-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiame konkurso „Mano Juodoji Afrika“ nugalėtojus!

Afrikos dienos pasibaigė, tačiau jų atgarsiai dar tikrai neišblėso. Štai, kad ir įspūdžiai iš Afrikos, atsiųsti „Pasaulis kišenėje“ redakcijai. Įvairios patirtys, įvairūs požiūriai, skirtingos šalys ir rašinių gausa nustebino Afrikos dienų organizatorius. Etiopija, Uganda, Kenija, Tanzanija, Malavis, Zambija, Zimbabvė, Gana – su tokiomis šalimis galėjo susipažinti 15min.lt skaitytojai.
Nuotaka
Nuotaka / I.Pavliukevičiaus nuotr.
Temos: 1 Afrika

Nors visi rašiniai savo nuoširdumu, pasakojimo stiliumi ir įdomiais nuotykiais buvo nepakartojami, vis dėlto labiausiai išsiskyrė vienas. Ir Afrikos dienų organizatoriai, ir „Pasaulis kišenėje“ redakcija, ir net gi skaitytojai savo komentaruose vienbalsiai nusprendė pirmą vietą atiduoti Vaidai Gurskytei už pasakojimą „Šmaikščiai graudi vaikų darželių realybė Malavyje ir vaikas vardu Prezervatyvas“.

Humoro nestokojantis rašinys apie sunkią Malavio kasdienybę daugelį iš mūsų įsiurbė į Afriką su visais kvapais, garsais, ir labai realiais vaizdais. „Turi talentą mergina. Rašo vaizdžiai, įdomiai. Gali parašyti labai skaitomą knygą, redaktoriai rankraštį lupte išluptų ir skubėtų su autore pasirašyti kontraktą pirmam leidimui.“,- štai tokių komentarų susilaukė Vaida iš skaitytojų. Kad įgautų dar daugiau drąsos ir ryžto publikuoti savo įspūdžius, dovanojame autorei keliautojo D.Kinderio knygų rinkinį: „Atgal į Afriką“, „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“ ir „Valgis. Meilė. Dvasia“.

O smagius afrikietiškus suvenyrus nusprendėme padovanoti Ievai Maliūkienei už poetišką svajonę kada nors pamatyti Juodąją Afriką: „Žmogus iš Eritrėjos“.

Aurelijus Majauskas atsiuntęs vaizdingus laiškus iš Ugandos buvo arčiausiai nugalėtojos. Taip pat šalia rikiuojasi ir Marius Žakas, kurio dienoraštis iš Tanzanijos galėjo ne vieną keliautoją įkvėpti aplankyti šią šalį. Dėkojame ir A.Stunžėnaitei už pasakojimą apie keistus Ganos genčių papročius ir dvasias, Astai Rudzinskaitei už pasidalintus įspūdžius iš projektų vystymo programų Zimbabvėje, Neringai Kojytei ir Ingridai Pruvot atsiuntusioms kelionių įspūdžius iš Kenijos ir Etiopijos. Nepakartojamos Igno Pavliukevičiaus nuotraukos iš Zambijos papuošė ne tik „Pasaulis kišenėje“ kelionių rubriką, tačiau ir tapo visų Afrikos dienų atspindžiu.

Dėl prizų 15min.lt susisieks su autoriais asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius