Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pasivaikščiojimas ant vandens“ Slovakijoje

Vaikščiojimas vandeniu skamba kaip stebuklas. Tačiau tai neseniai patyrė du keliautojai, apsilankę Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose.
Tomas Nunukas kartu su draugu užfiksavo, kaip jie vaikščioja ant užšalusio kalnų ežero.
Tomas Nunukas kartu su draugu užfiksavo, kaip jie vaikščioja ant užšalusio kalnų ežero. / Youtube.com
Temos: 2 Tatrai Slovakija

Turistai nufilmavo, kaip jie vaikšto ant užšalusio kalnų ežero. Ledas toks skaidrus, kad po juo matyti kiekvienas dugne esantis akmuo. Įspūdis – lyg vaikščiotum vandeniu.

VIDEO: Pasivaikščiojimas ant vandens Slovakijoje, Aukštuosiuose Tatruose

Tomas Nunukas šį video išpublikavo gruodžio 8 dieną. Per nepilną mėnesį filmukas peržiūrėtas daugiau nei tris milijonus kartų. Komentarai skirtingi – daugiausia žmonės stebisi ir grožisi, tačiau netrūksta ir skeptikų.

„Tai puikus įrodymas, koks gražus gali būti pasaulis, kol žmonės jo neužteršia“, – prie „Youtube“ paskelbto video rašo Tyler Wolff. Tuo metu Chloe Bateman abejoja vaizdų autentiškumu – komentatorei pasirodė neįtikėtina, kad tokią vietą atradę keliautojai nufilmavo tik 39 sekundžių trukmės video: „Jei tai būtų tikra, filmukas būtų ilgesnis“, – įsitikinusi ji.

Ginti filmuko autorių pasišovusi metereologė Meghan Mussoline įsitikinusi, kad šis ežeras iš tiesų yra Aukštuosiuose Tatruose, o šiuo metu temperatūra ten pakankama, kad susidarytų ledas, ant kurio saugiai galėtų vaikščioti žmonės.

„Skaidrus ledas yra maždaug du kartus stipresnis už baltą, nes yra tankesnis“, – pažymėjo mokslininkė, kurią cituoja BBC. 

Šaltis gali sukurti dar daugiau stulbinamų gamtos reiškinių, tačiau turistams ir be šių fenomenų verta įtraukti Aukštuosius Tatrus į savo kelionių planus. Kalnai, kurie yra natūrali siena tarp Slovakijos ir Lenkijos, yra populiari kryptis tarp žiemos sporto mėgėjų. Žemųjų Tatrų sritis (aukščiausi viršukalnė 2,043 m) ir Aukštieji Tatrai (aukščiausia vieta 2,564 m) slidininkų ir snieglentininkų mėgstami dėl natūralaus grožio bei patogių slidinėjimo trasų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius