Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo Orleano gyventojus erzina „Katrinos“ uragano padarinių vis dar atvažiuojantys žiūrėti turistai

Naujojo Orleano gyventojai nepatenkinti turistų miniomis, atvykstančiomis į „Lower Ninth Ward“ rajoną, labiausiai 2005-aisiais nukentėjusį per uraganą „Katrina“. Nepaisant to, jog vietos valdžia dar prieš šešerius metus uždraudė turistiniams autobusams įvažiuoti į minėtąjį rajoną, kad nebūtų trukdoma jo atstatymo darbams, šių draudimų niekas nepaiso, skelbia „The Guardian“.
Naujasis Orleanas ruošiasi atremti atogrąžų audros „Izaokas“ smūgį
Naujasis Orleanas ruošiasi atremti atogrąžų audrą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 30 bendrovių siūlo turistams specialius turus į „Lower Ninth Ward“ rajoną, vidutiniškai vienam žmogui tokia ekskursija kianuoja apie 25 USD . Kai kurie vietos gyventojai palaiko ekskursijų idėją, mat jų dėka regione atsiranda pinigai. Be to, vietos prekeiviai turistams pardavinėja saldumynus ir teminius suvenyrus.

Vis dėlto, didžioji dalis vietos gyventojų nepatenkinti augančiu turistų skaičiumi, jie skundžiasi ir rengia akcijas. Savo ruožtu vietos valdžia žada imtis griežtų priemonių ir bausti tuos, kurie uždirba iš nelaimių ir žmonių smalsumo.

Teigiama, jog apskritai pastaruoju metu itin populiarėja „katastrofų turizmas“. Taip, iš karto po kruizinio laivo „Costa Concordia“ nelaimės šalia Italijos krantų, į nedidelę Džiljo salą, esančią šalia, ėmė plūsti turistai. O dabar turus prie nuskendusio laivo siūlo visos vietinės turizmo agentūros ir vietos turizmo informacijos centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius