Atostogų ekonomika: kaip planuoti išlaidas kelionei?

Planuojant šeimos atostogų biudžetą svarbiausias klausimas yra, kiek pinigų galite ir norite skirti išvykai. Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ pataria, kaip planuoti atostogas, kad nenukentėtų šeimos biudžetas.
Pinigai atostogoms
Pinigai atostogoms / 123rf.com
Temos: 1 Atostogos

Dažniausiai būtinąsias kelionės išlaidas sudaro kelionės bilietai, kelionės dokumentai, tokie kaip pasas arba vizos, maitinimas, mokesčiai už įėjimus į muziejus, smulkūs pirkiniai ar suvenyrai. Kiek tiksliai kainuos šeimos atostogos, priklausys nuo keliavimo būdo ir pasirinkto maršruto.

Kuo aiškiau visi šeimos nariai susitars, kiek ledų porcijų bus perkama arba kiek kartų vakarieniaujama restorane, tuo mažiau nusivylimo kils atostogų metu.

Šeimų poreikiai įvairūs: viena šeima rinksis viešbutį su „viskas įskaičiuota“ paketu šiltuosiuose kraštuose, o kiti puikiai pailsės keliaudami su kuprinėmis ir nakvodami palapinėje.

„Tačiau net ir čia yra bendras vardiklis – kuo anksčiau pradėsite planuoti kelionę, tuo tiksliau numatysite atostogų biudžetą, tuo pačiu tai leis ir sutaupyti“, – sako Gvidas Aukštuolis, UAB „Kidy Tour“ direktorius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gvidas Aukštuolis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gvidas Aukštuolis

Jei pasirinktos kelionės biudžetas viršija šeimos galimybes, patariama arba dar kartą peržiūrėti planuojamas išlaidas atostogoms, arba šiam tikslui reguliariai atidėti dalį pajamų.

„Sumažinti išlaidas pasirinktai kelionei galima pasirinkus pigesnį apgyvendinimą arba keliaujant ne sezono metu, o ne per patį brangymetį“, – pataria G.Aukštuolis.

Pasak jo, šeimos, turinčios ikimokyklinio amžiaus vaikų, turi daugiau galimybių sutaupyti, jei pasirinks poilsį pavasarį arba rudenį, kai skrydžiai ir viešbučiai, pavyzdžiui, Viduržemio jūros kurortuose, yra gerokai pigesni, nei vidurvasarį.

Planuojant šeimos atostogas, patariama būsimas išlaidas aptarti ir su savo vaikais. Kuo aiškiau visi šeimos nariai susitars, kiek ledų porcijų bus perkama arba kiek kartų vakarieniaujama restorane, tuo mažiau nusivylimo kils atostogų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius