Dėl streikų laikinai uždaromas Prancūzijos Luvro muziejus

Luvro muziejus Paryžiuje penktadienį buvo uždarytas streikuojantiems darbuotojams užblokavus įėjimą, pranešė įstaigos vadovybė, šalyje tęsiantis protestams dėl vyriausybės planų pertvarkyti pensijų sistemą.
Streikas prie Luvro muziejaus
Streikas prie Luvro muziejaus / „Scanpix“ nuotr.

Kaip iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, prie įėjimo į lankomiausią pasaulio muziejų būriavosi šimtai nusivylusių lankytojų; kai kurie iš jų apibėrė darbuotojus įžeidimais.

Įstaigos darbas buvo sutrikdytas profesinių sąjungų lyderiams siekiant suintensyvinti pasipriešinimą pensijų reformoms, išprovokavusioms ilgiausią transporto sektoriaus streiką Prancūzijoje per kelis dešimtmečius.

Profsąjungos laukė galimybės įgyti „antrąjį kvėpavimą“ pradedant silpti protesto judėjimui: penktadienį iki 4,6 proc. sumažėjo streikuojančių nacionalinio geležinkelių operatoriaus SNCF darbuotojų dalis.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, ketvirtadienį maždaug 187 tūkst. žmonių prisijungė prie šeštą dieną iš eilės nacionaliniu mastu rengiamų protestų prieš pertvarką – gerokai mažiau nei 452 tūkst. žmonių, sausio 10 dieną dalyvavusių panašiose demonstracijose.

Vykdant reformas siekiama sukurti bendrą pensijų sistemą iš 42 atskirų šalyje naudojamų modelių, suteikiančių galimybę anksčiau išeiti į pensiją ir kitų lengvatų viešojo sektoriaus darbuotojams, taip pat teisininkams, fizioterapeutams ir net Paryžiaus operos teatro darbuotojams.

Kritikai teigia, kad naujovės privers milijonus žmonių dirbti ilgiau ir gauti mažesnę pensiją.

Luvrui, pernai sulaukusiam 9,6 mln. lankytojų, praėjusį mėnesį dėl streiko jau teko uždaryti kai kurias galerijas.

Muziejaus vadovybė penktadienį paskelbė, kad su bilietus įsigijusiais žmonėmis bus atsiskaityta ir kad įstaigos durys gali būti atvertos vėliau šiandien, jei streiko dalyviai išsiskirstys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius