-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūro oro uostas žada nustebinti keliautojus – jis primins rojų

Oro uostas ir rojus – du žodžiai, kurie lyg ir neturėtų būti greta viename sakinyje, tačiau kalbant apie naująjį Singapūro oro uostą būtent juos norisi rašyti.
Soduose galės lankytis ne tik keliautojai, bet ir vietos gyventojai
Soduose galės lankytis ne tik keliautojai, bet ir vietos gyventojai
Temos: 1 Oro uostas

Įsivaizduoti, kaip atrodys Jewel Changi oro uostas leidžia vizualizacijos, išplatintos prieš prasidedant objekto statyboms. Jos atskleidžia įspūdingą plieno ir stiklo dangoraižį, kurio viduje ketinama įrengti tikrą rojaus sodą. Planuojama, kad naujasis Singapūro oro uostas bus užbaigtas 2018 metais. Jei sumanymas pavyks, greičiausiai šis oro uostas taps vienu įdomiausių ir turistams patraukliausių oro uostų pasaulyje.

Pastatas suprojektuotas taip, kad pusė iš dešimt jo dalių bus po žeme, kita pusė – virš žemės. Be erdvių, skirtų oro uosto paslaugoms, statinyje bus ir pramogų bei komercinės zonos, ten taip pat suplanuotos vaikų žaidimų aikštelės ir viešbutis.

Naujasis oro uostas bus sujungtas su senuoju, dabar veikiančiu Changi oro uosto terminalu – naujas pastatas iškils ant senosios automobilių parkavimo aikštelės.

Projekto sumanytojai siekia išlaikyti „Singapūro – sodų miesto“ reputaciją, todėl oro uosto pastate bus įkurtas rojų primenantis miškas – su tūkstančiais medžių, krūmų, gėlynų. Skelbiama, kad šiame rojaus sode galės lankytis ir vietos gyventojai, ne tik oro uosto klientai.

„Mes norime sukurti erdvę, kurioje žmonės leistų laiką taip, kaip lauke – parkuose ir miške. Atėję pas mus žmonės galės pailsėti su šeima ar draugais“, – sakė CNN sakė Changi oro uosto grupės atstovas Robinas Gohas.

Ir tai dar ne viskas. Planuojama, kad oro uoste, viduryje čia esančio „miško“ bus įrengtas 40 metrų aukščio „lietaus sūkurys“. Jo autoriai tikina, kad tai bus aukščiausias pasaulyje pastate esantis krioklys. Naktį jis bus paverstas pramogų objektu – čia vyks šviesos ir garso šou.  Iš viso oro uoste pramogų ir gamtos zonoms numatyta 13 tūkst. kv. metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius