Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 būdai, kaip (ne)apsikvailinti Tailande

Galvojate, kad filmo „Pagirios Tailande“ istorijos iš piršto laužtos? Arba, kad „leidibojų“ atpažinsite iš tolo, nes esate tikras vyras? O gal ketinate ragauti visus aštrius tajiškus patiekalus, nes mėgstate „aštriai“?
Turistė Tailande
Turistė Tailande / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Azija Tailandas

Kiekvieną dieną Tailande nutinka daugybė juokingų, komiškų ir net absurdiškų istorijų, kuriose sudalyvauja užsieniečiai. Laimei, vietiniai turi gerą humoro jausmą ir yra matę turbūt viską, tačiau, kad jums netektų raudonuoti iš gėdos, prieš keliaudami į Tailandą perskaitykite šiuos patarimus.

Tualete – be tualetinio popieriaus

Tailando viešuosiuose tualetuose nerasite nei tualetinio popieriaus, nei klozeto. Tajai vietoje popieriaus naudoja vandens šlangelę, tačiau būkite atsargūs, srovė kartais būna tokia stipri, kad galite susižeisti intymią vietą ar apsitaškyti drabužius. Tačiau labai nustebsite radę tualetinio popieriaus prie kriauklės, mat juo tajai šluostosi rankas.

123rf.com nuotr./Tualeto ženklas Tailanda
123rf.com nuotr./Tualeto ženklas Tailanda

Viešai bartis – prarasti reputaciją

Vieši barniai, santykių aiškinimasis ar paprastas ginčas su padavėju dėl neteisingo užsakymo pelnys jums laukinio etiketę. Tailande nėra įprasta aiškintis santykius viešumoje ar kelti balsą, kas tampa nemaža problema užsieniečiams. Ypač tiems, kurių venomis teka karštesnis kraujas. Visus nepatogius klausimus aiškinkitės ramiu balsu ir su šypsena.

Susivilioti „leidibojumi“ per klaidą

Jei jūsų tikslas – pažintis su transseksualu, ne mūsų reikalas jums patarinėti, tačiau jei ieškote atostogų romano su moterimi, būkite atsargus. Ne kartą teko matyti laimingus „farangus“ (taip tajai vadinasi baltaodžius užsieniečius), kuriems į parankę išdidžiai įsikibę ėjo „leidibojai“. Tačiau didžioji dalis tokių istorijų baigiasi skandalu viešbučio kambaryje, kuomet užsienietis „išvynioja“ dovaną.

123rf.com /Vyras ar moteris? Taip atrodantis Ladyboy'us dažnai apgauna net pačius tailandiečius
123rf.com /Vyras ar moteris? Taip atrodantis Ladyboy'us dažnai apgauna net pačius tailandiečius

Kalbos apie karališkąją šeimą – lengvas kelias į kalėjimą

Bet kokios kalbos apie karališkąją Tailando šeimą yra tabu. Bandydami politikuoti ar, pvz., klausinėti apie karališkuosius turtus, užsitrauksite didelę nešlovę ir netgi grėsmę. Už bet kokias neigiamas kalbas apie karališkąją šeimą Tailande yra baudžiama kalėjimu nuo 3 iki 15 metų. Tai, kad esate užsienietis, jums nepadės. Todėl patarimas – šios temos nelieskite, ypač viešumoje.

Tikėtis per Songkraną likti sausam

Jei galvojate, kad per tajų Naujuosius metus, Songraną, jūs ir jūsų fotoaparatas išliksite sausi tik dėl to, kad esate „pagaminti“ užsienyje, pagalvokite dar kartą. Įsilinksminę tajai garbės reikalu laikys apipilti užsienietį vandeniu, o kad tuo metu darysite asmenukę, tajams nusispjaut.

123rf.com nuotr./Songkrano festivalis
123rf.com nuotr./Songkrano festivalis

Aš žinau, ką veikei praėjusią naktį

Jei ketinate dalyvauti vakarėlyje ir kaip reikiant pašėlti, palikite savo transporto priemonę namuose, ta prasme, prie viešbučio. Daugybė jaunuolių išragavę ne vieną butelį vietinių gėrimų sėda ant motorolerio ir bando grįžti ten, kur laukia minkšta lova. Deja, kelionė dažnai būna nesėkminga. Nors tajai yra mandagūs ir kuklūs, kitą dieną pamatę jūsų nubrozdintus kelius ir alkūnes supras, ką jūs vakar veikėte. Patarimas: linksminkitės atsakingai.

Čia ne visi kalba angliškai?

Ne, angliškai kalba tik tie tajai, kurie dirba tarptautinėse įmonėse ar turizmo srityje. Net, jei jūsų vietinis jogos mokytojas puikiai vardys asanų pavadinimus angliškai, paklauskite jo ko nors asmeniško ir pamatysite sutrikusį veidą. Vietiniai turi ribotą žodyną angliškų žodžių, todėl stenkitės kalbėti kuo paprasčiau ir elementariau, gal net bendratimis.

Užsisakyti aštrų patiekalą ir apsiverkti

123rf.com nuotr./Tailandietiškas maistas
123rf.com nuotr./Tailandietiškas maistas

Na kartą tai mačiau – užsienietis užsisako patį aštriausią patiekalą iš meniu, o padavėjui paklausus, gal dėti mažiau čilio, užsienietis tik patikina – kuo aštriau, tuo geriau. O paskui tenka šaukštais valgyti ryžius, užgerti juos alumi (kas visiškai nepadeda malšinant aštrumo) ir ašaroti. Tikrai aštrus tajiškas maistas yra mums per aštrus, prie jo reikia priprasti, todėl pirmuosius kartus nevaidinkite drąsuolio ir paragaukite mažiau aštraus varianto.

Apsipirkti pas vietinius – tikras nuotykis

Jei esate aukštesnis nei 1,70 metro ir sveriate daugiau nei 60 kilogramų, nesitikėkite, kad nuėję į vietinį turgų (kalbu apie turgų, kur eina vietiniai) rasite sau tinkamų drabužių. Pamenu, nuėjau pirkti džinsų į vieną iš Bankoko turgų, o mane pamačiusios pardavėjos pradėjo juoktis ir aiškinti, kad mano dydžio drabužių nėra! P.S., mano dydis – tik 38.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius