-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 atostogų kryptys šeimoms: kur keliauti su vaikais, jei Turkijoje jau buvote

Planuojant šeimos keliones būtina atsižvelgti ne tik į savo, bet ir vaikų poreikius. Juk ramūs ir laimingi vaikai – sėkmingos kelionės pagrindas. Nors Turkijos kurortai jau daugelį metų populiariausi tarp šeimos kelionių, lietuviai nuolat ieško naujų vietų, į kurias galėtų vykti atostogauti su mažais vaikais.
Atostogaujanti šeima
Atostogaujanti šeima / 123rf.com

„Nors keliaujant su vaikais atostogų kaina išauga, klaidinga būtų manyti, kad šeimos atostogos yra prabangos reikalas. Jeigu kartu keliaujantis vaikas dar neturi dviejų metų, tuomet kelionės išlaidos padidėja nedaug: skrendant lėktuvu už tokį keleivį tereikia sumokėti oro uosto mokesčius, o apsistojant viešbutyje dažniausiai papildomai mokėti nereikia.

Kai vaikas vyresnis, kaina kiek didėja – nors lėktuvo bilietas vyresniam vaikui daugeliu atvejų kainuos tiek, kiek tėveliams, papildoma nakvynės vieta viešbutyje vaikui atsieis daug pigiau nei suaugusiems“, – teigia kelionių agentūros „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

Siūlome susipažinti su 5 kelionių kryptis atostogoms, kurių metu neteks nuobodžiauti nei tėveliams, nei jų atžaloms.

„Tez Tour“ nuotr./Kreta, Samarijos tarpeklis
15min nuotr./Kreta, Samarijos tarpeklis

Kreta, Graikija

Didžiausios Graikijos salos privalumas – ilgas vasaros sezonas, trunkantis nuo balandžio iki lapkričio mėnesio ir įspūdingi smėlio paplūdimiai su visuomet šilta bei skaidria jūra. Kretos sala pasižymi didele pramogų įvairove tėveliams: nuostabūs vaizdai ir išbandymas kojoms keliaujant didžiausiu Europoje Samaria tarpekliu, archeologinis pažinimas bei legendomis apipintas Dikteon urvas, senosios civilizacijos Knoso rūmai ir Herakliono archeologijos muziejus.

„Planuodami kelionę su mažais vaikais, tėveliai dažniausiai domisi pramogų parkų įvairove, Kreta puiki tam vieta. Dinozaurų parkas Gournes mieste ne tik eksponuoja natūralaus dydžio dinozaurus, bet ir leidžia patiems vaikams „atrasti“ dinozaurų liekanas specialiai tam paruoštoje iškasenų aikštelėje.

Vaikams taip pat patiks populiariausias Kretos vandens pramogų parkas „Acqua plus water park“, kuriame visa šeima galės išbandyti apie 50 skirtingų kalnelių ir kitų vandens pramogų“, – pasakoja T.Rimkus.

Kosta Dorada regionas, Ispanijoje

Tai populiarusis Ispanijos regionas, turintis virš 60 baltų smėlio paplūdimių ir išskirtinai plačią paplūdimio juosta. Vasaros sezonas čia prasideda nuo gegužės mėnesio ir tęsiasi iki spalio. Šiame regione siūlomi 3-4 žvaigždučių viešbučiai su įskaičiuotais pusryčiais ir vakarienėms yra itin patrauklūs kainos ir kokybės atžvilgiu.

Šalia esanti Barselona – miestas, garsėjantis ne tik savo architektūra, parkais ir grojančių fontanų šou, bet ir turintis bene didžiausią Europoje Barselonos akvariumą.

Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Barselona
Ramintos Jogminaitės iliustracijos/Barselona

„Pastebėjome, kad renkantis šeimos keliones tėvai daug dėmesio skiria interaktyvioms vaikų pramogoms. Vandens parkas „Aquopolis“ rengia delfinų bei jūrų liūtų pasirodymus, o vaikai turi galimybę ne tik stebėti pasirodymus iš šalies, bet ir paplaukioti su delfinais – prisiliesti prie tikrų delfinų yra daugelio vaikų svajonė.

Taip pat tėveliai dažnai ieško ekstremalių pramogų, kurios galėtų nustebinti ne tik jų atžalas, bet ir juos pačius. Pats įspūdingiausias atrakcionų parkas Ispanijoje – „Port Aventura“ su šalia įsikūrusiu vandens parku gali pasigirti aukščiausiais Europoje amerikietiškais kalneliais“, – teigia kelionių ekspertas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė

Tenerifė, Ispanija

Ši kelionių kryptis išsiskiria savo klimatu – visus metus Tenerifė turistus pasitinka su saule, net ir atvykus šaltuoju metų laiku. Šeimos pamilo šią vietą dėl puikios infrastruktūros mažiems vaikams – visur šaligatviai su nuvažiavimais vežimėliams. Tenerifė taip pat vilioja įspūdingos gamtos mylėtojus dėl vieno lankomiausių nacionalinių parkų pasaulyje – Teidės parko. Teidės ugnikalnis kartu su Teidės nacionaliniu parku įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

„Ši Ispanijos vulkaninė sala išsiskiria įspūdingais zoologijos ir botanikos sodais bei vandens parkais. Vienas lankomiausių – Loro parkas, pramintas papūgų, delfinų ir pingvinų rojumi. Šiame parke galima išvysti daugiau nei 4000 papūgų, čia įsikūręs ir didžiausias delfinų baseinas Europoje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akvariumas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akvariumas Loro parke

Taip pat reikėtų paminėti Las Águilas zoologijos ir botanikos sodą, kviečiantį susipažinti su įvairiausiais šioje teritorijoje gyvenančiais gyvūnais bei augančiais augalais. Tenerifė gali patenkinti ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų pažinimo džiaugsmą“, – įsitikinęs T.Rimkus.

Koso sala, Graikija

Koso sala priskiriama prie nebrangių atostogų krypčių. Ši sala yra viena iš tinkamiausių šeimos poilsiui dėl nedidelės teritorijos ir patogaus susisiekimo – oro uostas yra lengvai pasiekiamas iš bet kurios salos vietos.

Ginos Kubiliūtės nuotr./Detalės
Ginos Kubiliūtės nuotr./Detalės ant durų Koso saloje

Daugelis viešbučių išsidėstę ant jūros kranto ir pritaikyti šeimos poreikiams – siūlo populiarius „viskas įskaičiuota“ paketus su maitinimu, baseinais, vandens kalneliais ir žaidimų kambariais vaikams.

„Kuomet šeimos teiraujasi, ką verta su mažais vaikais aplankyti šioje Graikijos saloje, visuomet rekomenduoju Plaka mišką. Ši vieta unikali povų ir vėžlių gausa bei puikiai pritaikyta šeimoms – parke įrengtos poilsio vietos, čia galima rengti piknikus su mažais vaikais.

123rf.com /Nisyros saloje
123rf.com /Nisyros saloje

Tarp keliautojų itin populiarios ekskursijos laivu į šalia esantį Turkijos Bodrumo kurortą arba Nisyros salą – ugnikalnį. Ugnikalnis priskiriamas aktyviems, tačiau paskutinis jo prabudimas buvo užfiksuotas tik 1888 metais. Lankytojai turi galimybę pasivaikščioti kraterio sienelėmis ir po savo kojomis pajausti verdantį vandenį po žeme“, – pasakoja T.Rimkus.

Novaturo nuotr./Maljorka iš arti
15min nuotr./Maljorka

Maljorka, Ispanija

Ši Viduržemio jūros sala išsiskiria itin švariais ir „auksiniais“ pramintais paplūdimiais. Nors keliautojai į šią vietą plūsta ištisus metus, aktyviausias atostogų sezonas prasideda nuo birželio ir tęsiasi iki spalio mėnesio. Maljorkoje galima aptikti itin triukšmingų kurortų jauniems žmonėms ir šeimų poilsiui skirtų miestelių – vienas iš tokių yra Santa Ponsa.

Pasak kelionių eksperto, Maljorkos kurortuose gausu vandens parkų, vieni didžiausių – „Aqualand“ ir „Hidropark“. Šios vietovės vizitinė kortelė – Drach urvai, kuriuos aplankyti galima tiek specialiai plaukiančiais laivais, tiek pėsčiomis.

Šio gamtos stebuklo atmosferą taip pat kaitina grojanti klasikinė muzika, kuri suteikia papildomo žavesio. Kaip vieną lankomiausių vietų, būtina išskirti Soller botanikos sodą. Tai 1992-iais duris atvėręs rezervuaras, kuriame eksponuojami natūraliose Maljorkos ir Ispanijos teritorijose augantys augalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius