Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia įspūdinga kelionė: Indijoje kursuojantis traukinys dalį maršruto įveikia po vandeniu

Kelionės traukiniu visuomet yra įdomesnės nei autobusu ar automobiliu. Tačiau keliaujant vienu maršrutu Indijoje, jūsų kelionė bus dar įspūdingesnė. Indijoje neseniai pristatytas greitasis traukinys, kuris keleivius tarp Ahmedabado ir Mumbajaus miestų veš rekordiniu greičiu, be to, maždaug 7 km kelionė tęsis... po vandeniu einančiu tuneliu tarp Thane įlankos ir Viraro miesto.
Indijoje planuojama paleisti greitąjį traukinį gebantį važiuoti po vandeniu
Indijoje planuojama paleisti greitąjį traukinį gebantį važiuoti po vandeniu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taip siekiama apsaugoti teritoriją, taip pat dovanoti nepamirštamų įspūdžių keliautojams, kurie, tikėtina, rinksis šį maršrutą.

Nauja Indijos geležinkelio era

Kol kas traukinio dar nėra, tačiau gamintojai jau aiškūs. Tai – Japonijos kompanija „Shinkansen“, kurios gaminti traukiniai rieda bėgiais 349 km/val. greičiu. Planuojama, kad 315 km, kurie skiria Ahmedabadą ir Mumbajų, traukinys įveiks per tris valandas. Šiuo metu kelionė trunka antra tiek.

Greitiesiems traukiniams skirtos konstrukcijos pradėtos tiesti praėjusį mėnesį. O darbus pabaigti ketinama iki 2022 metų pradžios, kada bus minimos 75-osios Indijos nepriklausomybės metinės. Projektą remia Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo agentūra ir Japonijos užsienio plėtros agentūra.

„Tai sena Indijos svajonė, kuri pagaliau virsta realybe“, – sakė Indijos premjeras Narendra Modi susitikime su Japonijos atstovais. Jo teigimu, nauji traukiniai bus „draugiški“ ne tik keleiviams, bet ir aplinkai.

123rf.com /Traukinių stotis Indijoje, Naujajame Delyje
123rf.com /Traukinių stotis Indijoje, Naujajame Delyje

Traukiniai daugelyje Indijos vietovių yra pagrindinė užmiesčio susisiekimo priemonė. Kasdien šalyje vykdoma daugiau nei 10 000 kelionių traukiniais, kuriais pervežamas keleivių skaičius prilygsta visai Australijos populiacijai.

Šiuo metu esanti geležinkelių sistema nepalanki aplinkai, o kai kurios atkarpos ir kelia pavojų keleivių saugumui. Tačiau pradedant šiuo „Mumbajaus“ projektu, ketinama atnaujinti visą Indijos geležinkelio sistemą. Žinoma, kol kas tai tik gražūs planai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius