Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurortai pageidauja daugiau turistų ir siūlo lengvinti vizų išdavimą

Medicinos turizmą plėtojantys Lietuvos kurortai norėtų daugiau turistų iš kaimyninių šalių, todėl siūlo lengvinti Šengeno vizų išdavimą. Be to, kai kurių natūralių gydomųjų išteklių paslaugos nėra sertifikuotos, o tai stabdo turistų srautus.
Druskininkai
Druskininkai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pernai Lietuvą aplankė daugiau nei milijonas užsienio turistų, kurie nors vieną naktį nakvojo viešbučiuose. Tačiau tokia padėtis netenkina kurortų asociacijos, skatinančios medicinos turizmą.

Turistų iš kaimyninių valstybių būtų dar daugiau, jeigu Lietuvos kurortai būtų labiau žinomi, o mineralinio vandens ar gydomojo purvo metodikas galima būtų patvirtinti Lietuvoje, o ne užsienyje. Tai atsieitų pigiau.

„Didžioji dalis užsienio svečių dažniausiai naudojasi tam tikrais sveikatos draudimo fondais, kurie reikalauja parodyti sertifikatą, kad jie gavo tam tikrą mineralinį vandenį, būtent tokios koncentracijos ir pan.“, – sako Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis.

„Mes kalbame apie žinomumo didinimą, pasiekiamumą ir vizų problemas. Mes žinome, kad apie 50 procentų, įskaitant ir Vokietiją, atvykstamojo turizmo yra iš kaimyninių šalių rinkų. O čia turim vizų problemas“, – teigia Turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas.

Kovą dėl turistų laimi kaimyninės šalys: Latvija, Švedija, turistines vizas išduodančios ilgesniam laikotarpiui ir gerokai paprasčiau.

„Šiandien mes populiariausi būtume Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos turistams. Didžiausi trukdžiai, jog mes neturime supaprastinto bevizio režimo. Vizų išdavimo tvarka, kaip bebūtų gaila, yra smarkiai sudėtingesnė negu mūsų kaimyninėse šalyse“, – tvirtina Neringos meras Darius Jasaitis.

Druskininkų meras sako, kad viena iš svarbiausių problemų yra transportas.

„Atvykimas į Vilnių iš daugelio šalių yra komplikuotas dėl persėdimų, reisų nebuvimo. Nuvykimas į regionus irgi atima daug laiko. Druskininkai svarsto klausimą su geležinkeliais, Baltarusijos geležinkeliais apie geležinkelio atnaujinimą“, – teigia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Pernai augo vietinio turizmo srautai, tačiau ne taip kaip norėtųsi, tvirtina kurortų vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius