-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žymiosios roko grupės „The Beatles“ turistai – gerbėjai varo iš proto Liverpulio gyventojus

„Bitlų“ turizmas – vienas pagrindinių Liverpulio miesto pajamų šaltinių – dešimtys bendrovių siūlo miesto svečiams ekskursijas po legendinio ketvertuko šlovės vietas. Tačiau vietos gyventojai pastaruoju metu vis dažniau skundžiasi turistais ir žada kovoti su tokiu „nepatogiu turizmu“, skelbia portalas eTurboNews.
1964 metais daryta „Beatles“ nuotrauka
1964 metais daryta „Beatles“ nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, 74-erių Keitlin Hjuz, gyvenanti buvusiame George’o Harrisono name (12 Arnold Grove), baisiai pyksta ant turistų, besirenkančių po jos langais net ir nakties viduryje ar itin ankstyvą rytą. Anot moters, lankytojai taksi automobiliais nuolatos važinėja jų gatve, o vasarą iš viso nebūna ramybės.

Ponia Hjuz tikina, kad jai jau iki gyvo kaulo įgriso turistai, nuolat ją akinantys savo fotoaparatų blykstėmis ir besibūriuojantys prie jos durų. Moters kaimynė jau dukart kreipėsi į miesto tarybą, prašydama įvesti specialias taisykles, pagal kurias dirbtų turistinės bendrovės. Tačiau iki šiol miesto valdžia nesureagavo ir žmonės vis dar laukia atsakymų.

O kol valdininkai galvoja, ką daryti, vietos bendruomenė kvartale šalia žymiųjų namų stato užtvaras. Kurios, deja, niekaip neveikia atvykstančių turistų.

Paulo McCartney namas, esantis „Forthlin kelyje“ savo laiku buvo parduotas Nacionaliniam fondui. Tuomet jis paverstas turistine vertybe. Pagal miesto ir muziejaus susitarimą, kasdien į šią vietą gali atvažiuoti tik tam tikras autobusų skaičius. Vis dėlto, Toni Roberts ir jo žmona Reni, kaimynystėje gyvenantys nuo 1970-ųjų, tikina, kad pastaruoju metu turistų skaičius itin išaugo ir ramiai miegoti nebeįmanoma.

„Periodiškai šalia namų susirenka mažiausiai po 200 žmonių, ir tai tampa tikru košmaru“, – piktinasi Reni.

Būtent dėl tokių „The Beatles“ grupės gerbėjų antplūdžių, vietos gyventojai pasirašė peticiją dėl viešosios tvarkos sugriežtinimo, tačiau jokių rezultatų tai neatnešė.

Vietos gidas ir „The Beatles“ žinovas Phillipas Coppelas tikina, jog turistų skaičius mieste išaugo ir pats „Beatlų“ turizmo populiarumo šuolis atsirado dėl to, jog Liverpulis 2008-aisias buvo Europos kultūros sostine. Būtent tuomet „Bitlų“ turizmo kryptis įgavo pagreitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius