-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų turistai nubausti už kelionės metu vaikų praleistas pamokas

4150 Lt – tokią baudą gavo britų šeima, kuri pasiėmė savo vaikus į turistinę kelionę, dėl kurios šie praleido savaitę pamokų. Aukščiausiasis Didžiosios Britanijos teismas nutarė, jog tėvai, išsiveždami savo vaikus į kelionę po Graikiją, tyčia ir sąmoningai paskatino juos praleisti pamokas mokykloje be pateisinamos priežasties. Anot teismo, dėl tokio neleistino elgesio tėvai turi būti nubausti, skelbia portalas Travel.rbc.ru.
Kelionės su vaikais
Kelionės su vaikais / 123rf.com nuotr.

Teismo nutartyje skelbiama, jog britai Natasha ir Stewartas Sazerlandai pažeidė vaikų teises ir šalies įstatymus, sąmoningai leisdami savo dukroms praleidinėti pamokas mokykloje.  Vietoj pamokų praeitų metų rugsėjį, dukras britai išsivežė į turistinę kelionę po Graikiją. Savaitės trukmės išvyka į Rodo salą, anot britų teisėsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų, tikrai nėra pateisinama priežastis neateiti į mokyklą.

Sutuoktiniai Sazerlandai praeitą rugsėjį nusprendė paatostogauti Graikijoje. Su savimi į savaitinę kelionę jie pasiėmė 15-os ir 13-os metų dukras bei šešiametį sūnų. Tačiau vos grįžę į namus britai sužinojo, jog jiems gresia gana didelė bauda už tai, jog jų vaikai savaitę nebuvo mokykloje. Pasirodo, Didžiojoje Britanijoje vaikai gali nedalyvauti pamokose tik dėl itin svarbių šeimyninių priežasčių. Poilsis Graikijoje, anot socialinių mokyklos pedagogų, prie tokių aplinkybių tikrai nepriskiriamas.

Gavusi baudos kvitą britų šeima kreipėsi konsultacijos į šalies Švietimo ir mokslo ministeriją, tačiau ten jiems buvo pareikšta, jog tokios griežtos priemonės yra būtinos ir pateisinamos, mat mokyklos nelankymas ir pamokų praleidinėjimas daro itin blogą įtaką mokinių mokslo rezultatams.

Ponas Sazerlandas tokiomis sankcijomis liko nepatenkintas, jis kreipėsi į šalies spaudą, norėdamas paskatinti visuomeninę diskusiją šia tema. Anot jo, didžiulės baudos – nėra adekvati reakcija, o tokius įstatymus leidžiantys valdininkai „negyvena realiame pasaulyje“. Mat dėl sudėtingo darbo vyras dažnai priverstas praleisti vaikų gimtadienius ir šeimos šventes, jis nuolat grįžta namo vėlai vakare, tad kelionė į  Rodo salą turėjo tapti galimybe pabūti kartu su šeima. Abu tėvai atostogas vienu metu galėjo gauti tik rugsėjo pabaigoje, būtent tuomet jie ir nutarė pakeliauti visi drauge.

„Taip, aš suprantu ir sutinku, jog mokykla yra labai svarbi. Tačiau laikas su šeima ir atostogos kartu taip pat turi didelės reikšmės vaikų auklėjimui“, – tikina vyras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius