Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva prisidės prie Azerbaidžano turizmo vystymo

Lietuva tarptautiniu mastu dalinsis gerąja turizmo plėtros įgyvendinimo praktika.
Naujieji Baku simboliai
Azerbaidžiano sostinė Baku / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos delegacija Azerbaidžano Respublikoje oficialiai patvirtino, kad bendras Austrijos ir Lietuvos, kuriai atstovavo Valstybinis turizmo departamentas (toliau – VTD), parengtas pasiūlymas buvo atrinktas vystyti dvynių projektą „Turizmo departamento prie Azerbaidžano Respublikos Kultūros ir turizmo ministerijos administracinių gebėjimų stiprinimas“.

„Tai – reikšmingas Lietuvos turizmo sektoriaus pasiekimas ir svarbus per 20 metų sukauptos patirties įvertinimas tarptautiniu mastu. Ne veltui pagal turizmo srautų augimo rodiklius Lietuva pernai buvo antroje vietoje visoje Europoje. Būtent Lietuvos, ne Austrijos, atstovas nuo 2013 m. sausio mėn. reziduos Baku kaip nuolatinis dvynių projekto patarėjas. Pagrindinis projekto tikslas – pagerinti turizmo sektoriaus efektyvumą Azerbaidžane, skatinant vykdyti turizmo politikos formavimo, reguliavimo ir kitas funkcijas pagal ES normas ir standartus, diegiant geriausią ES šalių narių praktiką,“ – akcentuoja VTD direktorė R. Balnienė.

900 tūkst. eurų vertės projektas, finansuojamas Europos Komisijos, tęsis 18 mėn. Jį sudarys keturios dalys: turizmo funkcijų peržiūra ir organizacinės struktūros pertvarka, teisinė turizmo sektoriaus adaptacija, administracinių gebėjimų stiprinimas bei turizmo ir kurortinių teritorijų kūrimo modelis.

Atrankos konkursas įgyvendinti Turizmo departamento prie Azerbaidžano Kultūros ir turizmo ministerijos administracinių gebėjimų stiprinimo dvynių projektą vyko liepos 10-11 d. Baku. Atrankos konkurse Lietuvos ir Austrijos pasiūlymas konkuravo su stipriais Estijos ir Vokietijos, Ispanijos ir Graikijos bei Italijos pasiūlymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius