Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 įdomūs faktai apie visiems gerai žinomą Kretos sostinę – Heraklioną

Kreta ir jos sostinė Heraklionas yra gana populiari tarp keliautojų iš Lietuvos. Kai kurie ten poilsiavo ne kartą. Tačiau net jei esate vienas iš jų, klystate, jei galvojate, kad viską žinote apie Heraklioną, kuriame tikriausiai esate lankęsi nors kartą gyvenime.
Herakliono uostas
Herakliono uostas / 123rf.com

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Heraklionas – Kretos sostinė, penktas pagal dydį Graikijos miestas, išlaikęs senosios Mino civilizacijos pėdsakų. Tai gražus uostamiestis, kurio prieplaukoje puikuojasi ir modernūs keltai, ir žvejų valtelės. Jį sudaro dvi dalys. Naujoji dalis – su šiuolaikinėmis parduotuvėmis, parkais ir aikštėmis. Ir senamiestis – su venecijiečių fontanais, lodžija, turgumi, senomis ir šiuolaikinėmis gatvėmis.

Tačiau ir daugiau dalykų, apie kuriuos žino ne visi turistai.

1. Venecijiečių uoste esančios Kuleso tvirtovės viršutinėje dalyje veikia teatras po atviru dangumi, kurio aktoriai džiugina žiūrovus kiekvieną dieną.

123rf.com/Herakliono uostas
123rf.com/Herakliono uostas

2. Heraklione tiesiog privalu paragauti puikaus vietos vyno. Geriausia tai padaryti legendinėje šio gėrimo gamybos vietoje, pavyzdžiui, Stironoso vyno darykloje. Čia jums ne tik parodys vyno gamybos procesą, nuves į vyno rūsius, bet ir surengs pačių įvairiausių vyno rūšių degustaciją.

3. Viena populiariausių užeigų Heraklione – restoranas „Loukoulos“, įsikūręs Korajaus gatvėje. Čia vaišinama patiekalais pagal tradicinius Kretos salos receptus.

123rf.com/Heraklionas nuo vandens
123rf.com/Heraklionas nuo vandens

4. Netoli nuo Herakliono esančiame Arolifoso kaimelyje išsaugota savita salos kultūra ir tradicijos. Čia vietos amatininkai gamina unikalius kretietiškus gaminius, o tavernose vaišinama vietos kulinarinio paveldo patiekalais.

5. Bene daugiausia unikalių senovinių pastatų yra įsikūrę gatvelėje, vedančioje tiesiai į Venecijos uostą, tarp jų – ir venecijietiška lodžija, iškilusi XVII a.

6. Pėsčiųjų zona virtusi Venizelos aikštė – unikali poilsio vieta, ypač mėgstama jaunimo. Čia stovi garsusis venecijietiškas fontanas su liūtų galvomis – vienas iš daugelio miestą puošiančių fontanų. Jais Heraklionas garsėja nuo senovės, specialiai fontanams įrengti buvo statomi akvedukai, cisternos ir šuliniai.

123rf.com/Heraklionas, Knoso rūmų liekanos
123rf.com/Heraklionas, Knoso rūmų liekanos

7. Norėdami parsivežti kokį suvenyrą iš Herakliono pasidairykite papuošalo su bitės atvaizdu. Jis laikomas miesto simboliu, nes panašus buvo rastas kasinėjant Knoso rūmus.

8. Jeigu susiruošite pasimaudyti ir pasideginti, pabandykite nuvykti į Karteros paplūdimį, esantį už 7 km nuo miesto centro. Čia siūloma daug vandens pramogų, o pakrantėje veikia daug tavernų ir barų.

123rf.com/Heraklionas – kretietiškų sūrių parduotuvė
123rf.com/Heraklionas – kretietiškų sūrių parduotuvė. Tačiau parsivežti iš Herakliono verta ir vietinės kosmetikos.

9. Iš Kretos salos patartina atsivežti kokybiškos graikiškos kosmetikos. Jos galima nusipirkti parduotuvėje „Hondoscentre“, esančioje Leoforos Demokrastias gatvėje, kuri driekiasi nuo centrinės miesto aikštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius