-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kuriuos galite nemokamai nuveikti Barselonoje

Vasara jau prasidėjo. Daugelis ruošiamės atostogoms ir jau planuojame, ką ir kur nuveikti. Jei jūsų mintyse sukasi idėja aplankyti Barseloną, siūlome jums 10 nemokamų pramogų šiame temperamentingame ir spalvotame mieste.
Barselonoje apstu ir nemokamų pramogų
Barselonoje apstu ir nemokamų pramogų / 123rf.com nuotr.

1.       Pasivaikščioti po Guelio parką

123rf.com nuotr./Barselonoje apstu ir nemokamų pramogų
123rf.com nuotr./Barselonoje apstu ir nemokamų pramogų

Žaismingas Guelio parkas – viena iš labiausiai atpažįstamų katalonų sostinės vietų. Kaip ir Šv. Šeimynos Familia, parkas yra neužbaigtas Antonio Gaudi šedevras. Iš pradžių čia planuota sukurti elitinį gyvenamąjį rajoną Barselonos aukštuomenei, tačiau projektas taip ir nebuvo užbaigtas. Vis dėlto parkas vis vien labai stebina ir džiugina akį: tarp žalių alėjų mirga „meduoliniai“ namukai, trykšta fontanai ir stūkso keistos statulos. Nuo apžiūros aikštelės atsiveria puiki miesto panorama. Įėjimas į parką nieko nekainuoja.

2.       Aplankykite Picasso muziejų pirmąjį kiekvieno mėnesio sekmadienį

Barselonos Picasso darbų muziejus saugo garsiausius ir geriausius šio ispanų dailininko darbus. Paprastomis darbo dienomis bilietas į šį muziejų kainuoja apie 6 eurus. Tačiau kiekvieną pirmąjį mėnesio sekmadienį muziejaus durys nemokamai atvertos visiems norintiems. Tik prisiminkite: eilės norinčiųjų šiomis dienomis aplankyti muziejų taip pat įspūdingos. Todėl nenorėdami praleisti keleto valandų po kepinančią saule, ateikite į muziejų iš ryto. Be to, nemokamai į muziejų visuomet įleidžiami vaikai iki 16 metų. Kartais muziejuje vyksta nemokamos ekskursijos ar renginiai. Apie juos galite pasiskaityti Picasso muziejaus puslapyje.

3.       Pasisemti dvasinio įkvėpimo miesto Katedroje

Dalios Smagurauskaitės nuotr./La Catedral
Dalios Smagurauskaitės nuotr./La Catedral

Barselonos katedra – monumentinis gotikinio stiliaus statinys, kurį puošia didingas fasadas, aukštos varpinės ir gargulių statulos. Įėjimas į šią vietą kaip ir į daugelį kitų miesto šventovių – nemokamas. Katedros viduje jus pasitiks margaspalviai žaižaruojantys langų vitražai, statulos ir 16 kapelų, skirtų įvairiems šventiesiems. Vienintelis dalykas už kurį čia tenka susimokėti – tai įėjimas į bažnyčios muziejų. O bilietas kainuoja vos 1 eurą. Ieškantiems dvasinio nusiraminimo ar įkvėpimo patariame aplankyti ir kitas Barselonos bažnyčias, į kurias už įėjimą nereikia mokėti – tai Capella de Sant Jordi, Mercé, Santa María del Pi ir Santa Maria del Mar.

4.       Pereikite per meno galerijas ir muziejus

Daugelis Barselonos muziejų nemokamai priima lankytojus. Pavyzdžiui, „Fundacion Fran Daurel“, kuriame pristatomi įvairiausių šiuolaikinio meno krypčių darbai: skulptūros, tapyba, fotografija, keramika. Dar viename šiuolaikinio meno muziejuje – „Metronom“ – žiūrovai gali pamatyti drąsias inovacijų parodas, kuriose gausiai naudojamasi naujausiomis technologijomis. Na, o fotografijos mėgėjai pasidžiaugs „Fundacion Foto Colectania“ muziejuje, kuriame surinkta per 2 500 puikių fotografijos darbų.

5.       Pasigrožėkite šokančių fontanų šou

A.Matulaitytės nuotr./Barselonos fontanai
A.Matulaitytės nuotr./Barselonos fontanai

Vakare būtinai pasivaikščiokite iki Montzhuik ir pasigrožėkite Magiškuoju fontanu. Vandens srovės, nuspalvintos įvairiausiomis vaivorykštės spalvomis, šoka pagal 70-80-ųjų metų muzikos hitų popuri ir klasikinę muziką. Pats geriausias parteris šio vandens ir muzikos šou stebėjimui – Katalonų meno muziejaus laiptai. Nuo spalio iki balandžio šou vyksta kiekvieną penktadienį ir šeštadienį nuo 7 iki 9 val. vakaro. Vasaros metu pasigrožėti fontanais galima dažniau – kasdien nuo antradienio iki šeštadienio, nuo 8 iki 11 val. vakaro.

6.       Pasilinksminkite nemokamuose festivaliuose

Ispanija garsėja daugybe festivalių ir nacionalinių švenčių. Žiemą – didysis karnavalas, pavasarį – Šventojo Jordi diena (Šv. Valentino atitikmuo Ispanijoje), Festa Major vasarą ir Katalonijos Diena – rudenį. Pats įspūdingiausias liaudiškas festivalis vyksta rudenį, per miesto šventę Mercé, kuomet tūkstančiai spalvingų persirengėlių išeina į gatves su deglais ir žvakėmis rankose. Ugnis simbolizuoja gyvybę.

7.       Pasigrožėkite miestu iš paukščio skrydžio

D.Dagytės nuotr./Barselona nuo kalvos
D.Dagytės nuotr./Barselona nuo kalvos

Nuotaiką pakels ir įkvėpimo kiekvienam įkvėps miesto panoramos, atsiveriančios nuo skirtingose vietose esančių apžvalgos aikštelių. O ir nuotraukose gražiai atrodo Šv. Šeimynos bokšteliai, milžiniškas Camp Nou stadionas ir daugybė kitų vaizdingų miesto simbolių. Geriausios panoramos atsiveria nuo Montzhuik kalno. Tiesa, kopti į šį gana statų kalną – užduotis ne iš lengvųjų. Ypač per vasaros karščius. Tačiau atsiverianti nuo jo miesto panorama tikrai verta jūsų pastangų. Dar viena puiki apžvalgos aikštelė – Tibidado kalnas. Tiesa, jis yra gana toli nuo miesto centro.

8.       Pasideginkite po ispaniška saule

Nors Barselona ir negali pasigirti geriausiais pasaulio paplūdimiais, tačiau ji vis dėlto yra uostamiestis ir jūros kvapas sklando čia visur. O pasideginti galima garsiojoje Barselonetoje, esančioje pačiame miesto centre. Berseloneta – tai geltono smėlio pajūrio juosta, kurioje kiekvienas norintis gali nemokamai pasilepinti saule.

9.       Pasiderėkite antikvarinių daiktų turguje Vell uoste

Evelinos Garnelytės nuotr. /Pardavėjų taikinys  užsienieičiai turistai
Evelinos Garnelytės nuotr. /Čia galima rasti įdomių dalykų

Apie spalvingą Bokerijos maisto produktų turgavietę yra girdėjęs dažnas Barselonos lankytojas, o ir aplenkti jos beveik neįmanoma – turgavietė yra įsikūrusi turistinės Ramblos gatvės viduryje. Mažiau žinomas, tačiau nė ką mažiau patrauklus (ypač mėgstantiems fotografuoti) – krantinėje tarp Kolumbo ir Maremagnumo statulų kiekvieną šeštadienį įsikuriantis turgus. Čia galima įsigyti porceliano, mezginių, nepripažintų genijų tapybos darbų, senovinių papuošalų ir kitų ispanų buičiai būdingų daiktų.

10.   Nueikite į nemokamą pėsčiųjų ekskursiją po miestą

Kaip ir daugelyje kitų Europos miestų, Barselonoje egzistuoja keletas savanoriškų organizacijų, kurios nuolat rengia nemokamas turistines pėsčiųjų ekskursijas geriausiais miesto maršrutais. Ekskursijos rengiamos anglų kalba. Ekskursijos pabaigoje galite paaukoti gidui tiek, kiek norėsite. Jie dirba čia už arbatpinigius negaudami jokio kito atlygio. Informacijos apie rengiamas nemokamas ekskursijas rasite turistų informaciniame centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius