-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 dalykai, kuriais keleiviai labiausiai erzina skrydžių palydovus

Ar kada pagalvojote, ką iš tikrųjų apie jus ir kitus keleivius mano skrydžių palydovai? „Reader's Digest“ jie atskleidė, dėl ko keleiviai sugeba juos labiausiai sunervinti.
Skrydžio palydovė
Skrydžio palydovė / 123rf.com

Kai neklausoma palydovų nurodymų

Lengva pamiršti, kad kai liepiama sėdėti savo vietoje, tai daroma dėl jūsų pačių saugumo. Pažabokite tą savo entuziazmą ir klausykite nurodymų, kuriuos duoda lakūnas ir skrydžių palydovai. „Kai lėktuvas nusileidžia, tai nereiškia, kad visi gali iškart pakilti. Tai nesaugu, ir kai skrydžio palydovas atsistoja, tai nesuteikia leidimo tą padaryti visiems“, – sako 9 metus palydove dirbanti Rachel Williams.

123rf.com/Keleiviai lėktuve
123rf.com/Keleiviai lėktuve

Kai palydovai laikomi auklėmis

Jeigu skrendate su vaikais, nepamirškite, kad jie – tai jūsų atsakomybė. „Labiausiai erzina, kai manęs paprašo prižiūrėti vaiką tol, kol bus pasinaudota tualetu. Tai rimtas dalykas – jeigu, neduok Dieve, prasidėtų turbulencija, ir vaikas nukristų? Spėkite, kas liktų kaltas“, – teigė 2 metus palydove dirbanti Anna Aplatt.

Kai keleiviai būna nemandagūs

Jums tai tikriausiai kelionė, o palydovams – darbas. Ir dažnai jie jau senokai nebūna buvę namuose, kėlęsi dar anksčiau nei jūs arba nemiegoję ilgiau. Būkite supratingi ir mandagūs.

Lygiai taip pat iš jūsų tikimasi, kad elgsitės mandagiai ir su kitais keleiviais. „Lėktuvų kėdės sukurtos taip, kad būtų kuo patogesnės toje ribotoje erdvėje. Visada labai erzina, kai keleiviai tyčia belsdavo į kėdes, neleisdavo kitiems jų atsilenkti ar kitaip trikdydavo kitų ramybę“, – sako 4 metus palydove dirbanti Nancy Knutson.

Kai palydovai laikomi tarnais

Daug žmonių, įlipę į lėktuvą, jau įsijungia atostogų režimą ir palieka rūpesčius už durų. Tačiau tai nereiškia, kad už jų turite palikti ir savo manieras. „Daug žmonių net nesivargina atsakyti į klausimą, ar nori gėrimo. Jie arba palydovus ignoruoja, arba jiems pamoja ranka – maždaug, netrukdykite. O kai jie ko nors jau užsigeidžia, tuomet rikteli „Ei, tu“, arba net grybšteli palydovų šoną ar nugarą, timpteli už rankovės ar prijuostės. Niekas labiau neerzina įgulos narių kaip jų kūno lietimas... Tai visiškai neatleistina“, – piktinosi 30 metų palydovu dirbęs Jonas Fergusonas.

Kai nesuvokiama, kad saugumas yra prioritetas

Niekas nemano, kad viso skrydžio metu sėdėsite kaip įkaltas – norima ir pramankštinti kojas, ir pasinaudoti tualetu. Tačiau kai to neleidžiama padaryti, tai net nemėginkite kilti iš vietos. „Neklauskite, ar galima pasinaudoti tualetu, jeigu yra įjungtas saugos diržų ženklas. Mes niekada to neleisime. Dirbame pagal griežtas taisykles, ir jeigu mes jums leisime, o jūs netyčia susižeisite, mes asmeniškai dėl to nukentėsime. Net nevarkite klausdami“, – sako 11 metų palydove dirbanti Mary Beth Pickard.

Kai rankinis bagažas būna per didelis ar per sunkus

Dažnai taupant atsisakoma registruoto bagažo ir mėginama viską susidėti vien tik į rankinį. Tačiau tie išpūsti krepšiai gali sukelti nepatogumų ir kitiems keleiviams, ir skrydžių palydovams. „Kai kurie keleiviai net nesuvokia, kiek žmonių jie apdaužo į lėktuvą lipdami su kuprine. Prašau, nusiimkite kuprines ir neškite jas rankose. Aš pati asmeniškai po vieno tokio smūgio turėjau kreiptis pagalbos į medikus“, – teigia 18 metų palydove dirbanti Monica Ehman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius