Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavertusi kalėjimus ir psichiatrines ligonines prabangiais viešbučiais Italijos valdžia planuoja ištraukti šalį iš finansinės krizės

Apleistos pilys ir tvirtovės, kalėjimai ir psichiatrinės ligoninės Italijos salose turėtų atgimti naujam kvėpavimui ir ištraukti visą šalį iš ekonominės duobės. Tokį planą paskelbė italų vyriausybė, sugalvojusi pasinaudoti kaimynų ispanų patirtimi. Minėtieji objektai greitu metu turėtų virsti liukso klasės viešbučiais, skelbia „The Daily Telegraph“.
Bourbon Santo Stefano kalėjimas Ventotenės saloje
Bourbon Santo Stefano kalėjimas Ventotenės saloje / Two-gen.com nuotr.
Temos: 2 Valdžia Italija

Panaši valdžios iniciatyva jau kurį laiką sėkmingai veikia Ispanijoje. Ten „Paradores“ viešbučių tinklas įsikūrė senoviniuose vienuolynuose, tvirtovėse ir pilyse. Pagal šią schemą planuoja veikti ir italų valdžia.

Skelbiama, jog jau yra sudarytas apleistų architektūrinių istorinių pastatų sąrašas. Juos planuojama palankiomis sąlygomis išnuomoti privačioms bendrovėms, kurios prikeltų pastatus naujam gyvenimui ir atneštų pajamų šalies biudžetui. Manoma, kad istoriniai valstybiniai Italijos pastatai bus išnuomojami 50-čiai metų su galimybe vėliau nuomos sutartį pratęsti dar 25-eriems metams.

Italų vyriausybė skaičiuoja, jog pastatai, po pertvarkymo į viešbučius, kainuos milijonus. Būtent taip valdžia planuoja padidinti savo turimo nekilnojamojo turto vertę.

Minėtame išnuomojamų pastatų sąraše yra Bourbon Santo Stefano kalėjimas Ventotenės saloje netoli Neapolio krantų. Taip pat kalėjimas Prochidos saloje ir tvirtovė jūros pakrantėje šalia Gaeto miesto. Išsinuomoti verslininkai galės ir dvi salas Venecijos įlankoje. Bei Poveljė – praeityje šis pastatas tarnavo karantino vieta epidemijos atveju bei psichiatrine ligonine. Jau daugelį metų jis stovi tuščias ir nenaudojamas. Viduramžiais šiose vietose laidodavo nuo maro kritusius žmones. Ir nors daugelis ekspertų mano, jog šis pastatas ir jo apylinkės turi būti nenaudojami  dar daugelį metų, tačiau italų valdininkai įtraukė į išnuomojamų valstybės pastatų sąrašą ir jį.

Be to, sąraše yra ir vyskupų rūmai Trieste, buvusios kareivinės Modene ir Parmoje bei keletas rūmų Pjemonte.

Šiuo valstybiniu istorinių pastatų paskirties atnaujinimo projektu rūpinasi Italijos Nekilnojamojo turto agentūra. Minėtame transformacijai ir pokyčiams tinkamų pastatų sąraše – 63 objektai. Šis projektas Italijoje sukėlė daug visuomeninių ir verslo pasaulio atstovų diskusijų. Jau pradėtos derybos dėl 28-nių pastatų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius