Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios keisčiausios kelionės per pasaulį

Ropodami, bėgdami, eidami ir net judėdami atbuli – ko tik nesugalvos šiuolaikiniai nuotykių ieškotojai šiais nuobodžiais laikais, kuomet visi geografiniai atradimai jau atrasti ir į bet kurį pasaulio tašką galima nuskristi per keletą valandų. Ką gi šiais laikais daro žmonės, kad juos prisimintų ateityje? Apie tai pasakoja portalas Interest-planet.ru.
Ilga kelionė namo per Kiniją
Ilga kelionė namo per Kiniją / Kadras iš viemo.com

1. Bėgimas aplink pasaulį

VIDEO: Bėgantis žmogus apibėgo pasaulį per 2 062 dienas

Britų bėgikas Robertas Garside‘as, pasauliui dar žinomas kaip Bėgantis žmogus, pateko į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip pirmas žmogus, apibėgęs aplink pasaulį savo kojomis. Rekordinį bėgimą Garside‘as pradėjo iš Naujojo Delio. Tai buvo 1997-ieji. Į šį miestą bėgikas sugrįžo apibėgęs aplink pasaulį 2003-ųjų birželį.

Šio ilgo bėgimo metu britas rašė internetinį dienoraštį, jame pasakojo įvairiausius nuotykius, kuriuos patyrė kelionėje, sunkumus, su kuriais susidūrė: nuo užpuolimų ir suėmimų iki sudėtingiausių gamtos sąlygų.

Savo kelyje bėgikas ne kartą sutiko širdingą ir svetingą priėmimą, pagalbos ranką: visame pasaulyje įvairiausi žmonės jam suteikdavo nemokamą nakvynę, nuo penkių žvaigždučių viešbučių ir privačių namų iki policijos nuovadų bei kalėjimo kamerų. Be to, kelyje Bėgantis žmogus sutiko ir gyvenimo meilę – Andrea Perez iš Venesuelos. 48 000 km atstumą bėgikas įveikė per 2 062 dienas, per šį laiką jis sudėvėjo 50 porų sportinių batelių, bėgo per 29 šalis ir 6 žemynus.

2. 4 115 km stumiant vežimaitį

Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį
Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį

112 dienų Davidas Beardas praleido stumdamas nedidelį krovininį vežimaitį per visą Australijos žemyną. Šio žmogaus tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į krūtinės bei prostatos vėžio gydymą bei surinkti lėšų tyrimams šioje srityje.

Aktyvus ir energingas 65-erių australas, įveikęs pėsčiomis 4 115 km stumdamas prieš save vežimaitį, tvirtino, jog jaučiasi „neįtikėtinai gerai“. Australų žiniasklaida paskaičiavo, jog australo įveikta distancija ir krūvis buvo lygus 100 maratono distancijų, įveiktų vos per pusmetį.

Kasdien vyras savo vežimaitį stumdavo apie 10-12 val. Ir nors jis niekuomet neabejojo, jog įveiks visą numatytą distanciją, vėliau prisipažino, kad kiekviena diena būdavo sunkus išbandymas jam ir jo kūnui. Labdaringo žygio metu vyras į savo vežimaitį surinko per 20 000 dolerių.

3. 2 500 km keturiomis

Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį
Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį

1978-aisiais 39-erių baptistų dvasininkas Hansas Mullikinas atvyko prie Baltųjų rūmų durų ropodamas keturiomis. Visą 2 500 km kelią nuo Maršalo miestelio Teksase iki Vašingtono jis įveikė ropodamas.

Vyro kojos buvo apvyniotos kailiu ir apsaugotos storu sluoksniu cinkuoto plieno, o rankose jis turėjo pagalį su dviem ratukais. Lapkričio 22-ąją vyro kelionė, trukusi beveik pustrečių metų, baigėsi tuo, jog Baltųjų rūmų atstovai jam pasakė, kad prezidentas Jimy Carteris yra per daug užimtas svarbiais reikalais ir tikrai neturi laiko susitikti su juo.

„Aš tik norėjau parodyti visai Amerikai, kad visi mes turime pulti ant kelių ir gailėtis už šalies nuodėmes, – aiškino nuotykių ieškotojas dvasininkas. – Aš visa širdimi troškau padaryti tai dėl savo šalies“.

4. Pėstute namo, iš Kinijos

VIDEO: Keliautojo metamarfozės kelyje

Studentas Christophas Rihage'as 2007-ųjų lapkritį nusprendė originaliai pasveikinti patį save su gimtadieniu – jis padovanojo sau labai ilgą ir įdomų pasivaikščiojimą. Jo idėja buvo gana paprasta: nuo Pekino, kuriame mokėsi universitete, grįžti namo į Bad Nendorfą Vokietijoje pėstute.  Kelionės metu vaikinas nuolat save fotografavo, o grįžęs namo ir sudėjęs autoportretus į vieną krūvą, sukūrė trumpametražį kelionės filmuką. Penkių minučių trukmės filmuke žiūrovas stebi keliautojo išvaizdos metamorfozes. Po metų Cristophas nutraukė savo kelionę ir nusprendė grįžti prie mokslų universitete. Savo namų Vokietijoje jis taip ir nepasiekė.

5.       13 000 km atbulomis

Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį
Wikimedia.org nuotr./5 keisčiausios kelionės po pasaulį

Keistuolis vardu Plennie L. Wingo nuo 1931-ųjų balandžio iki 1932-ųjų spalio keliavo iš Santa Monikos Kalifornijoje į Stambulą. Visą laiką jis į kelią buvo atsisukęs nugara ir keliavo atbulomis. Tam, kad jo kelionė baigtųsi laimingai vyras nuolat dėvėjo periskopinius akinius, kurie leido jam matyti kelią. Savo knygoje „Aplink pasaulį atbulomis“ jis tvirtino kasdien įveikdavęs apie 32 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius