Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 geriausių oro uostų pasaulyje 2016 metais: kuriuose buvote jūs?

Kasmetiniuose geriausių pasaulio oro uostų apdovanojimuose ir toliau daugiausiai laurų skina Azijos oro uostai, net trys yra Japonijoje. „SkyTrax“ pasaulio oro uostų apdovanojimuose išrinkti tik patys inovatyviausi, gražiausi, patogiausi ir kitokie „-iausi“ oro uostai. Štai jų dešimtukas.
Oro uostas
Oro uostas / 123rf.com

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

123rf.com/Hamado oro uostas
123rf.com/Hamado oro uostas

10. Hamado tarptautinis oro uostas, Doha, Kataras

Šis tik 2014 m. pastatytas oro uostas yra pirmasis iš Vidurio Rytų valstybių patenkantis į geriausiųjų dešimtuką. Tai super modernus oro uostas pakeitęs Dohoje ankstesnį.

123rf.com/Kansai oro uostas
123rf.com/Kansai oro uostas

9. Kansai tarptautinis oro uostas, Osaka, Japonija

Dirbtinėje saloje įkurtas oro uostas stebina ne tik savo inžineriniais sprendimais. Ilgu tiltu su Osaka sujungti keleivių terminlai iš oro atrodo tarsi fantastinio filmo vaizdas. 4 km ilgio ir 2,5 km pločio dirbtinė sala atitinka visus saugumo reikalavimus didelės žemės drebėjimų ir cunamių rizikos zonoje. Palyginus su praeitais rinkimais Kansai oro uostas pakilo iš 12 į 9 vietą.

„Scanpix“/AP nuotr./Hitrou oro uostas
„Scanpix“/AP nuotr./Hitrou oro uostas

8. Hitrou oro uostas, Londonas, Didžioji Britanija

Vieni jo nekenčia dėl didelių keliautojų ir lėktuvų srautų, gausybės terminalų, koridorių ir nusileidimo bei pakilimo takų. Kiti jį mėgsta, nes iš čia tiesiogiai galima pasiekti vos ne visą pasaulį. Kaip bebūtų, Hitrou oro uostas pats užimčiausias visoje Europoje, o tokioje vietoje galima rasti ir daug paslaugų bei prekybos vietų.

123rf.com/Ciuricho oro uostas
123rf.com/Ciuricho oro uostas

7. Ciuricho oro uostas, Šveicarija

Tai ne tik modernus, tačiau ir žalias oro uostas Alpių pašonėje. Vienos gražiasių, laimingiausių ir ekonomiškai stipriausių šalių pasaulyje pagrindinis oro uostas šiais metais nukrito viena vieta žemiau, tačiau vis tiek išlieka tarp geriausių pasaulyje.

123rf.com/Chubu Centrair tarptautinis oro uostas
123rf.com/Chubu Centrair tarptautinis oro uostas

6. Chubu Centrair tarptautinis oro uostas, Nagoja, Japonija

Tuose pačiuose rinkimuose Chubu Centrair oro uostas užėmė net pirmą vietą regioninių oro uostų lentelėje. Tai centrinio Japonijos regiono oro uostas, kuris svarbus visai šaliai. Taip pat kaip ir Osakos oro uostas, šis pastatytas ant dirbtinės salos su žemynine dalimi sujungtos tiltu. Čia kursuoja traukiniai, autobusai, keltai, o T formos terminale įkurta daug prekybos centrų ir kitų paslaugų.

123rf.com/Honkongo oro uostas
123rf.com/Honkongo oro uostas

5. Honkongo tarptautinis oro uostas, Kinija

Tai vienas užimčiausių keleivinių ir daugiausiai krovinių pasaulyje perkraunančių oro uostų. Honkongo oro uostas, taip pat įkurtas saloje ir sujungia miestą ne tik su visa Kinija, bet ir su kitomis regiono valstybėmis bei pasauliu. Iki 2030 m. oro uosto valdžia planuoja dar labiau plėsti ir taip didžiulį skrydžių centrą.

4. Haneda tarptautinis oro uostas, Tokijas, Japonija

Tai vienas iš dviejų Tokijo miesto oro uostų. Taip pat įsikūręs saloje, pačioje jūros pakrantėje. Trys terminalai, puikus susisiekimas traukiniais su miesto centru ir visą parą veikiančios paslaugos. Japonijos vyriausybė po šio oro uosto rekonstrukcijos 2014 m. skatina keliautojus tarptrauniams skrydžiams rinktis būtent šį oro uostą.

123rf.com/Miuncheno oro uostas
123rf.com/Miuncheno oro uostas

3. Miuncheno oro uostas, Vokietija

Tai antras užimčiausias oro uostas Vokietijoje ir septintas pagal pervežamų keleivių skaičių visoje Europoje. Esant tokiam dideliam srautui nelengva išlaikyti geriausio oro uosto pozicijas, tačiau Miuncheno oro uostui tai visai neblogai sekasi.

2. Inčeono tarptautinis oro uostas, Pietų Korėja

Inčeono oro uostas pribloškia savo futuristiškumu. Šviesus, erdvus ir pripažintas švariausiu oro uostu pasaulyje. Be to, tai ir vienas didžiausių skrydžių centrų visame pasaulyje. Oro uostas turi golfo kursus, SPA procedūrų kambarius, kazino, miegojimo kambarius, sodus, čiuožyklą, Korėjos kultūros muziejų, tad daugelis čia keliauja ne tik iš reikalo, bet kad ir papramogautų.

Wikimedia.org nuotr./Singapūro oro uostas ir toliau pasiruošęs stebinti keleivius, naujo terminalo projektas
Wikimedia.org nuotr./Singapūro oro uostas ir toliau pasiruošęs stebinti keleivius

1. Singapūro Changai oro uostas

Singapūro oro uostas neužleidžia geriausiojo pozicijų jau ilgą laiką. Tai vienas moderniausių, geriausiai įrengtų ir daugiausiai paslaugų turinčių oro uostų pasaulyje. Be to, jame susikerta daugelis Azijos lėktuvų kelių, tad tai tikras tautų katilas. Ir, žinoma, čia galima rasti daug pramogų – nuo botanikos sodų, vaikų žaidimų aikštelių, poilsio kambarių iki SPA paslaugų, kino teatro ir kitų veiklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius