Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 geriausių Europos miestų tiems, kurie dievina maistą

Vienas iš kelionės džiaugsmų – kitos šalies maisto ragavimas. O jeigu keliautume būtent dėl jo? „Business Insider“ atrinko 10 Europos šalių miestų, kurie gurmanų buvo dažniausiai rekomenduoti populiaraus puslapio „Quora“ skiltyje apie maistą.
Maistas Ispanijoje
Maistas Ispanijoje / 123rf.com nuotr.

Barselona, Ispanija

123rf.com/Tapos Barselonoje
123rf.com/Tapos Barselonoje

Serano kumpis, sūdyta kiauliena, kiti šaltieji mėsos gaminiai iš Katalonijos – kas jais nesusižavėtų. Bet jeigu mėsa nedomina, čia galite paragauti fantastiškos šviežios žuvies iš Viduržemio jūros. Jeigu norite išbandyti tradicinę katalonų virtuvę, keliaukite į Gotikinį kvartalą (Barri Gotic) ir skanaukite tapas – pavyzdžiui, „Cal Pep“ restorane. Ir būtinai neaplenkite „Boqueria“ turgaus, kur galite įsigyti šviežių maisto gaminių ir skanėstų.

Bolonija, Italija

123rf.com/Tagliatelle al ragu
123rf.com/Tagliatelle al ragu

Keliaukite į miestą, kuris sugalvojo tagliatelle al ragu – patiekalą, kuriame makaronai gausiai aplieti mėsos padažu. Paklaidžiokite Quadrilatero rajone - jame gausu šeimoms priklausančių parduotuvėlių su fantastiškais gaminiais, kurių receptus žino tik jų šeimų atstovai. Arba nueikite į Mercato di Mezzo turgų išbandyti tiek šviežių sūrių ir mortadella dešrų, kiek pajėgsite.

Briugė, Belgija

123rf.com/„Chocolate Line“
123rf.com/„Chocolate Line“

Nuo sultingų midijų lėkščių ir traškių bulvyčių iki purių vaflių ir svaiginančių šokoladų – Briugė yra maisto rojus. Ką būtina aplankyti – „Chocolate Line“, kur šefas Dominique'as Personas tikrai jus nustebins. Jo šokoladuose dera viskas – pradedant wasabi ir guacamole ir baigiant vištienomis bei austrėmis.

Kopenhaga, Danija

123rf.com/„Aamanns“
123rf.com/„Aamanns“

Tradiciniai puikiai visoje Europoje vertinami restoranai ir nauji, kurių virtuvės itin stebina – štai kas Danijos sostinę didelėmis raidėmis įrašo į gurmanų žemėlapius. Stabtelėkite pavalgyti „Døp“ – kur dešrainiai pateikiami su ten keptomis sėmenų bandelėmis, „Aamanns“ – kur žadą atims sumuštiniai, ant kurių – viskas, pradedant kiauliena ir baigiant silke. Ir būtinai aplankykite „Amass“, kur gurmaniškų užkandžių galite paskanauti už prieinamą kainą.

Florencija, Italija

123rf.com/Ledai Florencijoje
123rf.com/Ledai Florencijoje

Tuskanijos regiono sostinė, kurią privalu aplankyti, net jeigu ir nesate gurmanas. Tokiu čia galite ir pavirsti. Florencijoje jus sužavės paprasti ir švieži patiekalai – ant grilio kepta mėsa, šviežios daržovės, pupų pagrindu gamintos sriubos, šviežiai keptos duonos. Jeigu norite puikių ledų – užsukite į „Grom“, o jei vilioja tiršta ir soti ribollita (daržovių sriuba), neaplenkite „Trattoria da Mario“.

Golvėjus, Airija

123rf.com/„Aniar“
123rf.com/„Aniar“

Golvėjus – organiško maisto judėjimo Airijoje sostinė. Miesto turguje nusipirkite sušių, neįprastų užkandžių – „McCambridge's“, o airiškų mėsų ir jūros gėrybių – „Aniar“.

Londonas, Jungtinė Karalystė

123rf.com/„The Ledbury“
123rf.com/„The Ledbury“

Neklausykite prancūzų, kurie vis nepraleidžia progos pasijuokti iš britų virtuvės. Londonas pastaraisiais metais išgyveno tikrą maisto kultūros transformaciją. Pabai virto įmantriais gastropabais, suvešėjo gatvės maisto kultūra – fantastiškiausius patiekalus galima įsigyti iš vagonėlių, o liežuvį praryti privers tokie restoranai kaip „Dinner“, „The Ledbury“ ar „The Clove Club“.

Lijonas, Prancūzija

123rf.com/Sūriai Lijone
123rf.com/Sūriai Lijone

„The Guardian“ Lijoną gastronomine Prancūzijos ir viso pasaulio sostine išrenka jau beveik aštuonis dešimtmečius. Čia galite rasti eklektiškų patiekalų, tokių kaip kiaulės smegenys, ir kokybe bei kiekybe žavinčių turgų, tokių kaip „Quai Saint-Antoine“ ir „Les Halles de Paul Bocuse“.

Paryžius, Prancūzija

123rf.com/Coq au vin
123rf.com/Coq au vin

Savaitgalio renginiai, tokie kaip Bastilijos ar „Place Monge“ turgūs, pavergs kiekvieną, norintį pasinerti į autentišką Prancūzijos sūrių ir saldumynų pasaulį. Ženkite žingsnį nuo turistinių vietų, ir aplankykite braserijas, kuriose rinkitės kišus ir coq au vin (vyne troškintą vištieną). Rekomendacija – „L'Atelier de Joël Robuchon“.

San Sebastianas, Ispanija

123rf.com/Maistas San Sebastiane
123rf.com/Maistas San Sebastiane

Aplankykite žymiąją trijų „Michelin“ žvaigždžių restoranų trijulę. Šis Ispanijos pakrantės miestas sužavės savo maisto turgumis, baskų stiliaus tapomis ir neįprastais patiekalais, tokiais kaip foie gras su figomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius