-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 dalykai, kurių avialinijos nenori, kad žinotumėte

Kelionių lėktuvais skaičiai kasmet gerina rekordus. Lėktuvais skraidome dažniau nei bet kada anksčiau, bet ar visi žinome, kaip skraidyti pigiau ir patogiau? „Policygenius“ vardija 6 dalykus, kurių avialinijos tikisi, kad jūs nežinote.
Skrydžio bilietai
Skrydžio bilietai / 123rf.com nuotr.

1. Ieškokite bilietų privačiu („incognito“) režimu

Ne tik jūs stebite kainas interneto svetainėse. Interneto svetainės jus taip pat stebi. Naudojantis „cookies“ sekama, kokių skrydžių jūs ieškote, ir tuo bus pasinaudota. T.y. paieškos sistema palaipsniui kels bilietų kainą jūsų nuolat stebimam skrydžiui, kad paskatintų jus bilietus įsigyti nedelsiant. Išeitis? Ieškokite bilietų naudodami privatų („incognito“) režimą naršyklėje.

123RF.com
123RF.com

2. Neįtikėtinai pigūs bilietai atsiranda per klaidą

Kartais pasirodo bilietų už tokias kainas, kurios atrodo visiškai nerealios. Dažnai tai būna ne bandymas pamaloninti klientus, o paprasčiausia klaida. Kai bilietai su klaidinga kaina paleidžiami į rinką, ne taip lengva juos atšaukti. Geriausias patarimas – užsiregistruokite pasiūlymams svetainėse, kurios nuolat skenuoja visus pasiūlymus, ieškodamos mažų kainų. Pavyzdžiui, „Secret Flying“, „Airfarewatchdog“.

3. Žinokite savo teises

Vėlavimų, atšauktų ar atidedamų skrydžių pasitaiko visoms avialinijoms, ir joms tai brangiai kainuoja. Jos pačios jums nepaaiškins, kad turite teisę į kelių šimtų eurų kompensaciją, tad žinokite, kas jums priklauso nenumatytų aplinkybių atveju. Kokio dydžio kompensacija jums priklauso, ir kaip ją gauti skaitykite čia.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr

4. Negerkite kavos, arbatos ar gėrimų su ledukais

Vanduo lėktuvuose laikomas dideliuose konteineriuose. Jis naudojamas tiek čiaupuose tualete, tiek verdant jums kavą ar arbatą, tiek šaldant ledukus. Tie konteineriai yra retai valomi, o vanduo danguje užverda nepasiekęs 100 laipsnių temperatūros.

5. Kartais pigiau pirkti skirtingų avialinijų bilietus tik į vieną pusę

Daugumai keliautojų paprasčiausia atrodo užsisakyti kelionę pirmyn-atgal su tomis pačiomis linijomis. Bet ne visada tai yra pigiausia. Netingėkite patikrinti, už kiek skirtingos oro linijos jus nuskraidins tik į vieną pusę. Žinoma, įvertinkite ir administracinius bei kitokius papildomus mokesčius.

6. Kelionių agentai gauna geresnių kainų

Ieškodami pigių skrydžių, gera idėja paskambinti ir paklausti kelionių agento, už kokią sumą jis gali pasiūlyti bilietus. Avialinijos kartais kelionių agentams duoda geresnes kainas, kurių nerasite internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius