-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 eksperto patarimai išsiruošusiems į kelionę autobusu

Planuojant kelionę autobusu svarbu pagalvoti ne tik apie būtiniausius daiktus, bet ir apie komfortą bei pramogas.
Kelionė autobusu
Kelionė autobusu / 123rf.com nuotr.

Tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas pateikia atmintinę, kuri kiekvienam keliautojui padės lengviau pasiruošti išvykimui bei išvengti nepatogumų kelionės metu.

Teisingai susipakuokite daiktus

Paprastai kelionė prasideda dar ankščiau nei įsėdate į autobusą, kadangi išsirinkus kelionės kryptį tenka atitinkamai susiplanuoti ir bagažo turinį.

„Eurolines“ nuotr./Edmundas Pavlovas
„Eurolines“ nuotr./Edmundas Pavlovas

„Atkreipkite dėmesį ne tik į tai, ką dedate į kelioninius krepšius, bet ir kaip pakuojate daiktus. Visi daiktai bus laikomi autobuso bagažinėje, o tik reikalingiausias krepšys keliaus į autobuso vidų, tad sutalpinkite į jį viską, ko gali prireikti“, – sakė patyręs keliautojas.

Kelionėje neapsieisite be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, užkandžių, gėrimų, vaistų. Nepamirškite ir higienos reikmenų, o tarp jų ir – rankų dezinfekatoriaus bei drėgnų servetėlių.

„Keliaujant nuolat lankomės viešose vietose, todėl itin svarbu pasirūpinti higiena. Rankų dezinfekatorius pravers, kai keliaudami trumpam sustosite pavalgyti, o drėgnos servetėlės išgelbės jus karštą dieną“, – sakė keliautojas.

Su vaikais sėskitės autobuso viduryje

Dauguma linkę manyti, kad keliaujant su vaiku reikia sėstis autobuso priekyje, tačiau E.Pavlovas paneigia šį mitą.

„Pačiame priekyje neleidžiama sėdėti keleiviams su mažamečiais vaikais. Su vaiku geriausia sėdėti prie vidurinių autobuso durų. Taip užtikrinimas visų keleivių patogumas“, – sakė „Eurolines“ vadovas.

123rf.com/Autobuso sėdynės
123rf.com/Autobuso sėdynės

Beje, kalbant apie komfortą, E.Pavlovas pastebi, kad sėdimoji vieta kiekvienam keleiviui – individualus dalykas. „Vieni mėgsta sėdėti priekyje, kiti – gale. Visos sėdynės, išskyrus esančias paskutinėje eilėje, atsilenkia vienodai, todėl kur patogiau išsimiegoti tikrai nepriklauso nuo autobuso vietos“, – teigė E.Pavlovas.

Nepamirškite, kelioninė pagalvėlė – būtinas kelionės atributas pavargusiam kaklui. Pasidomėkite iš anksto – galbūt pagalvėlę gausite nemokamai autobuse ir jums nereikės nei rūpintis, kur ją gauti, nei sukti galvą, kaip ją sutalpinti krepšyje.

Pasirinkite tinkamiausią išvykimo laiką

Išsiruošus į kelionę verta apgalvoti ir tinkamą išvykimo laiką – vieniems yra patogiau dieniniai maršrutai, o kiti linkę keliauti naktimis.

„Renkantis išvykimo laiką, reikėtų atsižvelgti į kelionės planus ir asmeninius poreikius. Tie, kuriems įspūdingi miestų vaizdai pro langus – neatsiejama kelionės dalis, labiau yra linkę rinktis dieninius maršrutus. Visgi pastebime tendenciją, kad jauni žmonės vis labiau mėgsta keliauti tamsiuoju paros metu, o šviesųjį paros metą išnaudoti svečios šalies pažinimui, nes į šalį atvyksta iš pačio ryto. Dažniausiai taip pasiekiami tokie miestai kaip Varšuva, Talinas ar Gdanskas“, – sakė E.Pavlovas.

Beje, nors yra paplitusi nuomonė, kad naktiniuose autobusuose – labai vėsu, „Eurolines“ vadovas pastebi, kad temperatūra – visada pastovi. Anot jo, būtiniausia yra pasiimti patogią avalynę. Jeigu bijote, kad trūks jaukumo – įsidėkite šiltesnį šaliką.

123rf.com nuotr./Kelionė autobusu
123rf.com nuotr./Kelionė autobusu

Atvykite anksčiau

Į išvykimo vietą verta atvykti bent pusvalandžiu anksčiau. „Jeigu pageidaujate sėdėti autobuso priekyje – būtinai atvykite anksčiau, nes keleiviai į autobusą sodinami iš eilės, taip, kaip atvyko. Nevėluoti ypač svarbu ir tuo atveju, jeigu vežatės daugiau daiktų, vykstate su vaikais ar į kelionę pasiėmėte dviratį, kurį dar reikės pritvirtinti. Beje, nepamirškite tinkamai jo supakuoti“, – priminė E. Pavlovas.

Nepamirškite pramogų

Pakuojant savo lagaminą, pagalvokite ne tik apie daiktus, be kurių neapsieisite kelionės metu, bet ir apie tai, kokia veikla užsiimsite, kai nebenorėsite miegoti ir ilsėtis. Gal skaitysite knygą, žurnalą, o gal klausysite muzikos ar žiūrėsite filmą? Pasidomėkite autobuso privalumais – galbūt sutaupysite laiko prieš kelionę ir nereikės siųstis nei filmų, nei muzikos, o beliks tik pasiimti turimą įrenginį.

Fotolia nuotr./Laiminga mergaitė ant lagaminų
Fotolia nuotr./Laiminga mergaitė ant lagaminų

E.Pavlovas atkreipia dėmesį, kad, išsiruošus į kelionę su vaikais, vertėtų pasirūpinti, kuo užimti juos. Kad mažieji nenuobodžiautų, galima pasiimti žaidimų ar kryžiažodžių. Dar viena idėja skubantiems – jeigu neturėjote laiko kruopščiai susiplanuoti kelionės prieš išvykstant, išnaudokite laisvą laiką autobuse ir pasidomėkite, ką galima nuveikti ir pamatyti mieste, į kurį vykstate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius