Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 dalykų, kurie stebina amerikiečius Europos viešbučiuose

Amerikiečiai ir europiečiai mėgsta pasišaipyti vieni iš kitų, tačiau kad skirtumai tik ir liktų juokeliais, o ne atostogų subjurimo priežastimi, važiuojant į kitą žemyną reikia būti nusiteikus, kad gali nustebinti net ir nedideli dalykai. Pavyzdžiui, viešbučių kambariai. 
Mergina viešbutyje
Mergina viešbutyje / 123rf.com

Žinoma, yra didelių viešbučių tinklų, kurie iš esmės vienodi visose šalyse, tačiau „Insider“ išskiria 10 dalykų, kurie amerikiečius gali nustebinti mažesniuose Europos viešbučiuose.

1. Kambariai yra mažesni

Europoje visai normalu, kad viešbučio kambaryje telpa lova, stalas, spinta ir nieko daugiau.

2. Situacija su lovomis ne tokia patogi

JAV renkantis dvivietį kambarį siūlomas ir didelis lovų pasirinkimas: king, queen, double, twin. Jeigu nori triviečio ar keturviečio kambario – gausi kelias atskiras lovas. Europoje, pavyzdžiui, milžiniško dydžio dvigulės lovos nėra populiarios. Dažnai lova dviem yra paprasčiausiai dvi sustumtos viengulės lovos. O jeigu reikia trečios – itin dažnai gausite sulankstomą.

3. Kitaip skaičiuojami aukštai

Europoje pirmas aukštas dažnai yra tas, kurį amerikiečiai vadintų jau antru. Europos viešbučiuose registratūra paprastai yra 0 aukšte – JAV tai būtų vadinama pirmuoju.

123rf.com nuotr./Liftas
123rf.com nuotr./Liftas

4. Liftai yra maži

Europoje net ne visi viešbučiai turi liftus, o ir dauguma jų yra gerokai mažesni nei įpratę amerikiečiai. Gali būti taip, kad jame tilps tik vienas žmogus su lagaminais.

5. Dušo galvutė – laikoma ranka

Europiečių ir amerikiečių vonios ritualai skiriasi, ir tai matoma viešbučiuose. Europoje dušo galvutės dažniausiai nėra primontuotos prie sienos – jas laisvai galima nusiimti ir laikyti rankoje. JAV paprastai tokios galimybės nebus.

6. Dušuose dažniausiai nėra užuolaidų

Europoje, priešingai nei JAV, dušuose populiaresnės stiklinės sienelės, o ne užuolaidos. O jeigu jos ne visiškai sandariai užsidaro, vonios kambarys po prausimosi gali būti visas šlapias.

7. Bet yra bidė

Beveik kiekviename, net ir mažesniame, Europos viešbutyje šalia klozeto vonioje bus ir bidė. Amerikoje jie visai nepopuliarūs.

123rf.com nuotr./Bidė
123rf.com nuotr./Bidė

8. Kištukiniai lizdai yra kitokie

Visada vykstant į kitą žemyną reikėtų išsiaiškinti, ar ten kištukiniai lizdai yra tokie patys, kaip namie. Europoje ir JAV jie skiriasi, tad teks iš anksto pasirūpinti adapteriu. Skiriasi ir jų įtampa.

9. Daug kur nėra žadintuvų

Amerikiečiai įpratę, kad jiems prie lovos viešbutyje visada bus laikrodis su žadintuvu. Europoje taip tikrai ne visada bus.

10. Jie ne tokie modernūs

Europoje viešbučiai dažniausiai turi kitokią dvasią nei JAV – čia modernumas ne taip vertinamas, ir dauguma jų labiau orientuojasi į senovinį interjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius