-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rojaus lopinėliai žemėje – gražiausios pasaulio salos

Egzotiška gyvūnija, neįprasta augmenija, sniego baltumo paplūdimiai, žydras vanduo, ramybė, atotrūkis nuo civilizacijos – visa tai galima rasti gražiausiose Žemės rutulio salose. 11 salų, į kurias nuvykti svajoja kiekvienas kelionių mėgėjas.
Maldyvai
Maldyvai / „Scanpix“ nuotr.

Santorinas

Santorinas įvardijamas kaip viena gražiausių pasaulio salų. Egėjo jūroje esantis Graikijos perlas stulbina turistus ypatingu architektūros deriniu – salos pastatai yra baltos spalvos, o jų stogai ryškiai mėlyni.

Anksčiau gyventojai dažė savo namus balta spalva norėdami apsisaugoti nuo kaitros – manė, kad balta spalva prastai praleidžia karštį. 1974 metais įsigaliojo įstatymas, draudžiantis salos gyventojams dažyti namus kitokia nei balta spalva. Dar vėliau pastebėta, kad tiek Santorino pastatų, tiek Graikijos vėliavos spalvų derinys toks pat – mėlyna ir balta. Laikui bėgant sala tapo Graikijos turizmo pasididžiavimas.

Santorine norimą poilsį atras tiek šurmulio, tiek ramybės mėgėjai. Egėjo jūros perlas – viena iš gražiausių pasaulio vietų stebėti saulėlydį – tai galima padaryti atradus jaukią vietelę salos šiaurėje. Nuobodu nebus ir norintiems šurmulio – vos 2000 gyventojų turinčioje saloje gausu tavernų, kavinių, restoranų ar barų.

Fotolia nuotr./Santorinas
Fotolia nuotr./Santorinas
wikimedia.org nuotr./Santorino kraštovaizdis
wikimedia.org nuotr./Santorino kraštovaizdis

 

 

 

 

 

 

Bora Bora

Prancūzijos Polinezijoje esanti Bora Bora neretai vadinama Ramiojo vandenyno perlu. Tiems, kurie svajoja apie baltus smėlio paplūdimius, skaidriai mėlyną vandenį, egzotišką augmeniją ir augaliją – Bora Boras vienas iš labiausiai tinkamų variantų.

Sala ne itin tinkama keliauti automobiliu mėgstantiems turistams, norint išsaugoti gamtos unikalumą saloje prioritetas teikiamas dviračių transportui. Aktyvesniems keliautojams siūloma atrakcija – kelionė dviračiu aplink salą. Pasirinkę minėtą laiko praleidimo būdą tikrai nesigaili – minant dviračiu 32 kilometrus vienas po kitu atsiveria vaizdai, atrodantys tarsi iš atvirukų.

Labiausiai lankoma Bora Bora salos vieta – lagūnariumas. Jame turistai ne tik pamato nematytų vandens gyvių ir augalų, bet ir patys gali juos šerti ar plaukioti su jais vandenyje.

Shutterstock nuotr./Bora Bora sala
Shutterstock nuotr./Bora Bora sala
Shutterstock nuotr./Viena labiausiai turistų lankomų Polinezijos salų - Bora Bora
Shutterstock nuotr./Viena labiausiai turistų lankomų Polinezijos salų - Bora Bora

 

 

 

 

 

 

Sent Kitsas ir Nevis

Karibų jūros mažasis stebuklas. Vos 261 km² ploto salose gyvena apie 51 tūkst. gyventojų. Sent Kitso ir Nevio salas skiria 3 km pločio sąsiauris, abiejose salose keliautojai gali rasti po ugnikalnį. Minėtos salos gali pasigirti didžiule augmenijos ir gyvūnijos įvairove ir įspūdingais smėlio paplūdimiais.

Didžioji dalis keliautojų į Sent Kitsą ir Nevį atvyksta norėdami atitrūkti nuo miestų šurmulio, ramiai pailsėti, pasigrožėti spalvingais paukščiais, atogrąžų miškais ir pasakiško žydrumo vandeniu.

Wikimedia Commons nuotr./Sent Kitsas ir Nevis
Wikimedia Commons nuotr./Sent Kitsas ir Nevis

Maldyvai

Indijos vandenyne esantis jaunavedžių ir nardytojų rojus. Maldyvų salas sudaro 1196 salos, iš kurių 203 yra gyvenamos. Į šią salą dažniausiai atvyksta turistai, norintis pasilepinti saule, balto smėlio paplūdimiais ir ramybe. Neretai būtent šią kryptį pasirenka ir norintys susituokti užsienyje – privatumas ir rojų primenantis vaizdai – garantuoti.

Maldyvų link traukia ir nardymo mėgėjai. Kone kiekviename Maldyvų kurorte yra įsikūręs nardymo centras, kuris gali pasiūlyti paslaugų tiek patyrusiam nardytojui, tiek naujokui.

Kas mėgsta šventes švęsti - Maldyvai
Maldyvai
Shutterstock nuotr./Maldyvai
Shutterstock nuotr./Maldyvai

 

 

 

 

 

 

Kaimanų salos

Karibų jūroje esančios Kaimanų salos priklauso Jungtinei Karalystei. Kaimanų salas sudaro Kaiman Brakas, Mažasis Kaimanas ir Didysis Kaimanas. Nors salos nedidelės, tačiau turi ką pasiūlyti turistui. Akį traukia įspūdingas kraštovaizdis – salos apsuptos koralų rifų, pačioje saloje auga palmės, bananai ir mangai, o jūroje nardytojai gali išvysti nematytų rūšių gyvūnų. Puikiausias suvenyras iš Kaimanų salų – dirbinys pagamintas iš jūrų vėžlio odos ar kiauto.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Kaimanų salos
Wikimedia.org nuotr./Kaimanų salos
„Wikimedia Commons“ nuotr./Kaimanų salos
Wikimedia.org nuotr./Kaimanų salos

 

 

 

 

 

 

Fidžis

Ramiajame vandenyne įsikūrusi Fidžio valstybė, kurią sudaro 322 salos. Iš jų tik 106 yra gyvenamos, tačiau didžioji dalis minėtos valstybės gyventojų gyvena dviejose – Viti Levu ir Vanua Levu. Fidžis, kaip ir anksčiau minėtos salos, gali pasiūlyti galybę vandens pramogų, nuo buriavimo iki nardymo su rykliais. Be įvairiausių pramogų jūroje, yra kas veikti ir pačioje saloje – viena įdomiausių pramogų džiunglių susišaudymas.

Fidžio gyventojai draugiški ir išskėstomis rankomis laukiantys turistų, tačiau vykstantiems į minėtą šalį reiktų prisiminti vieną stebuklingą žodį „bula“. „Bula“ – universalus pasisveikinimas, geros dienos palinkėjimas ar tostas, jei vietiniams ištarei šį žodį – jau esi draugas.

SXC nuotr./Fidžis
SXC nuotr./Fidžis
L.Dapkus/Saulėlydis pliaže
L.Dapkus/Fidžis

 

 

 

 

 

 

Maui

Maui – antra pagal dydį Havajų salyno sala, priklausanti Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Maui sala turistams gali pasiūlyti gana unikalią atrakciją – kuprotųjų banginių stebėjimą. Saloje net yra įkurtas banginių stebėjimo centras, šie gyvūnai čia atplaukia iš Aliaskos, Maui saloje banginiai praleidžia šaltąjį Šiaurės pusrutulio žiemos laikotarpį.

Maui saloje yra apie 80 įspūdingo grožio paplūdimių ir daugiau nei 600 urvų, taigi saloje nenuobodžiaus ir smalsieji, ir mažiau aktyvų poilsį mėgstantys keliautojai.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Maui sala
„Wikimedia.org nuotr./Maui sala
„Wikimedia Commons“ nuotr./Maui sala
Wikimedia.org nuotr./Maui sala

 

 

 

 

 

 

Balis

Balio sala Indonezijoje – rojus žemėje. Balio sala viena labiausiai turistų lankomų salų pasaulyje, ne kartą „The International Travel Magazine“ pripažino šią salą geriausia vieta turistams. Balis palieka neišdildomą įspūdį ne tik egzotiškos gamtos, bet įspūdingų kultūros paminklų ieškantiems keliautojams.

Turistams siūloma aplankyti Balio pasididžiavimą – krioklius, neprasukti pro kalnus, Agungo ugnikalnį (3148 m) bei stabtelėti prie Balio šventyklų. Nereikėtų pamiršti ir energingų Balio gyventojų – jų temperamentingi šokiai ir tradiciniai vakarai teigiamai nustebins kiekvieną keliautoją.

Wikimedia.org nuotr./Balio pakrantė
Wikimedia.org nuotr./Balio pakrantė
wikimedia.org nuotr./Borobuduro šventykla
wikimedia.org nuotr./Borobuduro šventykla

 

 

 

 

 

 

Seišeliai

Salų valstybė Indijos vandenyne. Didžiausios Seišelių salos – Mahė, Praslenas, Siluetas ir La Digas. Seišeliai turėtų itin nustebinti egzotiškos augmenijos ir gyvūnijos mylėtojus – salose galima pamatyti ne tik stulbinančią Koko der Mer palmę, bei ir labai retą juodąją papūgą.

Kaip ir daugumoje salų Seišeliuose apstu vandens pramogų, tačiau verta ir išsinuomoti dviratį bei pasivažinėti po pačią salą. Ne vienas šias salas aplankęs turistas pridurtų – nepamiršti paragauti jūros gėrybių.

SXC nuotr./Seišeliai
SXC nuotr./Seišeliai
„Wikimedia Commons“ nuotr./Paplūdimys Seišeliuose
„Wikimedia Commons“ nuotr./Paplūdimys Seišeliuose

 

 

 

 

 

 

Galapagai

Galapagų salos yra Ramiajame vandenyne, jos priklauso Ekvadorui. Išvertus iš ispanų kalbos Islas Galápagos reiškia vėžlių salos. Galapagus sudaro 16 įvairaus dydžio salų. Tik keturios iš jų – Santa Kruso, Isabela (didžiausia sala), Santa Marija, San Kristobalis – apgyvendintos, vietinių čia tik apie 12 tūkst.

Į minėtas salas siūloma vykti visų pirma egzotiškos gyvūnijos mėgėjams – Galapaguose gyvena 400 žuvų rūšių ir penktadalis jų nerandamos jokiame kitame pasaulio kampelyje, taip pat paminėti verta ir 22 rūšis roplių bei 58 rūšis vietinių paukščių. Kalbant apie augmeniją, saloje galima pamatyti tik jai būdingus mikronijos krūmus, pietinės salos dalis nusėta kaktusais.

„Scanpix“ nuotr./Galapagų salos
„Scanpix“ nuotr./Galapagų salos
„Scanpix“ nuotr./Vėžlys Galapagų salose
„Scanpix“ nuotr./Vėžlys Galapagų salose

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius