Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

12 vietų Europoje, kur geriausia vykti atostogų su mažais vaikais

Maži vaikai tikrai neatima galimybės mėgautis kelionėmis, bet reikia pripažinti – tenka daryti kompromisus. Vietoj romantiško klaidžiojamo senamiesčio gatvelėmis gali tekti rinktis pramogų parką. Vietoj gurmaniškos vakarienės – ieškoti geriausios vietos piknikui mieste. „PopSugar“ siūlomos 12 krypčių Europoje turi ką pasiūlyti visai šeimai – ir tėvams, ir vaikams.
Gardos ežeras
Gardos ežeras / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

1. Dolkis, Airija

Vos už pusvalandžio nuo Airijos sostinės Dublino esantis pajūrio miestas ne be reikalo traukia garsenybes. Nemažai žymių airių čia turi namus – miesto gatvėse gal net pavyks pamatyti į ir U2 lyderį Bono. Nepaisant to, kad jį yra pamėgę ir garsūs žmonės, Dolkio atmosfera – jauki ir neįpareigojanti. Čia begalė užeigų, kurioje tėvai galės ilgai mėgautis priešpiečiais, o vaikai – pažindintis su kitais mažyliais. Idealus užsiėmimas prieš miegą – pasivaikščiojimas pakrante, o pilis miesto centre, kurioje aktoriai vaidina viduramžių miesto gyventojus, tikrai patrauks vaikų dėmesį.

2. Splitas, Kroatija

123rf.com /Splitas, Kroatija
123rf.com /Splitas, Kroatija

Net į „Sostų karus“ patekęs žavus Kroatijos pakrantės miestas yra puiki vieta šeimos atostogoms. Jame daug atvirų erdvių, žaidimo aikštelių, kur mažieji galės dūkti, o čia pat gausu kavinių, kuriose tėvai ras kuo pamaitinti net išrankiausius vaikus. Čia ideali vieta ir tiems vaikams, kurie mokosi plaukti. Visai netoli miesto centro yra daug mažų seklių paplūdimių. Dar viena pramoga, tikrai patrauksiantį vaikų dėmesį – keltai, kuriais galima nuplaukti apžiūrėti aplinkinių salų.

3. Kopenhaga, Danija

123RF.com nuotr./Tivoli pramogų parkas Kopenhagoje, Danijoje
123RF.com nuotr./Tivoli pramogų parkas Kopenhagoje, Danijoje

Visas Danijos miestas yra tinkantis mažiems vaikams. Dažnoje kavinėje ar restorane rasite žaislų ir erdvės vaikų žaidimams – o kol jie bendraus su naujais draugais, tėvai galės skaniai pavalgyti. Tačiau neabejotinai mažiesiems labiausiai patiks Tivolio sodai. Šis parkas užima visą miesto kvartalą, o joje gausu atrakcionų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Priešingai nei, pavyzdžiui, Disneilendas, šis parkas yra tokio dydžio, kad jam puikiai pakaks ir vienos dienos.

4. Malaga, Ispanija

Fotolia nuotr./Nerja paplūdimys Malagoje
Fotolia nuotr./Nerja paplūdimys Malagoje

Už dviejų su puse valandos nuo Madrido, Malagos miestas yra kupinas lankytinų vietų, istorijos ir veiklos, kuri užims mažuosius. Kas jiems labiausiai patiks? Sėdėjimas miesto aikščių pakraščiuose įsikūrusiose kavinėse ir stebėjimas gatvės menininkų, kurie čia pat dainuoja ir šoka. Malagos parkas taip pat yra puiki vieta žaidimams ir piknikams. Ir aišku – smėlis, smėlis, smėlis. Šeimoms tikrai patiks „El Candado“ paplūdimys, kuriame čia pat galima mėgautis ir jūra, ir pakrantėse esančiais puikiais restoranais.

5. Viena, Austrija

123rf.com nuotr./1. Viena
123rf.com nuotr./1. Viena

Praktiškai kiekvienoje Vienos gatvėje rasite jaukią kavinę, kurioje – tiek desertų, kas apsals gomurys vien į juos žiūrint. Vieną geriausiai pažinti neskubant – vis paperkant mažuosius saldėsiu. Nors žiemą Vienoje šaltoka, bet net ir tada tikrai čia verta keliauti su vaikais. Kalėdiniai miesteliai, čiuožyklos ir kitos pramogos privers juos pasijusti tarsi Kalėdų pasakoje. O jeigu darysis per vėsu – mieste yra ir daug uždarose patalpose esančių baseinų ar žaidimo erdvių, pavyzdžiui „Family Fun“. Pagrindiniame miesto centre „Volksoper“ taip pat rengiamos specialios programoms mažiems vaikams. O svarbiausia – čia daug žalumos ir plačių šaligatvių, kuriais žengiant pažinsite vieną nuostabiausių pasaulio miestų.

6. Gardos ežeras, Italija

123rf.com nuotr./Gardos ežeras
123rf.com nuotr./Gardos ežeras

Žinoma, Komos ežeras yra Italijos įžymybė. Tačiau ar girdėjote apie Gardos? Tarp Milano ir Venecijos tyvuliuojanti Garda traukia tyru ramiu vandeniu, kuriame galima irstytis ar plaukioti su vandens dviračiais. Šalia įsikūręs šeimos pramogų parkas „Gardaland“, būtinų aplankyti vietų sąraše – ir Scaliger pilis, kuri pažadins vaikų vaizduotę. Čia tikrai pabėgsite nuo Europos didmiesčių šurmulio ir pasimėgausite žavia gamta.

7. Miunchenas, Vokietija

123rf.com nuotr./Neuschwanstein pilis
123rf.com nuotr./Neuschwanstein pilis

„Disney“ filmus dievinantys vaikai pasijus tarsi pasakoje, kai pamatys Neuschwanstein pilį, esančią netoli Miuncheno centro. Šiame Vokietijos mieste net žymieji alaus sodai yra pritaikyti šeimoms – kol jūs ragausite vietos alų ir dešreles, vaikai galės siausti su kitais mažyliais. Centriniame Miuncheno parke gausu erdvės piknikams, žaidimams, čia galima išsinuomoti ir valtį. Dar smagi pramoga – apsilankyti tris kartus per metus miesto centre vykstančioje „Auer Dult Munich“ šventėje, kurioje rengiami pasirodymai, yra karuselė vaikams, demonstruojami amatai.

8. Eolijos salos, Italija

123rf.com nuotr./Eolijos salos
123rf.com nuotr./Eolijos salos

Jau pati kelionė į jas vaikams patiks – kam gali nepatikti valandą plaukti nuo Sicilijos krantų nuostabių salų link? Miestai salose yra nedideli ir jaukūs, juose ir per kelias dienas pasijusite tarsi vietiniai. Nedideli paplūdimiai su ramiomis bangomis tiks ir vaikams, o atitolimas nuo triukšmingų Italijos kurortų galbūt bus kaip tik taip, ko jūsų šeimai reikia.

9. Faras, Portugalija

Faro miestas
Faro miestas

Algarvės regiono Portugalijos pietuose sostinė yra įsikūrusi šalia kranto, bet mieste daug ir kitų vaikams patiksiančių pramogų, ne tik paplūdimys. Jiems patiks pasivaikščiojimas pakrante ir valčių apžiūrėjimas, o čia pat esančios kavinės ir restoranai yra pritaikyti šeimoms su vaikais. Rekomenduojama aplankyti „Zoomarine“ parką – čia ir atrakcionai, ir delfinų pasirodymai, ir čiuožyklos, ir bangų baseinas. Yra net atskira erdvė mažiems vaikams.

10. Liubliana, Slovėnija

Gilad Rom/travelslovenia.org nuotr./Liubliana
Gilad Rom/travelslovenia.org nuotr./Liubliana

Miestas, kuris turi drakonų tiltą, tikrai pažadins vaikų fantaziją. O paskui - funikulierius į Liublianos pilį, kur jie net galės sutikti su vaikais bendraujantį ir drakonu persirengusį aktorių. Tarp šeimų taip pat populiarūs turai upe, o Tivolio parkas - puiki vieta atsipūsti. Jeigu dar trūks veiklos - mieste yra nemažai vandens parkų su pramogomis mažyliams.

11. Provanso Eksas, Prancūzija

123rf.com nuotr./Provanso Eksas
123rf.com nuotr./Provanso Eksas

Jeigu per atostogas norite išsinuomoti namą ir pagyventi kaip vietinis, Eksas ir aplinkinės teritorijos Prancūzijos pietuose yra tobula vieta tam. Miesto centras yra gyvybingas, pilnas šeimyniškų kavinių, parkų ir žaliųjų zonų piknikams. Jis ir puiki vieta išsirengti į kelionę po skirtingus pajūrio miestelius ar leistis į žygį palei krantą. Rudenį Eksas rengia specialų festivalį vaikams Mômaix, kuris tęsiasi du mėnesius.

12. Helsinkis, Suomija

Luko Balandžio / 15min nuotr./Helsinkis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Helsinkis

Jau ką apie šią šalį pasako vien faktas, kad joje gimė žymieji Muminukai. O Suomijos sostinė tarsi sukurta lengvam lėtam pasivaikščiojimui su begale jaukių kavinių. Vaikams patiks nuplaukti keltu į Suomenlinna - XVIII a. tvirtovę, kurią per kelias salas sujungia tiltai. Būtina aplankyti ir požeminę žaidimų vietą Leikkiluola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius