Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Mano Juodoji Afrika“!

Gegužės 16-20 dienomis Vilniuje jau antrą kartą vyks Afrikos dienos. Pernai didelio pasisekimo sulaukusi šventė, šiemet žadą dar daugiau renginių ir staigmenų. Prie afrikietiškos nuotaikos kūrimo kviečiame prisijungti ir Jus „Pasaulis kišenėje“ skaitytojai. Dalyvaukite konkurse, siųskite mums savo nuotykius iš Subsacharinės Juodosios Afrikos ir laimėkite žymaus keliautojo Dainiaus Kinderio knygų kolekciją bei autentiškų Afrikos suvenyrų ir papuošalų.
Afrikos dienos
Afrikos dienos / Organizatorių logo.

Į Egiptą, Maroką ar kitas Šiaurės Afrikos šalis šiais laikais nuskrendame dažniau, nei nuvykstame prie Baltijos jūros, tad ir šiame konkurse žymieji Afrikos kurortai visiškai neaktualūs. Mus domina Tavo įspūdžiai iš Subsacharinės žemyno dalies (žemiau į pietus nuo Sacharos dykumos esančios valstybės. Būtent šis žmonijos lopšys, gyvūnų ir pasakiškos gamtos knibždėlynas daug kur pavadinamas Juodąja Afrika.

Šioje žemyno dalyje gyvena apie 800 mln. žmonių, regionas pasižymi kultūros, gamtos ir klimato bei didžiausia pasaulyje kalbine įvairove – čia kalbama daugiau nei 1000 skirtingų kalbų.

Galbūt dirbai, keliavai, stažavaisi, atostogavai ar savanoriavai Malyje, Kenijoje, Senegale, Pietų Afrikos Respublikoje, Zimbabvėje, Nigerijoje, Ganoje, Ugandoje, Ruandoje, Tanzanijoje ar kurioje kitoje Subsacharinės Afrikos šalyje? Parašyk pasakojimą! Kas tau labiausiai patiko, kokius stereotipus sulaužei, o kurie pasitvirtino, kokių nuotykių patyrei, ką neįprasto ragavai, matei, bandei, o gal ko nors, atvirkščiai, neišdrįsai padaryti? Viskas įdomu.

Svarbiausia:

1) Pasakojimus siųsk el. paštu m.vadisis@15min.lt

2) Per daug neišsiplėsk. Užteks 2-3 A4 formato lapų standartiniu šriftu.

3) Prisek nuo 3 iki 10 nuotraukų su prierašais po jomis.

4) Laiške parašyk savo vardą, pavardę, kontaktus ir trumpą aprašymą, kaip atsidūrei Juodojoje Afrikoje.

5) Laiškus su pasakojimais siųsk iki gegužės 13 dienos.

Pasakojimai bus publikuojami kelionių rubrikoje „Pasaulis kišenėje“.

Geriausią, spalvingiausią ir įdomiausią pasakojimą išrinks „Pasaulis kišenėje“ redakcija kartu su „Afrikos dienų“ organizatoriais ir patyrusiu keliautoju Dainiumi Kinderiu. Pastarojo autoriaus neseniai išleistos trys skirtingos kelionių knygos („Atgal į Afriką“, „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“ ir „Valgis. Meilė. Dvasia“)  su autografu ir atsiguls nugalėtojo knygų lentynon. Antros ir trečios vietos laimėtojai pasipuoš originaliais afrikietiškais atributais atkeliavusiais tiesiai nuo pusiaujo.

Rašinių konkursą „Mano Juodoji Afrika“ skelbia 15min.lt rubrika „Pasaulis kišenėje“ ir kultūros festivalis „Afrikos dienos 2012“, vyksiantis gegužės 16-20 dienomis, Vilniuje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius