-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausi slidinėjimo regionai, įkvepiantys atradimams

Nors dauguma Alpių slidinėjimo kurortų dar turistų nelaukia, tačiau niekas nedraudžia svajoti ir planuoti.
Slidinėjimas
Slidinėjimas / 123RF.com nuotr.

Mėgstate klajoti po kalnus ir vis išbandyti naujas trasas? Tikimės, kad tinklaraščio apžvelgiami didžiausi slidinėjimo regionai įkvėps naujiems atradimams.

Prancūzija

Prancūzija paruošusi daugiausia kilometrų jūsų nuotykiams: net keturi regionai turi daugiau nei po 400 km tarpusavyje sujungtų trasų.

Pirmose vietose rikiuojasi „Les Portes Du Soleil“ ir „3 Valleys“, žinomas ir lietuvišku pavadinimu – „Trys Slėniai“.

Šveicarijos ir Prancūzijos kurortus jungiantis „Les Portes Du Soleil“ apima 650 km, o „3 Valleys“ – 600 km trasų. Beje, „3 Valleys“ turi ir aukščiausią Europoje slidinėjimo kurortą – „Val Thorens“. Kai jūsų miegamasis 2300 metrų aukštyje, pirmą dieną gali suktis galva nuo deguonies trūkumo, bet antrąją ji jau sukasi nuo trasų gausybės.

Kalnų fanai nuotr./Val thorens kurortas
Kalnų fanai nuotr./Val thorens kurortas

Šveicarija

Šveicarijos didžiausias slidinėjimo regionas „4 Valleys“ su 410 kilometrų trasų, iš kurių net 75 proc. yra juodos ir raudonos. Tačiau tokio dydžio kalne yra ką veikti visiems: ir pradedantieji gali susukti šimtą mėlynų kilometrų. O dar įvertinant tai, kad slidinėjama 1250–3330 m aukštyje, galima įsitraukti šį regoną ir į pavasario atostogų sąrašą.

Italija

Didžiausia slidinėjimo zona Italijoje „Via Lattea“ („Milky way“) jungia 400 km trasų. Regionas didžiausias, tačiau ar geriausias?

„Po modernių austriškų keltuvų ir Pietų Tirolio viešbučių kokybės standarto, gali pasirodyti, kad čia laikas sustojo“ – dalijasi tinklaraščio „Kalnų fanai“ autoriai.

Pasak jų, dauguma keltuvų lėti ir seni, viešbučiai „užmigę“ po Olimpinių žaidynių. Rodos, nėra ir žmonių. Bet tai tikriausiai ir yra pats didžiausias šio regiono privalumas. Čiuoži ir suabejoji, ar ši trasa tikrai atidaryta?

O taupančius dar vilioja ir tai, kad ski pasų kainos, lyginant su kitais šio sąrašo regionais, čia mažiausios.

Kalnų fanai nuotr./Via lattea trasos
Kalnų fanai nuotr./Via lattea trasos

Kalbant apie Italijos didžiausius regionus, tikriausiai pagalvojote ir apie „Sella Ronda“ žiedą? Jei skaičiuojame oficialius kilometrus – „Sella Ronda“ sudaro vos keliasdešimt kilometrų. Tačiau neoficialiai galima priskaičiuoti daugiau nei 400 km trasų: juk čiuožiant ratu patenki į „Val di Fassą“, „Val Gardeną“, „Alta Badia“, „Arraba“ regionus.

Kalnų fanams nepavyko rasti oficialiai suskaičiuotos ir paskelbtos informacijos, kiek kilometrų taip galima nukeliauti trasomis. O kodėl tokios informacijos nėra? Galbūt italams tiesiog labiau patinka „Dolomiti Superski“ skaičiai: juk net 1200 kilometrų trasų! Žinoma, tos 1200 km trasų – nesujungtos, o „Dolomiti Superski“ priklausančius 12 regionų jungia tik bendras ski pasas.

Tad jei domina oficialūs skaičiai, šią pastraipą apie „Sella Ronda“ žiedu sujungtus šimtus kilometrus praleiskite. Bet jei kalbame apie nuotykius kalne – tiesiog pasižymėkite šį regioną prie „verta aplankyti“.

Didžiausių regionų sąrašą pildome Šveicarijos ir Italijos pasienyje išsidėsčiusia „Matterhorn ski paradise“ slidinėjimo zona, o „Zermatt“ ir Italijai priklausantis „Cervinia“ – žinomiausi regiono kurortai.

360 kilometrų trasų, kurios kyla beveik iki 4000 m aukščio, slidinėjimas ištisus metus, 21 kilometro trasa su daugiau nei 2000 metrų vertikaliu nusileidimu ir akis nuolat džiuginantis vaizdas į „Matterhorn“ – visa tai prisideda ir prie „Geriausio Pasaulyje kurorto“ vardo tenkančių apdovanojimų. Kaip sako Kalnų fanai, prabangusis „Zermatt“ – tarsi žiemos sporto „Creme de la creme“.

Kalnų fanai nuotr./Zermatt kurortas
Kalnų fanai nuotr./Zermatt kurortas

Austrija

Austrija neturi tokių didelių slidinėjimo zonų, tačiau infrastruktūros kokybė pritraukia slidininkus ir snieglentininkus iš viso pasaulio. Vienas iš pavyzdžių – 305 kilometrus trasų jungiantis Arlbergo regionas.

Slidinėjimo ekspertė Marija Pipiraitė-Grumbinė dalijasi savo įspūdžiais iš šio regiono: „Esu girdėjus kalbant arabų, hebrajų ir kitomis, man nepažintomis, kalbomis. O garsųjį „St.Anton am Arlberg“ kurortą net drįsčiau pavadinti „Austrijos Londonu“ – visada gyvas, čia susitinka labai skirtingų kultūrų žmonės ir visi randa, ką veikti. Beje, visai kitokį įspūdį kuria to paties regiono „Warth – Schrocken“ kurortai: čia ramu, mažai žmonių, o trasos nesudėtingos“.

Apreski malonumai, modernūs keltuvai, geri viešbučiai ir restoranai nėra pagrindinė priežastis, dėl kurios į Arlbergo regioną traukia nuotykių ieškotojai. Labiausiai juos vilioja net 200 kilometrų „powderio“! Patikėkit, patarlė „Nemesk kelio dėl takelio“ šiame bekelės rojuje netinkama – priduria Marija.

Labiausiai slidininkus čia vilioja net 200 kilometrų „powderio“!

Kalnų fanai nuotr./Didžiausi slidinėjimo regionai
Kalnų fanai nuotr./Didžiausi slidinėjimo regionai

Su 288 km trasų antras pagal dydį Austrijoje „SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental“ regionas įvairiuose rinkimuose jau ne kartą pripažintas kaip vienas geriausių ir moderniausių pasaulyje. Rogučių trasos, vaikų parkai, Alpeniglu kaimas – kuria teigiamas emocijas šeimoms, o ieškantys daugiau nuotykių kviečiami į didžiausią šalyje naktinio slidinėjimo zoną arba išbandyti naująjį 111 kilometrų ilgio „Skiwelt tour“. Ar įveiktumėte visą trasą per vieną dieną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius