Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pigiausių slidinėjimo kurortų pasaulyje

Slidinėjimas – niekada nebus labai pigi pramoga. Tačiau priklausomai nuo to, kur slidinėsite, išleisite daugiau arba mažiau pinigų.
Borovets, Bulgarija
Borovets, Bulgarija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Populiariausiuose slidinėjimo kurortuoe Austrijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje bei Italijoje vien už kelių dienų bilietą sumokėsite kelis šimtus eurų. O kur dar pragyvenimas, gyvenamosios vietos nuoma, slidinėjimo įranga bei apranga. Taigi norintiems pataupyti, „Skyscanner“ siūlo pigiausių slidinėjimo kurortų sąrašą.

Jasna, Slovakija

Tai didžiausias ir geriausias Slovakijos slidinėjimo kurortas, įsikūręs Žemųjų Tatrų Nacionaliniame parke. Tačiau neapsigaukite, kalnai nėra tokie jau žemi – jie kyla iki 2024 m aukščio. Per pastaruosius metus į šį kurortą buvo investuota nemažai pinigų, taigi slidinėjimo sąlygos čia tikrai neprastos.

Sakoma, jog tai labiausiai nuvertintas slidinėjimo kurortas Europoje. Ir visai be reikalo! Sniego čia apsčiai 5 mėnesius per metus, o penkios laisvo slidinėjimo zonos tikrai patenkins įvairių slidinėtojų poreikius.

6 dienų slidinėjimo pasas čia kainuos apie 470 litų, o nakvynė savaitei – apie 800 lt.

123rf.com nuotr./Jasna, Slovakija
123rf.com nuotr./Jasna, Slovakija
 

Kolasin, Juodkalnija

Dėl pušelių ir beržų miškų bei puraus sniego, Jezerino slidinėjimo teritorija netoli Kolasino primena Japonijos slidinėjimo kurortus. Naujausių investicijų dėka kurorte pastatytas greitas šešiaviečių sėdynių keltuvas. Taip pat kalbama apie greitai įgyvendinsimus kitus vietos atnaujinimus.

Mažuose, jaukiuose mediniuose nameliuose pakalnėje galite išgerti karšto šokolado arba pasišildyti prie laužų. Pačioje slidinėjimo teritorijoje yra labai mažai vietų nakvynei, todėl slidinėtojai dažniausiai apsistoja Kolasino miestelyje, esančiame 15 minučių kelio nuo teritorijos.

Kolasinas – tinkama vieta pradedantiesiems bei vidutiniokams. Nors patyrusiems slidinėtojams taip pat būtų ką veikti – galite nuklysti nuo trąsų ir tyrinėti apylinkes. Kolasinas yra mažas, bet labai įvairus.

6 dienų slidinėjimo pasas  – 330 litų, o privataus namo kambarys savaite – nuo 300lt.

Borovets, Bulgarija

Borovets, kartu su Bansko ir Pamporovo – vienos pigiausių slidinėjimo vietų Europje. Borovetsas – tai seniausias slidinėjimo kurortas Bulgarijoje, pasižymintis linksma atmosfera ir gyvibingumu.

Dauguma Rilos kalnų trąsų puikiai tinka pradedantiesiems ir vidutiniokams. Čia į pagalbą ateis ir labai patyrę slidinėjimo instruktoriai. O po slidinėjimo kurorte gausu kitokių pramogų, patiksiančių vakarėlių mėgėjams.

6 dienų slidinėjimo pasas – 530 litų, o nakvynė savaitei – 240 litų.

Borovets, Bulgarija
123rf.com nuotr./Borovets, Bulgarija

Kopaonik, Serbija

Tai bene moderniausias Rytų Europos slidinėjimo kurortas, kuriame yra net 21 keltuvas. Palyginus su, tarkime, Alpėmis, kurortas yra tikrai kuklus, tačiau ir čia galima rasti įdomių trąsų.

Be to čia gausu užeigėlių, kuriose galite išgerti karšto vyno bei pasistiprinti mėsiniais užkandžiais, besišildydami prie spragsinčių laužų. O vakarėliai baruose ir klubuose čia tęsiasi iki ryto – serbai žino kaip linksmintis!

6 dienų slidinėjimo pasas – 300 litų, o nakvynė savaitei atsieis maždaug tiek pat.

Livigno, Italija

Livigno – prekių, be muito mokesčių, teritorija. Be įdomių trasų čia yra ir profesionalus parkas su rampomis ir tramplynais. Dėl to ir dėl gana žemų maisto bei gėrimų kainų, Livigno yra labai populiarus tarp jaunuolių, kurie nori ne tik paslidinėti, bet ir pasilinksminti.

6 dienų slidinėjimo pasas – 690 litų, nakvynė savaitei – 500 litų.

123rf.com nuotr./Livigno, Italija
123rf.com nuotr./Livigno, Italija
 

Vogen, Slovėnija

Tai puiki vieta poroms ir šeimoms. Vogen yra šalia Bohinj ežero, Triglavo nacionaliniame parke. Modernūs keltuvai nuo ežero pakrančių per kelias minutes užkels į kalnus, kuriuos galėsite tyrinėti ne tik leisdamiesi pažymėtomis trąsomis, bet ir nuklįsdami iš kelio.

Naktinis gyvenimas čia ramus, taigi jei pasiilgsite vakarėliu, teks važiuoti į Slovėnijos sostinę Liublijaną, esančia vos už valandos kelio nuo kurorto.

6 dienų keltuvo bilietas kainuoja 500 litų, o nakvynė savaitei gali atsieiti apie 1000 litų.

Popova Shapka, Makedonija

Tai geriausias slidinėjimo kurortas Makedonijoje. Esant palankioms oro sąlygoms ir veikiant visiems keltuvas, čia tikrai turėtų būti smagu tiek slidininkams, tiek snieglenčių mylėtojams. Tačiau jei to pasirodys maža, čia galite išbandyti vienintelį Europoje Eskimo laisvąjį nusileidimą. Parko darbuotojai milžinišku sniego valymui skirtu vikšrinių su keleivių kabina, nuveš jus į atokias vietas. Iš ten grįšite puraus sniego paviršiumi, vingiuodami tarp medžių ir grožėdamiesi gamta.

6 dienų slidinėjimo pasas – 218 litų, nakvynė savaitei – 400 litų.

Eskimo-freeride.com nuotr./Keleiviniai vikariniai
Eskimo-freeride.com nuotr./Keleiviniai vikšriniai
123rf.com nuotr. /Popova Shapka, Makedonija
123rf.com nuotr. /Popova Shapka, Makedonija

Gulmarg, Kašmyras, Indija

Šis kašmyro kaimelis, esantis aukštai Himalajų kalnuose, tampa bene populiariausia vieta tarp nuotykių ieškančių slidinėtojų ir snieglentininkų. Nukeliauti ten bus kur kas sunkiau negu į vieną iš Europos kurortų, tačiau tikrai nesigailėsite. Jei mintis, kad slidinėsite su beždžionėmis, o aplinkui kartas nuo karto sušmėžuos vyrai, nešini ginklais, jums nepriimtina, į Gulmargą geriau nekeliauti. Tačiau, jei norite nuotykių – pirmyn. Beje, Kašmyre gaminamas karis vakarienei tikrai pridės prie kelionės papildomų taškų.

6 dienų slidinėjimo pasas – 480 litų, nakvynė savaitei – apie 1000 litų.

AFP/Scanpix nuotr./Gulmarg, Kaamyras, Indija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gulmarg, Kašmyras, Indija

Poiana-Brasov, Rumunija

Tai populiariausias slidinėjimo kurortas Rumunijoje. Čia rasite 14, 5 km slidinėjimo trąsų. Kadangi yra mažas, šis kurortas labiausiai tinka pradedantiesiems ar šeimoms. Beje, čia galima slidinėti ir naktį. O jei prisislidinėjote pakankamai, čia galite išbandyti stovyklavimą sniege ar pasivaikščiojimą po aplinkinius miškus. Vietinėse užeigose – gausu pigaus maisto ir gėrimų.

6 dienų slidinėjimo pasas – 400 litų, o nakvynė savaitei – 420 litų. 

Highlands, Škotija

Nuo sausio iki balandžio bent vienas iš 5 Škotijos slidinėjimo kurortų tikrai turės ką pasiūlyti žiemos sporto entuziastams. Kadangi oras Highlands teritorijoje yra sunkiai nuspėjamas, patariama kelionės neplanuoti iš anksto. Tisiog stebėkite orų prognozę ir, pasitaikius palankioms oro sąlygoms, nedelsdami vykite ten.

6 dienų keltuvo bilietas – 700 litų, nakvynė savaitei – 900 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius