Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietnamo kavos tradicijos – mažai žinoma, tačiau gardi šalta kava

Kavą Vietname paliko prancūzų kolonistai. 19 amžiuje prancūzų jėzuitai paskleidė kavos plantacijas derlingoje centrinio Vietnamo žemėje. Šiandien ši Azijos šalis yra viena didžiausių pasaulio kavos augintojų ir eksportuotojų, daugiausiai tiekianti žemumose užaugintas Robustos pupeles. Vietnamas kavos eksportuoja daugiausiai po Brazilijos, panašiai kaip Kolumbija ir kitos Pietų Amerikos šalys. Tiesa, kavos kokybė, anot ekspertų, nėra pati geriausia. Visgi, jei atvažiuosite š Hošiminą – būtina atsigerti šaltos, balintos kavos.
Vietnamo kava
Vietnamo kava / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Kava Vietnamas

Mainais į šią prancūzų dovaną vietnamiečiai pasauliui padovanojo saldžios, šaltos tradicinės vietnamietiškos kavos

flickr.com nuotr./Vietnamietiškos kavos gėrimas
flickr.com nuotr./Vietnamietiškos kavos gėrimas

pripildytą stiklinę. Ši kava paruošiama prancūziško stiliaus gariniame kavinuke, tada supilama į stiklinę su ledu, pasaldinama kondensuotu pienu ir išmaišoma. Kondensuotas pienas naudojamas dėl to, kad natūralaus Vietname gauti sudėtingiau, jis brangesnis.

Didžiausiame Vietnamo mieste Hošimine (buvusiame Saigone) vietnamietiškos kavos gausite kas antroje miesto kavinėje. Mažos plastikinės kėdutės išdėliotos palei sienas ir kiekviename praėjime. Užtenka tik prisėsti ir štai jau šeimininkė ruošia jums tradicinės vietnamietiškos kavos stiklą. 

Žinoma, jei jums pabos vaikščioti karštame Vietnamo ore, visada galite užeiti į rimtesnę ir geriau įrengtą Hošimino kavinukę, kurioje šalia espresso, kapučino ar latte kavos gausite ir tradicinės šaltos vietnamietiškos. 

Populiariausi vietnamietiškos kavos prekės ženklai „Cao Nguyen“, „Tay Nguyen“, „French Plantation“, „Blue cloud“ ir pati populiariausia „Trung Nguyen“. Būdami Hošimine ieškokite būtent šios kavos įvairių pasiūlymų. Saldi, gaivinanti vietnamietiška kava su ledu, šiek tiek primenanti tirpios kavos kokteilius, turėtų būti kiekvieno keliaujančio į Vietnamą būtinų padaryti dalykų sąraše.

O jei išdrįsite, turėsite paragauti ir pačios brangiausios pasaulio kavos, kuri dar vadinama „žebenkšties kava“. Kodėl reikia drąsos išgerti šios prabangios kavos keistu pavadinimu puodelį? Pasirodo, kavos pupelės perleistos per Azijos civetos (panašaus į žebenkštį gyvūnėlio) virškinamąjį traktą... Tai kuo išsituštino civeta – prabangiausia pasaulio kava. 

Apie šią neįprastą kavą skaitykite daugiau kitoje Kavos kelionių dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius