Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patarimai, keliaujantiems į Oslą

Oslas – Norvegijos sostinė, vienas brangiausių Europos ir pasaulio miestų. Pačiame Osle ir priemiesčiuose galima grožėtis gamta – aplink kalvos, uolos, miškeliai, salos, mieste gausu parkų. Tačiau Oslas – ne tik nuostabios gamtos oazė. „Travel On Spot“ surinko penkių patarimų rinkinį, kurie padės aplankyti šį miestą originaliai ir ekonomiškai.
Oslas
Oslas / Shutterstock nuotr.

1. Valgykite azijietiškuose restoranuose ir užkandinėse

123rf.com /Azijietiškas patiekalas
123rf.com /Azijietiškas patiekalas

Ten – pigiausia. Žinoma, pirkdami maistą prekybos centruose ar maisto prekių parduotuvėse taip pat sutaupysite. Nors maistas čia brangus, vis dėlto galima rasti produktų panašiomis kainomis kaip ir Vidurio Europoje. Deja, maisto pasirinkimas Norvegijoje nėra labai didelis.

2. Aplankykite Gamtos istorijos muziejų

Jį sudaro keletas skirtingų muziejų ir galerijų: zoologijos, mineralų ir geologijos, paleontologijos ir dinozaurų. Prie šios gausos dar galima paminėti Botanikos sodą (jį aplankysite nemokamai).

Muziejus nedirba pirmadieniais, sausio 1 d., gegužės 17 d., per šv.Kalėdas ir Naujuosius metus. Čia patiks vaikams ir besidomintiems gamta ir originaliai bei vaizdingai pateikiama pasaulio istorija.

3. Užsukite į Norvegijos mokslo ir technologijų muziejų

Šis muziejus po savo stogu yra priglaudęs technologijos, pramonės, mokslo ir medicinos laimėjimus liudijančių eksponatų. Čia rasite apie 20 energijos, naftos, lėktuvų, mašinų, traukinių ir kitų teminių ekspozicijų. Šio mokslo centro Žaidimų kambaryje galėsite tikrinti mokslo ir technologijų tiesas. Nepamirškite ir Robotų centro. Besidomintys medicina gaus atsakymus į klausimus, kaip keitėsi mūsų gyvenimas per pastaruosius 150 metų, kai labai pagerėjo sveikatos priežiūra. Gera žinia romantikams ir neabejingiems dangui – čia veikia planetariumas.

123rf.com /Osle esantis mokslo ir technologijų muziejus
123rf.com /Osle esantis mokslo ir technologijų muziejus

4. Ramiai pasivaikščiokite ir patyrinėkite miestą

Čia yra, ką pamatyti tiek miesto centre, tiek ir jo priemiesčiuose. Pradėkite nuo miesto simbolio – Akershus tvirtovės, ją rasite miesto centre, visai netoli Oslo fjordo. Tai geriausia vieta susipažinti su Oslo istorija. Viena populiariausių nemokamų turistinių atrakcijų – prie Karališkųjų rūmų besikeičianti sargyba. Ji keičiasi apie 40 minučių ir tai vyksta kasdien bet kokiu oru. Galiausiai atraskite Karlo Johanso gatvę – tai Oslo „Eliziejaus laukai“. Čia vyksta visi paradai, žiemą išliejama viešoji čiuožykla, gatvę supa daugybė parduotuvių ir restoranų.

123rf.com /Akershus tvirtovė naktį
123rf.com /Akershus tvirtovė naktį

5. Laisvalaikį praleiskite aktyviai

Paplaukiokite, pabėgiokite, paslidinėkite ar pačiuožinėkite. Viską Osle daryti malonu. Pramogą rinkitės pagal sezoną. Vasarą nusigaukite į Bygdoy pusiasalį, kuris yra vienas seniausių Norvegijos kultūrinių kraštovaizdžių su turtinga istorija. Jame yra gražių parkų ir miškų bei vieni populiariausių Oslo paplūdimių. Nuo balandžio iki spalio pradžios iki Bygdoy pusiasalio maždaug kas 30–40 minučių kursuoja 91 numeriu pažymėtas keltas. Kelionė juo trunka apie 15 minučių. Plaukdami atkreipkite dėmesį į Karališkąjį jachtų klubą.

123rf.com /Bygdoy pusiasalis
123rf.com /Bygdoy pusiasalis

Žiemą rinkitės vieną viešų čiuožyklų po atviru dangumi arba užsukite į vieną garsiausių pasaulio sporto arenų – Holmenkollen. Užkilę į Holmenkollen kalną galėsite apžiūrėti modernią šuoliams su slidėmis skirtą trasą. Nuo apžvalginės aikštelės šuolių bokšto viršūnėje galėsite mėgautis geriausiais Oslo vaizdais.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius