Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bijantiems skristi – nemokamos paskaitos

Kelionės lėktuvais jau nieko nestebina. Tačiau nemažai žmonių jaučia skrydžio baimę ir nerimą prieš kelionę. Į pagalbą šiems žmonėms skuba aviacijos profesionalai. „Aviacijos pasaulis“ ir kompanija „Skycop“ jau lapkričio mėnesį bijančius skristi pakvies į nemokamas paskaitas Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.
Skrydis
Skrydis / Gintaro Staučės nuotr.

Statistika byloja, kad skrydis lėktuvu yra laikomas saugiausia transporto priemone, tačiau penktadalis oru keliaujančių žmonių bijo arba jaučia nerimą, o kai kuriuos skrydžio metu ištinka panikos priepuoliai. Draugų ar šeimos narių patarimų dažnai nepakanka, kad bijančių skristi baimė sumažėtų. Nuo šiol aviacijos ekspertų komanda dalinsis patirtimi ir skaitys populiarias paskaitas norintiems daugiau sužinoti apie įvairius skrydžio etapus, informacija padės maksimaliai sumažinant baimės simptomus. Paskaitų organizatoriai ir lektoriai nusiteikę optimistiškai.

Paskaitas skaitys orlaivio vadas Kęstutis Zagreckas, 40 metų laikantis rankose lėktuvo šturvalą, pilotas instruktorius, lakūnų kvalifikacijos egzaminatorius, praktikuojantis lėktuvų bandymus. Pilotas sako „Skrydis – pirmiausia malonumas“. Apie psichologinius skrydžio aspektus papasakos dr. Liudmila Lobanova, psichologė, turinti 25 metų patirtį aviacinės psichologijos srityje, VGTU ir VU dėstytoja.

Paskaitos leis baimę pakeisti pozityvesnėmis būsenomis

„Redakcija gauna skaitytojų užklausų, kaip jie gali padėti artimiesiems, draugams, kurie paniškai bijo skristi arba jaučia didelį nerimą. Kelionės oru yra neišvengiama ne tik laisvalaikio, bet verslo dalis, o bijantiems skristi tokios kelionės tampa tikru iššūkiu. Nutarėme veikti, todėl pasitelkdami į pagalbą profesionalus, rengsime paskaitas, kuriose pranešėjai suprantamai visiems paaiškins skrydžio ypatumus ir suteiks būtinos informacijos. Gal tai uždegs šviesą tamsios baimės kambaryje“, – sako „Aviacijos pasaulio“ redaktorė Vilma Jankienė.

Karolio Rėksnio nuotr./Skrydis
Karolio Rėksnio nuotr./Skrydis

Paskaitos bus kartojamos pagal poreikį, projektas – tęstinis. Lektoriai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad profesionali informacija padės daugeliui žmonių suprasti baimės priežastis ir jos atsikratyti arba ją sumažinti. Paskaitose bus galima užduoti klausimus ir gauti atsakymus.

„Skycop“ rūpinasi oro keleiviais teikdama teisines paslaugas susijusias su skrydžių sutrikdymais bei atšaukimais, todėl manome, kad pasirūpinti ir psichologiniu keleivių komfortu yra ne mažiau svarbu. Stebime pasaulio keleivių keliavimo įpročius ir matome, jog didelė dalis keliaujančių oru nesijaučia užtikrintai lipdami į lėktuvą, todėl manome, kad paskaitos bijantiems skristi gali padėti ne tik suprasti baimės prigimtį, tačiau ir ją sumažinti arba pakeisti pozityvesnėmis būsenomis“, – sako bendrovės „Skycop“ vadovas Marius Stonkus.

Gintaro Staučės nuotr./Lėktuvas laukia keleivių
Gintaro Staučės nuotr./Lėktuvas laukia keleivių

Pirmosios paskaitos Vilniuje vyks lapkričio 26 ir 30 dienomis „Aviacijos pasaulio“ redakcijos salėje. Paskaitos nemokamos, tačiau organizatoriai kviečia užsiregistruoti, nes vietų skaičius yra ribotas. Paskaitas ketinama skaityti ir kituose miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius