-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūroje įstrigo keleivis: kubietis dėl vizų problemų kruiziniame laive plaukioja nuo Suomijos iki Rusijos

Kubiečių kilmės architektas, per klaidą neįtikėtinai ilgai plaukioja po Baltijos jūrą. Įlipęs į laivą, plaukiantį iš Rusijos didmiesčio Sankt Peterburgo į Helsinkį ir atgal, jis taip kol kas ir nesugebėjo iš šio laivo išlipti. Vyras nenorom tuo pačiu kruiziniu maršrutu plaukia jau 21-ąjį kartą, rašo Traveldaily.ru.
Kruizinis laivas „Allure of the Seas“
Kruizinis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Luisas Vladimiras Vega Sespedesas, pastaruoju metu gyvenantis Sankt Peterburge, dėl nesusipratimų su jo dokumentais niekaip negali išlipti į krantą. Kol pareigūnai ir laivo įgula aiškinasi, kaip išspręsti kilusias problemas dėl vizos, kubietis palukioja pirmyn atgal po Baltijos jūrą.

Pasirodo, galiojančios Šengeno vizos vyras neturi, todėl išlipti į Helsinkio krantą jam nebuvo leista. Be to, kol laivas grįžo atgal iki Rusijos, baigėsi 30 bevizių dienų, kurias vyras galėjo būti Rusijoje be vizos.

Architektas seniai gyvena Sankt Peterburge, tačiau ne su laikinojo gyvenimo leidimu, o su 30-ties bevizių dienų leidimais. Remiantis įstatymais, tokie leidimai yra skirti tik turistams, dirbti turint tokį leidimą šalyje neleidžiama. Pagal taisykles, po 30 dienų Rusijoje, turistas turi išvykti iš šalies arba kreiptis į migracijos tarnybas dėl laikinojo leidimo gyventi išdavimo, kuris leidžia užsieniečiui gyventi šalyje iki 3 metų.

Rusų migracijos tarnybų pareigūnai tikina, kad jei kubietis būtų laiku kreipęsis, tai seniai būtų gavęs leidimą gyventi šalyje net iki 5-erių metų, mat ne tik gyvena čia, bet ir yra vedęs Rusijos pilietę. Tačiau vyras nesugalvojo elgtis „kaip paprastas žmogus“. Teigiama, kad jis tvarkingai kas 30 dienų kirsdavo valstybinę Rusijos sieną ir vėliau sugrįždavo iš karto atgal. Tačiau pernai jis pamiršo tai padaryti laiku, todėl pareigūnai jį įspėjo. O kai šį kartą vyras vėl pavėlavo laiku atlikti visas procedūras, jam atimta teisė grįžti į Rusiją.

Kaip vyras sugalvojo įsėsti į keltą, plaukiantį į Suomiją, į kurią įvažiuoti leidimo jis irgi neturi, kol kas neaišku. Taigi, išplaukęs iš Rusijos, kubietis grįžti į ją nbeegali, tačiau ir į Suomijos krantą išlipti jis neturi teisės. Taip kol kas jis ir plaukioja po Baltijos jūrą, kol migracijos ir pasienio pareigūnai ras išeitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius