Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis Londonas liko be turistų

Olimpiada ir nežmoniškos kainos viešbučiuose atbaidė ir išgąsdino turistus Didžiosios Britanijos sostinėje. Londonas primena dykumą – miestas pasigedo 200 000 užsieniečių, kurie vasaros mėnesiais atvyksta čia turistiniais keliais, skelbia BBC.
Olimpiniai žiedai
Olimpiniai žiedai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Olimpinės žaidynės sudomino apie 100 000 užsieniečių, kurie atvyko pasižiūrėti jas į Londoną, tačiau pastaraisiais metais tuo pačiu metu vasarą šį miestą lankydavo per 300 000 turistų iš užsienio. Be to, daugelis vietinių žmonių, norėdami pabėgti nuo olimpinio šurmulio ir žmonių masių, patys išvažiavo atostogų būtent Olimpiados metu. Dėl visų šitų dalykų parduotuvės, teatrai ir muziejai liko pustuščiai. 

Turistų pasigenda ir patys Londono viešbučiai. Prieš Olimpiadą daugelis jų nutarė šį neeilinį renginį išnaudoti  rekordiniams pelnams pasiekti ir kambarių kainas tiesiog padvigubino. Tačiau pamatę susiklosčiusią situaciją, viešbučiai jau pradėjo mažinti kainas, kad bent šiek tiek užpildytų kambarius. Nuolaidos šiuo metu siekia iki 25%.

BBC pabrėžia ir teigiamą pusę – Londono transporto sistema dabar puikiai susitvrako su visomis olimpinėmis apkrovomis. Važinėjančių metro traukiniais padaugėjo vos 4%. Būtent metro sistemos paralyžiaus Olimpiados metu labiausiais bijoje londoniečiai. Apskritai skelbiama, kad vietiniai gyventojai po Olimpiados atidarymo ėmė kur kas mažiau burbėti dėl jai organizuoti išleistų 9 mlrd. svarų sterlingų.

Vis dėlto, skandalai Londono Olimpiadoje – 2012 nenutyla. Iš pradžių organizatoriai nuolat painiojo valstybių vėliavas ir šalių himnus. Paskui pasirodė, jog geriausios vietos tribūnose liko tuščios, mat bilietai į jas išdalinti įmonėms ir rėmėjams, olimpiečių šeimoms ir šalių dalyvių komandoms. Tačiau turistų ir londoniečių šie pasiteisinimai netenkina, jie įtaria organizatorius skandalingomis machinacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius