Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 klaidos, kurias turistai daro Paryžiuje

Vos prašilus Prancūzijos sostinė tampa viena mėgstamiausių, kad ir trumpų, atostogų vietų. Tačiau jeigu susigundėte nuvykti į šviesų, meilės ir kultūros miestą, nesusigadinkite atostogų darydami šias klaidas, kurias įvardijo „Quora“ puslapio vartotojai.
Paryžius pilnas turistų
Paryžius pilnas turistų / 123rf.com

1. Mėgina pamatyti viską per vieną dieną

Viena didžiausių klaidų Paryžiuje – sugrūsti kuo daugiau lankytinų vietų į tam tikrą laiko tarpą. Taip, anot Dianos Arneson, iš savęs turistai atima du didžiausius malonumus, kuriuos gali suteikti Prancūzijos sostinė, – tyrinėjimą ir tiesiog sėdėjimą kavinėje bei gyvenimo stebėjimą. „Žmonės paprastai neįvertina, kiek laiko reikės nuvykti iš vienos vietos į kitą, ir pervertina asmenukės prie tų vietų reikšmę“, – rašė ji.

2. Leidžia per daug laiko turistinėje vietose, pvz., Eliziejaus laukuose

Kitas prancūzas pataria laikytis toliau nuo pernelyg turistais prigrūstų vietų. „Neskirkite daug laiko Eliziejaus laukams. Net jeigu vaizdas ir yra stulbinantis, tai nėra gera vieta tam, kad pajustum paryžietišką gyvenimo būdą. Čia sutiksi daugiau turistų nei tikrų vietinių“, – aiškino Martinas Blanchard'as.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Payžiuje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Payžiuje

3. Net nemėgina šnekėti prancūziškai

Populiari turistų klaida – jie net nebando ištarti kelių žodžių prancūzų kalba. „Išmokite bent kažkiek – net ir nedidelės pastangos jums labai padės“, – rašė „Quora“ lankytoja Katherine Marie.

„Naudokite prancūzų kalbą, bent kai įeinate ar išeinate iš parduotuvės. Įeinant pasisveikinkite ir išeinant atsisveikinkite ir galbūt padėkokite“, – patarė W Kasmer.

4. Švaisto pinigus taksi

Ianas Comptonas pabrėžė, kad kur kas geriau Paryžių pažinti pėsčiomis. „Paryžius yra palyginti nedidelis miestas (kalbant geografiškai), todėl ėjimas pėsčiomis dažnai yra gera išeitis – daugeliu atvejų pati geriausia“, – patarė jis.

123rf.com nuotr./Turistės darosi asmenukę Paryžiuje prie Eifelio bokšto
123rf.com nuotr./Turistės darosi asmenukę Paryžiuje prie Eifelio bokšto

5. Rengiasi pernelyg atmestinai

Taip, paryžiečiai rengiasi paprastai, tačiau dažniausiai tai smart casual. „Todėl atrodydami bet kaip galite net būti neįleisti į brangesnius restoranus“, – rašė W.Kasmeras.

6. Būna pernelyg garsūs

Dar viena dažna klaida – garsus kalbėjimas viešoje vietoje. Dažniausiai dėl šios nuodėmės kalti amerikiečiai. „Tai dalis jų kultūros, bet mes paprastai to nežinome – ir dėl to jie itin išsiskiria restoranuose, parduotuvėse, metro“, – rašė Diana Arneson.

„Tai, kas būtų normalus pokalbio garsas ir tonas JAV, Prancūzijoje skambėtų labai garsiai. Tiesiog nebūkite garsesni nei kiti žmonės viešosiose erdvėse, restoranuose ir t.t.“, – patarė Martinas Blanchard'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius