Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du pakvaišę Naujosios Zelandijos gyventojai su depresija kovoja ilgiausia pasaulyje vandens čiuožykla

Nusileisti ilgiausia pasaulyje vandens čiuožykla galima Naujojoje Zelandijoje, būtent čia, viename iš kalvotų laukų du pašėlę keistuoliai iškasė 650 m lovį dumblo ir purvo pilname lauke. Taip vyrukai dalyvauja festivalyje, kovojančiame su depresija. Jimio Hunto ir Dano Drupstee'so šūkis skelbia, jog „Gyventi reikia nuostabiau“ („Living more awesome“).
Ilgiausias pasaulio vandens nusileidimo takas - 650 metrų
Ilgiausias pasaulio vandens nusileidimo takas - 650 metrų / Teakdoor.com nuotr.
Temos: 2 Kelionės Depresija

Du draugai turėjo tik du kastuvus, kuriais naudojosi įgyvendindami savo sumanymą. O jis skamba gana įspūdingai – sukurti ilgiausią pasaulyje vandens čiuožyklą gamtoje, bent keletui dienų. Ir jiems pavyko. Vandens čiuožykla vingiuoja per lauką net 650 metrų, skelbia „The Daily Mail“.

Šį savaitgalį čiuožykla tapo atvira ir paruošta naudojimui, todėl žmonės jau gali džiaugtis ilgiausiu pasaulyje nusileidimu nuo vandens kalniuko. Tiesa, vos 2 000 laimingųjų galės išmėginti šią pašėlusią atrakciją, mat ji veiks neilgai, šiuo metu vykstančio festivalio metu.

Be čiuožimo per pelkėtą pievą, pilną purvo, žmogus galės gėrėtis besiganančių karvių bandomis, kartais jam teks net praskrieti per patį bandos vidurį. Zelandiečiai tikina, kad tokiu beprotišku sumanymu jie siekia pagelbėti tiems, kas nukentėjo nuo depresijos ir jos padarinių. Kadangi jie ir patys sirgo depresija, kai gyventi tapo itin sunku, vyrukai paskelbė naują gyvenimo šūkį „Live More Awesome“ (Ang. Gyvenk nuostabiau).

„Mes tikimės, kad ši nepaprastas projektas įkvėps ir kitus žmones daryti panašius dalykus. Be to, norime parodyti, jog prašyti pagalbos yra normalu. Daug paprasčiau keistis ir keisti kitus ar būti nuostabiu, kai šalia tavęs yra draugų“, - tikina Huntas.

Trijų juostų vandens čiuožykla leidžiasi nuo kalvų lyg koks didžiulis 650 metrų ilgio monstras su dviem trumpesniais palydovais: 60-ties ir 80-ties metrų ilgio čiuožyklomis. Iki šiol ilgiausia pasaulio vandens čiuožykla buvo Austrijoje, vadinamoji 211 metrų ilgio „Juodoji skylė“ Lucmansburge. Besileidžiant šiuo vandens nusileidimo taku jus sups garsų, šviesų, rūko ir net kvapų efektai. Be to, kažkur nusileidimo viduryje, tako statumas leidžia pajusti kone 6 m laisvąjį kritimą.

Teakdoor.com nuotr./Ilgiausias pasaulio vandens nusileidimo takas - 650 metrų
Teakdoor.com nuotr./Ilgiausias pasaulio vandens nusileidimo takas - 650 metrų

Vyrukai iš Naujosios Zelandijos, statantys ilgiausią pasaulyje vandens nusileidimo čiuožyklą, tikisi per įvairius socialinius tinklus sujungti panašiai mąstančius žmones. Jie teigia, norintys įkvėpti žmones užsiimti mėgstama veikla, ieškoti savo hobių, vietoj apsipirkinėjimo ir betikslio nuobodaus linksminimosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius