Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kur yra Čekijos Rojus ir kaip jis atrodo žiemą?

Kiekviena šalis turi bent vieną vietą ar objektą, kurį gali pavadinti Rojumi. Labai dažnai tai būna sodai, miesto parkai, o štai čekai savo rojaus kampeliu paskelbė didžiulę teritoriją, besidriekiančią netoli Lenkijos-Čekijos sienos (apie 60 km nuo Šklarskos Porembos).
Čekijos Rojus
Čekijos Rojus / Vida Press nuotr.

Tai – geoparkas, kuris įtrauktas į UNESCO sąrašą. Čekijos Rojumi vadinama vieta iš tiesų įspūdinga ir primena pasaką arba fantastinį filmą.

Vida Press nuotr./Čekijos Rojus
Vida Press nuotr./Čekijos Rojus

Tik keliose vietose Europoje galima rasti tiek daug gamtos ir architektūros įdomybių kaip Čekijos Rojuje. Prieš milijonus metų šioje vietoje buvo jūra, o jai pasitraukus dėl vulkaninės požeminės veiklos bei vėjo ir vandens čia natūraliai sukurtos neįprastos uolienų formos, smiltainio sienos ir bokštai, kurie yra idealūs laipiojimo mėgėjams.

Turistams taip pat patinka į teritoriją patenkančios pilys bei senoviniai namai. Nieko keisto, jog Čekijos Rojus (Česky Raj) arba Bohemian Paradice yra vienas lankomiausių turistinių objektų Čekijoje.

Žinoma, dauguma jų važiuoja pavasarį ir vasarą – kai oro sąlygos leidžia išbandyti didžiausią skaičių Čekijos Rojuje siūlomų pramogų.

Kodėl verta Rojuje apsilankyti žiemą? Pirmiausia dėl to, kad tuo metu čia kur kas mažiau turistų. Turėsite puikią progą pasidairyti neblaškomi būrių smalsuolių.

Taip pat ir parsivežti visai kitokių įspūdžių – pasivaikščiojimas tarp didingų ir apsnigtų uolų tikrai bus nepamirštamas.

„CzechTourism“ skelbia, kad dauguma Čekijos Rojaus teritorijoje esančių objektų dirba ir žiemą. O kai kurie net rengia specialias savaitgalio programas, skirtas šeimoms su vaikais ar tik suaugusių grupėms. Pavyzdžiui: Dětenice rūmai, Staré Hrady rūmai. Visus metus atidaryti neogotikiniai Sychrovo rūmai, Rohanų giminės rezidencija.

Ladislav Renner nuotr./Sychrovo rūmai
Ladislav Renner nuotr./Sychrovo rūmai žiemą

Atvykusiems čia žiemą rekomenduojama aplankyti vietinius muziejus ir galerijas. Viena iš įdomiausių yra Galerija Granát, kurioje pristatoma unikali čekiška bižuterija su granatais – brangakmeniais, kurie dažnai painiojami su rubinais, smaragdais. Tačiau už juos granatas yra patvaresnis ir pigesnis. Galerijoje galėsite susipažinti su šių brangakmenių kasybos Čekijoje istorija, jų šlifavimo ir bižuterijos gaminimo procesu. O vėliau – sudalyvauti dirbtuvėlėse.

Kita Čekijos Rojaus vieta, kurią verta aplankyti žiemą, yra Bozkovo dolomitų urvai (ček. Bozkovské dolomitové jeskyně). Tai – tikras gamtos stebuklas. Apsilankiusieji čia neretai sako pasijuntantys tarsi kitame pasaulyje – natūralūs gamtos labirintai iš tiesų primena dirbtinai sukurtą kino filmo sceną. Tačiau jie tikri!

Daugiau informacijos apie Čekijos Rojaus objektus, juose siūlomas programas, darbo laiką ir įėjimo kainas rasite www.cesky-raj.info

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius