-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 nemalonumai, dažniausiai sugadinantys atostogų kelionę. Kaip jų išvengti?

Ilgai laukta ir planuota vasaros atostogų kelionė į užsienį gali apkarsti dėl pačių netikėčiausių priežasčių. Dažniausiai Lietuvos poilsiautojų planus ir nuotaiką sujaukia įvairios sveikatos problemos bei dingęs bagažas. Tačiau kruopščiai ruošiantis išvykai galima sumažinti šių nemalonumų pasekmes arba visai jų išvengti.
Kojos lūžis
Kojos lūžis

Penkios priežastys, dažniausiai sujaukiančios tautiečių atostogas užsienyje yra skrandžio ir žarnyno negalavimai, pasikeitusio klimato sukelti negalavimai (gerklės skausmas, kosulys, temperatūra), vabzdžių įgėlimai, nulemiantys alergines reakcijas, sportuojant ar maudantis patiriamos traumos (raiščių patempimai, plyšimai, minkštųjų audinių sužalojimai, kaulų lūžiai) ir pasimetęs kelionės bagažas, rodo ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ sukaupta statistika.

Kaip apsaugoti sveikatą

Kaip pastebi „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas Mindaugas Balinskas, užsienio šalyje patiriami negalavimai ne tik pakoreguoja iš anksto kruopščiai sudėliotus planus, bet ir gali nemenka suma patuštinti poilsiautojų kišenes.

„Didžiausias medicinines išlaidas turistai patiria Turkijoje. Pavyzdžiui, sutrikus žarnyno veiklai pirmosios pagalbos kaina svyruoja nuo 500 iki 1000 eurų, priklausomai nuo pasirinktos gydymo įstaigos bei suteiktų paslaugų“.

Todėl poilsiautojams prieš tolimas keliones rekomenduojama pasitikrinti sveikatą, pasidomėti, ar vykstant į pasirinktą šalį nereikia pasiskiepyti. Taip pat patariama su savimi turėti būtinais vaistais papildytą vaistinėlę, o aktyvių laisvalaikio pramogų ar sporto užsiėmimų metu atidžiai įvertinti savo galimybes.

Kaip pasirūpinti bagažu

Ruošiantis kelionei lagaminą verta susikrauti iš anksto ir pažymėti jį tiek iš išorės, tiek viduje. Kiekvieną paprastą lagaminą galite padaryti lengvai atpažįstamą ant jo užrišę spalvotą diržą ar skarelę. Taip galėsite jį lengviau apibūdinti, jei dingtų tarp jungiamųjų skrydžių.

„Lagamino išorėje taip pat rekomenduojama pritvirtinti identifikacijos kortelę, ant kurios būtų užrašyti jūsų kontaktiniai duomenys. Papildomą lapą su kontaktiniais duomenimis galite įdėti į lagamino vidų. Taip sumažinsite jo dingimo riziką, o jei taip vis dėlto nutiktų – kontaktiniai duomenys padės lagaminui greičiau grįžti pas savininką. Be to, būtinai saugokite registruoto bagažo taloną, nes tik taip galėsite įrodyti, kad jį turėjote“, – primena M.Balinskas.

Ką reikia žinoti draudžiantis

Prieš atostogas renkantis draudimą ekspertas pataria įsigilinti į nurodytas sąlygas – kiekviena draudimo bendrovė savo klientams gali pasiūlyti net keletą skirtingų kelionių draudimo variantų, tad ieškant tinkamiausio visuomet verta pasikonsultuoti su specialistu.

„Į užsienį vykstantys Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi būtinosios pagalbos, medicininių išlaidų bei repatriacijos draudimą. Dažniausiai kelionių draudimo galimybėmis domisi aktyvų sportą atostogų metu besirenkantys poilsiautojai“, – sako M.Balinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius