-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po virtinės kraupių nelaimių uždarytas atrakcionų parkas Didžiojoje Britanijoje atgimė vaiduokliškose fotografijose

Naujausias Didžiojoje Britanijoje studijuojančio fotografo Jonathono Tattersalo (22) projektas „Theme Park of death“ („Teminis mirties parkas“) atskleidžia vaiduoklišką prastai pagarsėjusio ir prieš metus uždaryto atrakcionų parko Lankašyre atmosferą, rašo „The Dailymail“.
Taip Kameloto tematikos atrakcionų parkas Didžiojoje Britanijoje atrodė dar prieš uždarymą
Taip Kameloto tematikos atrakcionų parkas Didžiojoje Britanijoje atrodė dar prieš uždarymą / Kadras iš vaizdo įrašo

Kameloto tematikos atrakcionų parkas pirmą kartą pagarsėjo 2001 metais, tuomet ant amerikietiškų kalnelių atrakciono buvo partrenktas bėgius tepęs darbuotojas.

Vos po trejų metų – 2004-ųjų balandžio mėnesį – tame pačiame atrakcionų parke autobusas partrenkė 5-erių metų berniuką.

Dar viena tragedija ištiko 2011-aisiais – tuomet dvylikametis berniukas iškrito iš atrakciono „Excalibur 2“, vaikas krito iš 9 metrų aukščio.

Kameloto tematikos atrakcionų parkas lankytojams duris atvėrė 1983 metais ir veikdavo kiekvieną sezoną iki pat 2012-ųjų lapkričio mėnesio. Oficialia parko uždarymo priežastimi buvo įvardytas gerokai sumažėjęs lankytojų skaičius, vietiniai gyventojai tuomet tikino, kad į šiuos atrakcionus po tiek nelaimingų nutikimų žmonės tiesiog bijodavo eiti.

Fotografo Jonathono Tattersalo darytose nuotraukose atskleidžiama, kaip pasikeitė atrakcionų parkas, kuriame atrodytų dar visai neseniai skambėjo juokas ir vaikų klegesys, o dabar teliko tuščios sėdynės ir apleisti vaiduokliški atrakcionai.

„Nepaprasta matyti, kaip kažkada be galo populiarus ir daug lankytojų sulaukdavęs atrakcionų parkas tapo toks tylus ir tuščias. Mano darytose nuotraukose galima pamatyti unikalias ir nepaprastas šio atrakcionų parko vietas, kurios yra paslėptos už didžiulių uždarytą atrakciono parką juosiančių sienų. Fotografijas išvydę žmonės dažnai stebisi, kad aš vaikštau po tokias apleistas vietas, po kurias vaikščioti yra gan pavojinga. Man tiesiog užgniaužia kvapą pamačius tokį vaiduoklišką atrakcionų parką, daugelis žmonių niekuomet to nepatiria“, – apie savo patirtį pasakojo fotografas J.Tattersalas.

Apleisto atrakcionų parko nuotraukas rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius