Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Budapeštas – svetingiausias Europos miestas

Tai miestas, kuris tikriausiai visada liks savo didžiųjų kaimynų – Paryžiaus, Madrido, Romos, Londono – šešėlyje. Bet neskubėkite į Vengrijos sostinę numoti ranka – savaitgalio pabėgimui į užsienį, tai vienas geriausių miestų, turintis net gi daugiau privalumų, nei didžiosios Vakarų Europos sostinės.
Budapeštas
Budapeštas / 123rf.com nuotr.

Rytų ir Vidurio Europos simbolis Budapeštas portalo Housetrip.com apklausoje surinko daugiausiai gerų atsiliepimų, palikdamas už savęs Portugalijos sostinę Lisaboną ir Amsterdamą bei Romą. Solidžioje apklausoje dalyvavo per 130 tūkstnčių butų nuomos portalo lankytojų. 

123rf.com nuotr./Budapeštas
123rf.com nuotr./Budapeštas

Budapeštas buvo pripažintas ir svetingiausiu miestu didelėms draugų kompanijoms (daugiau nei 12 žmonių). Šis miestas taip pat pasiliko antras po Barselonos kaip geriausias pasirinkimas didelėms šeimoms.

Perskirtas Dunojaus Budapeštas įgauna dar daugiau žavesio. Buda vakariniame upės krante – tai istorinis miesto centras, su daugybe įspūdingų vietų ir gatvelėmis grįstomis Renesanso laikotarpiu.

123rf.com nuotr./Budapeštas
123rf.com nuotr./Budapeštas

Peštas – vadinamas „naująja“ miesto dalimis. Tačiau ir ši miesto dalis, iškilusi XIX amžiuje turi daugybę monumentinių pastatų. Vien kokį įspūdi daro daugelis Budapešto tiltų per Dunojų. 

Viena žymiausių Budapešto atrakcijų – Gellerto vonios. Tai Art Nouveau stiliaus architektūros stebuklas, kuriame galima pasilepinti karštomis mineralinėmis versmėmis. Miesto centre taip pat rasite ir socializmo palikimą, didžiules to laiko skulptūras.

123rf.com nuotr./Budapeštas
123rf.com nuotr./Budapeštas

Housetrip.com apklausoje buvo ir daugiau kategorijų. Paryžius laimėjo labiausiai poroms tinkamo miesto titulą, Madridas – svetingiausias vienišiams keliautojams, Stambulas – pats smagiausias miestas vaikams, o Lisabonoje geriausiai pasirūpinama keliautojų augintiniais. 

Portalo apklausa atskleidė ir tai, kad keliautojų ir turistų požiūrį į miestus labai lemia orai. Daugelio miestų „svetingumas“ labai priklauso nuo sezono. Pavyzdžiui, Amsterdamas pats gražiausias ir maloniausias Europos miestas rudenį. Paryžius laimėjo pavasario miesto apdovanojimą, Berlynas gražiausias turistams žiemą. Kas labiausiai stebina, kad būtent pragariškai karšta Roma vasara keliautojams pasirodė pati svetingiausia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius