Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būkite atsargūs ir nefotografuokite merginų Turkijos paplūdimiuose be leidimo – gresia baudos

Turkijos paplūdimiuose oficialiai uždrausta fotografuoti maudymosi kostiumėliais apsirengusias merginas be jų sutikimo. Jei vis dėlto paspausite fotoaparato mygtuką ir užfiksuosite žavią merginą, gali tekti sumokėti baudą už „kišimasi į asmeninį gyvenimą“.
Plenero rengėjai visus fotografijos meno gerbėjus ragina namuose panaršyti tarp senų daiktų – tarp jų galite rasti seną „Zenit“ ar kitos firmos fotoaparatą.
Turkijoje be sutikimo nufotografavus merginą su maudymosi kostiumėliu grės nemalonumai / „15min” nuotr.

Naują tvarką įvedė Aukščiausiasis Turkijos teismas, prieš tai patenkinęs vienos turkų garsenybės skundą, kuriame pastaroji kaltino vietinį žurnalą be leidimo ją nufotografavus ir paskelbus jos nuotraukas, kuriose ji dėvi tik bikinį.

Už kišimasi į asmeninį gyvenimą moteris apkaltino ir patį fotografą, ir žurnalą, paskelbusį jos nuotraukas. Galiausiai teismas pripažino, jog Izmiro paplūdimys – vieša vieta, kurioje kiekvienas gali fotografuoti, ką norintis. Atsakovai išteisinti ir paleisti be jokių nuobaudų.

Tačiau moteris nenusiramino, jos advokatas sprendimą apskundė Aukščiausiajam Turkijos teismui. Pastarasis, išnagrinėjęs skundą, nutarė, kad paplūdimiuose negalima fotografuoti jokių moterų, dėvinčių bikinius, be jų leidimo tam. Mat tai „kišimasis į asmeninį gyvenimą“. Dėl šio atvejo, žurnalas ir fotografas turės sumokėti solidžias baudas.

Kiti keliautojai perspėjami be moterų sutikimo, jų nefotografuoti, mat nuo šiol tai bus traktuojama kaip „kišimasis į asmeninį gyvenimą“ ir kiekviena mergina, nepatenkinta fotografuojančiu ją ir neatsiklausiusiu leidimo, galės apskųsti žmogų teismui ir gauti išmoką už tai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius