Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 dalykai, kuriuos būtina nuveikti Gran Kanarijoje

Vos tik saulę pakeičia rudeniškas lietus ir dargana, visi tyčia ar netyčia dažniau pradedame naršyti kelionių pasiūlymus į ten, kur vis dar šviečia saulė. Kanarų salos – viena iš tų krypčių, kur lietuviškos žiemos nemėgstantys kelia sparnus savaitei dviem ar net ilgesniam laikui. Gran Kanarija – daugumai jau gerai žinoma. Vis dėlto galbūt dar yra dalykų, kurių neišbandėte.
Gran Kanarija
Gran Kanarija / 123rf.com

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

1492 m. Kristupas Kolumbas, keliaudamas į Ameriką, stabtelėjo Gran Kanarijoje. Trečia pagal dydį Kanarų sala yra tokio pasakiško grožio, kad Amerika tą kartą galėjo likti ir neatrasta. Didžiajam atradėjui reikėjo daug valios iš jos išvykti. Net ir šiais laikais atostogautojams nelengva palikti Gran Kanariją. Gal bent kiek lengviau bus grįžti namo, kai viešėdami saloje padarysite šiuos devynis dalykus ir pažinsite ją visą.

123rf.com/Gran Kanarija
123rf.com/Gran Kanarija

1. Pasinerkite į vandenyno pasaulį

Gran Kanarija gali pasigirti neįtikima gyvūnijos įvairove ir pačioje saloje, ir vandenyje šalia jos krantų. El Cabrón jūrų rezervate tikrai pamatysite įvairiausių rūšių ir spalvų žuvų, pasiplaukiosite su jūrų vėžliais ar rajomis. Saloje daug gerų nardymo instruktorių ir mokyklų, kurios padės pamatyti visas jūros spalvas ir pradedantiesiems, ir nuotykių ieškantiems nardymo profesionalams. Galiausiai užteks užsidėti nardymo kaukę, įsikąsti vamzdelį ir visas koralinių rifų grožis atsivers netoli jūsų paplūdimio.

123rf.com/Gran Kanarija
123rf.com/Gran Kanarijoje vyksta karnavalai

2. Dalyvaukite didžiajame Gran Kanarijos karnavale

Gran Kanarijos salos gyventojai mėgsta linksmintis ir antras didžiausias pasaulyje karnavalas po garsiojo Rio de Žaneiro tai įrodo. Vasarį vykstančiame karnavale pamatysite ir jo karalienę, ir spalvotus persirengėlius, ir įvairias karnavalo tradicijas. Viena jų – sardinių laidojimas. Per festivalio uždarymo šventę žuvys sukraunamos į valtį, išplukdomos į jūrą ir padegamos.

3. Sekite Kristupo Kolumbo pėdsakais

Gran Kanarijoje yra žymaus atradėjo muziejus. Jis įrengtas namų komplekse, kuriame kadaise buvo apsistojęs pats Kolumbas. Nors žinių apie jo viešnagę nėra daug, vėliau čia gyvenę salos gubernatoriai pasirūpino, kad pastatų kompleksas išliktų ir jį dar labiau išpuošė.

123rf.com/Gran Kanarija
123rf.com/Gran Kanarija – Kristupo Kolumbo namas

1952 m. pastate įrengta 13 kambarių ekspozicija susijusi su K.Kolumbo atradimų kelionėmis. Taip pat čia yra biblioteka, erdvės studijoms, seminarams ir susirinkimams. Čia galima apžiūrėti jo žymiojo laivo kajutės kopiją, navigacijos instrumentus, žemėlapius, kitas jūrines įdomybes ir vieną tikrą laivą iš kitų jūrinių ekspedicijų.

4. Pasivartykite smėlio kopose Maspalomaso paplūdimyje

8 km ilgio Maspalomaso kopos primena ne atogrąžų salą, o tikrą arabišką dykumų pasaką. Smėlio kopos, prisišliejusios prie vandenyno, gilyn į salą nuslinkusios dar 3,5 km. Ir smagiausias dalykas, kad jomis galite ne tik vaikščioti ar ritinėtis, keliauti žirgais ar keturračiais, bet ir joti kupranugariais. Kai šioje mažoje dykumoje pasidarys labai karšta, visada galėsite įšokti į šalia esantį vandenyną.

123rf.com/Gran Kanarija
123rf.com/Gran Kanarija, Maspalomaso paplūdimio kopos

5. Patyrinėkite La Caldera de Bandama kraterį

Šis įspūdingas dubens formos krateris primena priešistorinius laikus. 1000 m skersmens ir 200 m gylio krateris susiformavo išsiveržus labai galingam ugnikalniui.

Manoma, kad tai įvyko prieš 1970 metų. Nors gali atrodyti neįtikima, per 30 minučių be didelio vargo nusileisite į kraterio dugną. Per žygį pamatysite daug skirtingų augalų, augančių kraterio viduje, o šalia esančiame restorane skaniai pavalgysite ir paragausite vietoje gaminto vyno.

6. Aplankykite didžiausią visoje Ispanijoje botanikos sodą

Jardin Botanico Canario – tai augalų mėgėjų rojus. Nutolęs tik 4 km nuo salos sostinės Las Palmo, šis sodas traukia ir vaikus, ir suaugusiuosius. Įkurtas XVIII a. dabar šis parkas saugo per 500 nykstančių Kanarų salų ir kitų kraštų augalų. Žaliuojančiame parke pilna gyvybės, saulės atokaitoje galima išvysti besišildančius didelius driežus.

123rf.com nuotr./Banglentininkė
123rf.com nuotr./Banglentininkė

7. Čiuožkite banglente

Jei visada svajojote prisijungti prie tų įdegusių blondinų bangų gaudytojų, Gran Kanarija tikrai puiki vieta tokiai svajonei įgyvendinti. Saloje rasite ir gerų mokyklų, ir banglenčių nuomos punktų, ir bangų įvairaus lygio banglentininkams. Salos Šiaurėje bangos didesnės – ten renkasi geriausieji, tačiau ir kituose paplūdimiuose netrūksta puikių įspūdžių. Jei patys ir neišdrįsite, vis tiek bus smagu stebėti bangų gaudytojus nuo kranto.

8. Stebėkite žvaigždes

Dėl savo atokios vietos vandenyne, puikaus klimato, giedro dangaus ir minimalių civilizacijos trukdžių Gran Kanarija laikoma viena puikiausių vietų pasaulyje stebėti žvaigždes. THEMIS astronomijos observatorija ir Roque Saucillo astronomijos centras visiems norintiems siūlo naktinius žvaigždžių stebėjimo turus saloje.

123rf.com/Gran Kanarija

123rf.com/Gran Kanarija, Roque Nublo

9. Pamatykite salą nuo uolos

Užlipkite ant Roque Nublo – debesų uolos. Nors tai nėra pati aukščiausia salos vieta, nuo jos atsiveria puikus vaizdas į visą Gran Kanariją. 80 m aukščio vulkaninė uola stūkso 1813 m virš jūros lygio, tad iki jos dar teks keliauti pėsčiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius