Australijoje gali gauti metinę „Working holiday visa“. Tačiau dabar bandoma visiems, dirbusiems bent tris mėnesius turizme, pratęsti ją dar metams. 

Šios srities tyrimai parodė, jog kadrų deficitas stebimas ne tik turizmo agentūrose, bet ir viešbučių sektoriuje, restoranuose ir net baruose, esnačiuose turistinėse šalies vietose. Be kita ko, tyrime kalbama ne tik apie „fizinį“ darbo rankų trūkumą, bet ir apie profesionalumo, patirties bei įgūdžių stoką.

Anot Australijos sociologų, profesionaliais darbo įgūdžiais su australais galėtų pasidalinti ir kitų šalių piliečiai. Kurių, beje, pastaruoju metu Australijoje vis daugėja. Įpatingai iš Ispanijos ir Airijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius